Korsika ir Francijai piederoša sala, kas ir astoņas reizes mazāka par Latviju, taču tā ir bagāta ar elpu aizraujošu kalnainumu, panorāmas skatiem un Vidusjūras klātesamības sajūtu. Kalnu virsotnes šeit ir tik mazas, ka tās pat nesauc par kalna virsotnēm vai, piemērām, smailēm….bet tās sauc par adatām (Franču aiguille). Korsika ir apveltīta ar krāšņu dabu, ļoti interesantu un senu vēsturi, savukārt, mazie ciemati nebūt nebūs vienāda tipa uz visas salas – katram no tiem ir savs šarms, neatkarīgi no tā vai tie atrodas jūras krastā vai iekšzemes kalnos.

 

Bastija – Ziemeļkorsikas galvaspilsēta

Bastijas vecpilsētā ir ļoti autentisks trepju un šauru ieliņu labirints, kas savieno trīs pilsētas ievērojamākās daļas – San Nikola laukumu, pilsētas tirgus laukumu un veco ostu. Pilsētā noteikti apskati arī gleznaino Sanžana Batista katedrāli, kas būs iespaidīgs piedzīvojums gan esot tai tuvumā gan no attāluma panorāmas skatā. Vēl viena ”must see” vieta pilsētā ir Napoleona Bonaparta statuja pilsētas laukuma centrā, kā arī Terra Nova cietoksni, kas slejas pāri Bastijas pilsētas vecākajai daļai, turklāt, tagad tajā ir izvietots pilsētas muzejs, divas baznīcas, vairāki restorāni, dzīvojamās mājas un skolas.

Bastija

 

Skandolas dabas rezervāts (Scandola nature reserve)

Rezervāts atrodas salas rietumu daļas krastā, un tas ir iekļauts UNESCO Pasaules mantojumu sarakstā. Tas ir aptuveni 19 km2 liels, un tas iekļauj gan sauszemes teritoriju, gan pašu jūru, kuras apskatei būs jāizmanto kāda no laivām, kas nāks komplektā arī ar gidu. Viss rezervāts sastāv no iespaidīgām klintīm un sarkanā ieža veidojumiem, kas radušies vulkānisku aktivitāšu rezultātā. Piekrastē atrodas arī vairākas jūras alas un mazāka tipa saliņas. Dodoties uz dabas rezervātu, drosmīgākajiem apmeklētājiem būs iespēja doties ekskursijā arī zem ūdens!

Calanques de Piana

 

Kavu dabiskie baseini

Kavu dabiskie baseini atrodas netālu no Sainte Lucie de Porto Vecchio ciemata salas dienvidos. Tie ir slaveni ar savu kristāliski dzidro ūdeni, satriecošo dabas ainavu, kas ieskauj teritoriju, kā arī ar iespēju peldēties un atpūsties skaistā, tūristu neskartā vidē. Baseinus veido lieli, gludi granīta ieži, kas klāj upes gultni, izveidojot mazus ūdens baseiniņus. Dodoties atpūtā, noteikti ieplāno tur pavadīt visu dienu, jo tā ir vieta, no kuras noteikti negribēsies braukt prom līdz norietēs saule!

Kavu dabiskie baseini

 

Aiguilles de Bavella kalnu virsotnes

Aiguilles de Bavella, sauktas arī par ”Bavella needles” (Bavella adatas), ir kalni, kas sniedzas līdz 1850 metriem virs jūras līmeņa. Šis ir viens no Korsikas visspilgtākajiem dabas objektiem, tāpēc šī ir vieta, ko noteikti vajadzētu ielikt savā Korsikas ”must see’‘ saraksta augšgalā. Tās atrodas Alta Rocca reģionā salas dienvidu daļā. Kalnu apkaimē iespējams izmēģināt alpīnismu, doties laivu izbraucienā caur kalnu upēm vai vienkārši doties pārgājienā, un izcilākajā gadījumā, sasniegt arī kalnu virsotnes!

Aiguilles de Bavella virsotnes

Santa Giulia pludmale

Maldīvu salu cienīga jūras piekraste, ja ne vēl satriecošāka! Santa Giulia ir viena no Korsikas populārākajām pludmalēm, kas atrodas netālu no Porto – Vecchio pilsētiņas salas dienvidaustrumu krastā.  Kristāldzidrs ūdens, kur neatkarīgi no tā, cik dziļi tiek peldēts, vienmēr varēs redzēt tam cauri! Ūdens šeit ir ļoti mierīgs, tāpēc tajā būs droši pļunčāties arī mazākajiem pludmales apmeklētājiem. Turpat arī pieejami dažādi bāri un restorāni dažādām gaumēm!

Santa Guilia pludmale

 

 

Korsika ir lieliski piemērota ceļotājiem, kas mīl atpūtu pie dabas, kā arī noteikti jāpiemin, ka gastronomija šeit ir vērtēta ļoti augstā kvalitātē. Dodoties pa Korsikas ceļiem, jārēķinās, ka šeit mīt savvaļas govis, kazas, cūkas un aitas, kas ļoti labprāt pacienāsies no tevis ar kādu sviestmaizi vai citu gardumu!

Vislabākais laiks, lai apmeklētu Korsiku ir rudens – kad mājās jau kļūst vēss un nepatīkams, Korsikā joprojām būs silti, varēs sauļoties un peldēties, tādā veidā pagarinot savu vasaru! Vasaras vidū nepieradušiem ziemeļniekiem tur ir pārāk karsti.