Amsterdama, kas ir Nīderlandes galvaspilsēta, ir vieta, kur vēsture satiekas ar mūsdienām. Šī dinamiskā pilsēta, kas slavena ar saviem gleznainajiem kanāliem, bagātīgo vēsturi un pozitīvo atmosfēru, ir ideāls galamērķis ikvienam ceļotājam. Amsterdama ir arī velosipēdu galvaspilsēta, un pilsēta ir perfekti piemērota, lai to izpētītu uz diviem riteņiem. Vairāk nekā 400 km garo velo celiņu tīklā ir viegli un droši pārvietoties, baudot gleznainos skatus un pilsētas dzīvi.

Neatkarīgi no tā, vai vēlaties doties izbraucienā ar laivu pa kanāliem, iepazīt pilsētas modernās mākslas galerijas, baudīt vietējos gardumus vai vienkārši klīst pa šaurajām ielām, Amsterdama piedāvā bezgalīgas iespējas neaizmirstamiem piedzīvojumiem.

Vondelparks

Vondelparks ir lielākais un slavenākais parks Amsterdamā, kā arī viens no iecienītākajiem atpūtas un izklaides galamērķiem gan vietējiem iedzīvotājiem, gan tūristiem. Tas atrodas pilsētas centrā un sniedz plašu zaļo zonu, kur cilvēki var atpūsties, sportot vai baudīt kultūras pasākumus. Vondelparks ir ļoti populārs gan atpūtas, gan sporta aktivitātēm. Cilvēki šeit brauc ar velosipēdiem, skrien, taisa piknikus vai vienkārši atpūšas uz zālītē. Parkā ir arī vairāki rotaļu laukumi, kas padara to par ideālu vietu ģimenēm ar bērniem visos gadalaikos!

Piecas apskates vietas Amsterdamā

 

Karaliskā Amsterdamas pils

Karaliskā Amsterdamas pils ir viena no pilsētas ievērojamākajām vēsturiskajām ēkām un tas ir arī simbolisks objekts Nīderlandes monarhijas vēsturei. Tā atrodas Dam laukuma centrā un kalpo kā viena no trim oficiālajām Nīderlandes karaļnama rezidencēm. Lai gan pils joprojām kalpo kā aktīva karaļa rezidence, tā ir arī atvērta sabiedrībai un tūristiem, kas vēlas iepazīt tās vēsturisko nozīmi un grezno interjeru.

Piecas apskates vietas Amsterdamā

Annas Frankas māja

Annas Frankas māja ir vēsturisks muzejs Amsterdamā, kas atrodas ēkā, kur Anna Franka un viņas ģimene slēpās no nacistu vajāšanām Otrā pasaules kara laikā. Šī vieta ir kļuvusi par simbolu holokausta traģēdijai un cilvēka gara izturībai. Anna Franka bija ebreju meitene, kas kļuva slavena ar savu dienasgrāmatu, kuru viņa rakstīja, slēpjoties no nacistiem. Annas Frankas māja ir viens no visapmeklētākajiem muzejiem Amsterdamā. Muzejs piedāvā arī audio gidus, kas pieejami vairākās valodās, kas palīdz apmeklētājiem izprast izstādīto materiālu nozīmi un Annas stāstu.

Piecas apskates vietas Amsterdamā

Rijksa muzejs

Rijksa muzejs ir viens no lielākajiem un nozīmīgākajiem muzejiem Nīderlandē un pat visā pasaulē. Tas ir slavens ar savu iespaidīgo mākslas kolekciju, kurā ietilpst vairāki ikoniski darbi no Zelta laikmeta holandiešu māksliniekiem. Papildus mākslas darbiem, muzeja kolekcijā ir arī bagātīga dekoratīvo mākslu kolekcija, kas ietver mēbeles, keramiku, stiklu, sudrabu, tekstilmateriālus un laikmetīgās rotas. Muzeja ir arī daudz nozīmīgu grafikas un zīmējumu kolekciju, kas sniedz ieskatu dažādu laikmetu mākslinieku darbā.

Piecas apskates vietas Amsterdamā

Van Goga muzejs

Van Goga muzejs Amsterdamā ir viens no pasaulē ievērojamākajiem mākslas muzejiem, kas veltīts izcilajam holandiešu gleznotājam Vinsentam van Gogam. Tas atrodas Amsterdama Zūdē (Amsterdam-Zuid) rajonā, muzeju kvartālā, kas pazīstams arī kā Museumplein, kur atrodas arī citi nozīmīgi muzeji, piemēram, Rijksmuseum un Stedelijk muzejs. Van Goga muzejs lepojas ar pasaulē lielāko Vinsenta van Goga darbu kolekciju. Tajā ir vairāk nekā 200 Van Goga gleznas, 500 zīmējumi un 700 viņa vēstules, kā arī darbi no viņa laikabiedriem, piemēram, Pola Gogēna un Anrī Tulūza-Lotreka. Starp slavenākajiem darbiem muzejā ir “Saulespuķes”, “Zvaigžņotā nakts virs Ronas”, “Dzirnavas pie Monsmasijas” un “Pašportrets”.

Piecas apskates vietas Amsterdamā

 

Amsterdamu bieži tiek dēvēta arī par “ziemeļu Venēciju” tās kanālu tīkla dēļ. Pilsētā ir vairāk nekā 165 kanāli, kas stiepjas aptuveni 100 km garumā. Šī kanālu sistēma tika izveidota 17. gadsimtā, un tā ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Populārākie kanāli ir Herengracht, Prinsengracht un Keizersgracht. Kā arī papildus šīm apskates vietām, nelaidiet garām iespēju apskatīt šaurāko māju pasaulē! Tā atrodas vienā no Amsterdamas kanālu malām, un tā ir tikai 1 metru plata. Māja sākotnēji tika uzbūvēta kā noliktava, taču šodien tā ir tūristu iecienīts objekts, kas ilustrē Amsterdamas unikālo arhitektūru.