Edinburga, kas ir Skotijas galvaspilsēta, būs piemērota apmeklētājiem, kas ir ieinteresēti izpētīt Lielbritānijas interesanto vēsturi, iepazīties ar skotu kultūru un nogaršot gardāko viskiju pasaulē! Edinburga ir arī viena no visvairāk apmeklētākajām pilsētām Apvienotajā Karalistē.
Pilsēta noteikti būs apmeklējuma vērta, ja vēlies doties pāris dienu atpūtā, kā arī tajā būs pietiekami daudz ko pētīt, ja vēlies tajā padzīvoties ilgāku laiku. Tā ir ne tikai lieliska vieta īslaicīgai atpūtai, bet tā glabā sevī daudz vēstures, kas liksies interesanta pat cilvēkam, kurš par vēsturi neinteresējas nemaz.

Edinburgas pils

Edinburgas pils ir viena no slavenākajām un visvairāk apmeklētākajām vietām Skotijā. Tā atrodas uz bijušā vulkāna kalna, un no tās paveras iespaidīgs skaits uz Edinburgas pilsētu. Pils ir bijusi nozīmīga Skotijas vēstures sastāvdaļa vairāk nekā tūkstots gadu, un tā kalpoja gan kā karaliskā rezidence, gan kā militārais cietoksnis. Edinburgas pilī apskati arī tās Lielo zāli, kas ir viena no ievērojamākajām viduslaiku zālēm Skotijā, apskati arī Skotijas Karaļu juvelierizstrādājumu kolekciju, ieskaitot oriģinālos kroņus, scepteri un zobenu, kā arī karaliskos apartamentus un daudz ko citu!

Piecas apskates vietas Edinburgā

 

Karaliskais Botāniskais dārzs

Edinburgā noteikti apskati vienu no pasaules vadošajiem botāniskajiem dārziem Skotijā, un tas ir arī otrais vecākais botāniskais dārzs Lielbritānijā pēc Oksfordas Botāniskā dārza. Tas glabā plašu augu kolekciju, kuru kopējais skaits sasniedz 13 302 augu sugas. Tajā skaitā ir gan tropiskie, gan subtropiskie, gan mērenā klimata augi. Botāniskajā dārzā atrodas arī bibliotēka, kurā ir vairāk nekā 60 000 grāmatu un 150 000 žurnālu.

Piecas apskates vietas Edinburgā

 

Nacionālais Skotijas muzejs

Skotijas Nacionālais muzejs ir viens no vadošajiem kultūras un vēstures muzejiem Skotijā. Tas atrodas uz Chamber Street un piedāvā plašu ekspozīciju klāstu, kas aptver Skotijas vēsturi, dabas zinātnes, pasaules kultūras, zinātni un dažādas tehnoloģijas. Muzejs ir daļa no Skotijas Nacionālo muzeju tīkla, kas ietver vairākas citas nozīmīgas muzeju ēkas visā valstī. Ieeja muzejā ir bezmaksas, padarot to pieejamu visiem apmeklētājiem. Tas ir arī ievērojams arhitektūras piemineklis, kas apvieno vēsturisko un moderno dizainu, radot iedvesmojošu vidi izstādēm.

Piecas apskates vietas Edinburgā

 

Holirūdhausas pils

Holirūdhausas pils, kas pazīstama arī kā Holirūdas pils, ir oficiālā Skotijas monarha rezidence. Pils atrodas pilsētas austrumu daļā, Edinburgas vecpilsētā, un tā sevī glabā dziļas vēsturiskās saknes. Holirūdhausas pils ir bijusi svarīga vieta Skotijas vēsturē kopš 16.gadsimta, un joprojām tiek izmantota kā karaļa ģimenes rezidence un oficiālu pasākumu vieta. Apmeklētājiem tiek piedāvāta iespēja izstaigāt pili, apskatīt tās dažādos un greznos apartamentus, iepazīties ar Skotu kultūru, kā arī izbaudīt skaisto dārzu atmosfēru.

Piecas apskates vietas Edinburgā

Kaltona kalns

Kaltona kalns ir viena no visvairāk atpazīstamākajām un apmeklētākajām vietām Edinburgā. No šīs vietas paveras izcils skats uz pilsētu un tās apkārtni, kā arī tā ir iekļauta Edinburgas UNESCO Pasaules mantojuma sarakastā. Uz kalna atrodas arī vairāki nozīmīgi kultūras pieminekļi, kur populārākie no tiem ir ”Skotijas kauna”, kas tika plānota kā Parīzes Panteona kopija, lai pieminētu skotus, kuri gāja bojā Napoleona karos, Nelsona 32 metrus garā kolonna, piemineklis filozofam Dugaldam Stevartam, un kalnā atrodas arī observatorija.

Piecas apskates vietas Edinburgā

 

Šie ir tikai pieci no simtiem apskates objektiem, ko redzēt pilsētā. Edinburga sevī glabā savu īpašo šarmu, kuru nespēsi sajust nekur citur. Lai iegūtu pilnvērtīgi pilsētas pieredzi, iesakām tajā apmesties vismaz nedēļu. Perfektākais laiks, kad apmeklēt Edinburgu ir pavasaris un vasara. Rudeni šeit mēdz būt diezgan lietaini un drūmi, līdzīgi kā pie mums. Bet jau agrā pavasarī iestājas pirmie saules stari un siltumu var sajust jau martā!