Dublina ir Īrijas galvaspilsēta un tā atrodas Īrijas jūras piekrastē. Dublina ir pazīstama ar savu neizmērojamo viesmīlību, aktīvo kultūras dzīvi un ļoti bagātu un aizraujošu vēsturi, kas padara šo pilsētu par izcilu ceļojuma galamērķi. Pilsētā atrodas daudzi muzeji un galerijas, kā piemēram, Nacionālais arheoloģijas muzejs, Nacionālā galerija un Mūsdienu mākslas muzejs, kas piedāvā plašu mākslas darbu kolekciju no dažādiem laikemtiem un žanriem. Dublina ir arī pazīstama ar aktīvo nakts dzīvi un daudz citām dažādām aktivitātēm – pilsētā ļoti bieži notiek pasaulē zināmi festivāli, kā piemēram, Dublinas teātra festivāls, filmu festivāls un visiem zināmās Svētā Patrika dienas svinības!

Rakstā esam apkopojuši piecas apskates vietas, kuras noteikti būs vērts apmeklēt!

 

Trinitijas koledžas bibliotēka

Trinitijas koledžas bibliotēka ir ne tikai Īrijas vecākā un lielākā bibliotēka, bet arī viena no visiespaidīgākajām un vēsturiskākajām bibliotēkām visā pasaulē. Bibliotēka atrodas Dublinas Universitātes Trinitijas koledžā, kas dibināta 1592. gadā. Bibliotēka ir slavena ne tikai ar savu vēsturisko nozīmi, bet arī ar savu iespaidīgo arhitektūru un milzīgo grāmatu kolekciju. Galvenā bibliotēkas zāle ir 65 metrus gara, un tā sastāv no vairāk nekā 200 000 senām grāmatām. Kelsas grāmata, kas radīta 800. gadā, ir viens no vislabāk saglabātajiem un skaistākajiem viduslaiku manuskriptiem.

Piecas apskates vietas Dublinā

 

Fēniksa parks

Fēniska parks ir lielākais pilsētas parks Eiropā. Tas ir izveidots 1662. gadā kā karaliskās ģimenes medību parks un publiskai apskatei atvērts vien 1745. gadā. Parks ir aptuveni 707 hektārus liels un ir pazīstams ar savu plašo zaļo zonu, vēsturiski nozīmīgām ēkām un briežiem, kas tajā ganās. Atrodoties Fēniska parkā, noteikti apskati Īrijas prezidenta rezidenci, kas tika celta 1751. gadā, kā arī Dublinas zooloģisko dārzu.
Fēniska parks ir arī populāra vieta sporta un atpūtas aktivitātēm, kā arī tajā regulāri notiek dažādi kultūras un cita tipa sabiedriskie pasākumi visa gada garumā.

Piecas apskates vietas Dublinā

 

Īru emigrācijas muzejs EPIC

Tas ir digitāls un interaktīvs muzejs, kas veltīts Īrijas emigrācijas procesiem, kuru ietekmi īru emigranti ir atstājuši visā pasaulē, liekot akcentu uz iemesliem, kādēļ īri devās prom no savas dzimtenes, kā arī uz viņu sasniegumiem un ietekmi pasaulē. EPIC piedāvā vairāk nekā 20 galerijas, kur katra no tā ietver dažādas video projekcijas un skaņas instalācijas. Muzejā atrodas arī ģenealoģijas centrs, kurā apmeklētāji var izpētīt savu īru izcelsmi. Speciālisti palīdzēs atrast ģimenes saknes, izmantojot plašu digitālo datu bāzi. Šī būs neaizmirstama pieredze, kas vienlaikus būs arī ļoti izglītojošs pasākums!

Piecas apskates vietas Dublinā

 

Ginesa alus darītavas muzejs

Ginesa alus darītavas muzejs tika atvērts 2000.gadā un šodien tas ir viens no Dublinas populārākajiem muzejiem, kurš atrodas 1759. gadā dibinātās Ginesa alus darītavas teritorijā. Muzeja apmeklējumā uzzināsiet par tumšā iesala alus brūvēšanas sastāvdaļām, alus šķirnēm un veidiem, kā arī par alus darītavas vēsturi un tā dibinātāju – Arturu Ginesu. Būs iespējams arī novērtēt reklāmas plakātus un alus pudeļu kolekciju, un pat uzzināt, kā alu izmantot dažādu ēdienu pagatavošanai. Alus darītavas augšējā stāvā atrodas arī bārs, kur alus pintes cena ir jau iekļauta ieejas biļetē.

Piecas apskates vietas Dublinā

 

Dublinas pils

Dublinas pils ir nozīmīgs vēsturiskais objekts, kas atrodas pašā Dublinas centrā. Tā ir bijusi Īrijas pārvaldes centrs jau vairāk nekā 700 gadus, sākot ar normāņu iekarojumu 12.gadsimtā. Pils ir piedzīvojusi daudz rekonstrukcijas un paplašinājumus, un mūsdienās tā kalpo kā valdības ēka un viens no populārākajiem tūristu apskates objektiem pilsētā. Tā tiek izmantota arī dažādām valsts ceremonijām, tostarp, prezidenta inaugurācijas svinībām un citiem politiska rakstura pasākumiem. Tā ir arī atvērta tūristiem, piedāvājot gida vadītas ekskursijas un iespēju izpētīt pils bagāto vēsturi un arhitektūru.

Piecas apskates vietas Dublinā

 

Īrija ir pazīstama arī ar saviem gastronomiskajiem brīnumiem – Dublinā noteikti nobaudi tradicionālos īru ēdienus, kā piemēram, īru sautējumu vai sodas maizi.
Pilsēta piedāvā arī labi attīstītu sabiedriskā transporta sistēmu, kas padara pilsētas izpēti ļoti vienkāršu.
Dublina piedāvā daudz vairāk nekā vienkārši apskates objektus vai izklaides iespējas. Tā ir vieta, kur vēsture satiekas ar mūsdienām, radot unikālu un aizraujošu vidi gan vietējiem iedzīvotājiem, gan tūristiem.