Glāsgova ir lielākā pilsēta Skotijā un trešā lielākā pilsēta Apvienotajā Karalistē. Tā ir pazīstama ar savu bagāto kultūras dzīvi – mākslu, teātri, mūziku un sportu. Pilsētā atrodas daudzas ievērojamas mākslas galerijas, muzeji un teātri. Glāzgova ir pazīstama ar savu dažādo arhitektūru, kurā ietilpst Viktorijas laikmeta ēkas, modernisma stila celtnes un mūsdienu arhitektūras šedevri. Pilsēta ir arī lieliska vieta iepirkšanās cienītājiem, jo tajā atrodas daudz un dažādi tirdzniecības centri un vietējie veikaliņi. Buchanan Street ir viena no galvenajām iepirkšanās ielām.

Glāzgova ir pazīstama arī ar daudz zaļajām zonām, piemēram, Kelvingrove Park un Glasgow Green. Šīs vietas ir lieliskas atpūtai, piknikiem un pastaigām.
Rakstā esam norādījuši piecas svarīgas apskates vietas, kuras ir vērts apmeklēt, dodoties uz Glāsgovu.

 

Glāsgovas botāniskais dārzs

Glāsgovas botāniskais dārzs ir viens no populārākajiem tūrisma objektiem pilsētā. Tajā iespējams apskatīt plašu augu kolekciju, un, galvenokārt, ir pazīstama ar savām skaistajām siltumnīcām, īpaši Kibble Palace . Botāniskajā dārzā atrodas daudzveidīga augu kolekcija no visas pasaules, tostarp, tropiskie un subtropiskie augi, kaktusi, orhidejas, kā arī vietējie Skotijas augi. Blakus siltumnīcām ir arī vairākas pastaigu takas, piknika vietas un bērnu spēļu laukumi.

Piecas apskates vietas Glāsgovā

 

Glāsgovas Zinātnes centrs

Glāsgovas Zinātnes centrs ir populārs zinātnes un tehnoloģiju muzejs, kas atrodas pie Klāidas upes. Tas ir viens no vadošajiem zinātnes centriem Lielbritānijā, piedāvājot daudz un dažādas izglītojošas izstādes, pasākumus un aktivitātes visu vecumu apmeklētājiem. Centrs apvienojas trīs ēkās: Science Mall, IMAX teātris un Glāsgovas Tornis. Science mall ir trīsstāvu ēka ar unikālu dizainu, IMAX teātrī atrodas viens no lielākajiem IMAX ekrāniem Skotijā, kurā skatāmas dažādas dokumentālās filmas, un Glāsgovas Tornis ir 127 metru augsts tornis, kad ir vienīgais pilnībā rotējošais tornis pasaulē, piedāvājot apmeklētājiem neaizmirstamus panorāmas skatus uz Glāsgovu.

Piecas apskates vietas Glāsgovā

 

Kelvingrova Mākslas galerija

Kelvingrova Mākslas galerija un muzejs ir viens no nozīmīgākajiem kultūras un mākslas centriem Glāsgovā. Tas ir viens no populārākajiem muzejiem Apvienotajā karalistē un piedāvā plašu mākslas, arheoloģijas, dabas vēstures un citu eksponātu klāstu.  Mākslas darbi sevī ietver gleznas, skulptūras un dekorācijas no dažādiem laikmetiem, tostarp mākslas meistardarbus no Rembranta, Van Goga, Dalī un citiem slaveniem māksliniekiem. Muzeja dabas vēstures daļā ir iespējams apskatīt arī dažādus dzīvniekus, augus, kā arī dažādus ģeoloģiskus eksponātus. Arheoloģijas sadaļā apskatei pieejamas arī Ēģiptes mūmijas un priekšmeti no romiešu laikiem.

Piecas apskates vietas Glāsgovā

 

Glāsgovas nekropole

Glāsgovas nekropole ir sena un vēstures pilna kapsēta, kas pazīstama ar savām pievilcīgajām un autentiskajām skulptūrām. Tā ir viena no ievērojamākajām viktoriāņu kapsētām Eiropā. Kapsēta atrodas burvīgi skaistā kalnā, kas pazīstama kā Fir Park. Kapsētā ir vairāk nekā 3500 pieminekļu, un viena no ievērojamākajām ir Džona Knuza statuja, kas atrodas kalna virsotnē un ir redzama no daudzām pilsētas vietām. Glāsgovas nekropole ir ne tikai kapsēta, bet arī nozīmīgs vēstures un kultūras objekts, kas atspoguļo 19. gadsimta sabiedrības vērtības, mākslu un arhitektūru.

Piecas apskates vietas Glāsgovā

 

Glāsgovas katedrāle

Glāsgovas katedrāle, kas pazīstama arī kā Svētā Mungo katedrāle, ir viena no svarīgākajām vēsturiskajām un reliģiskajām ēkām Glāsgovā. Tā ir izcils gotiskās arhitektūras piemērs ar sarežģītu akmens darbu, augstiem griestiem un krāšņām vitrāžām. Katedrāle ir celta tālajā 12. gadsimtā, un tā ir viena no nedaudzajām viduslaiku baznīcām Skotijā, kas izdzīvojusi Reformācijas periodu. Tā kalpo kā nozīmīgs Skotijas kultūras un vēstures piemineklis, kas piedāvā ieskatu viduslaiku arhitektūrā un pilsētas reliģiskajā mantojumā. Tā ir vieta, kur var izjust senatnes un mūsdienu kultūras mijiedarbību.

Piecas apskates vietas Glāsgovā

 

Glāsgova ir pazīstama ar savu jauko viesmīlību pret tās apmeklētājiem, kas padara pilsētu par patīkamu vietu, kur aizbraukt atpūsties. Pilsētā atrodas lidosta, kā arī sabiedriskais transports ir labi attīstīts, padarot pārvietošanos ērtu un komfortablu arī lielām ģimenēm ar bērniem. Glāzgova piedāvā arī daudzveidīgas aktivitātes un izklaides iespējas, kas padara to par lielisku galamērķi ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem!