Krāšņā Krakovas pilsēta ir viens no populārākajiem ceļojumu galamērķiem Eiropā. Polijas bijusī galvaspilsēta, kas ir UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, piedāvā apmeklētājiem apvienot izcilu kultūras pieredzi ar vairāk nekā tūkstos gadu senu vēsturi, satriecošu arhitektūru un rosīgu pilsētas dzīvi.

Krakova pazīstama arī ar savu daudzveidīgo naktsdzīvi. Vecpilsēta un Kazimierz – kādreizējais ebreju kvartāls – ir piepildīti ar bāriem, kafejnīcām un restorāniem, kas darbojas līdz vēlai naktij. Kazimierz, kas ir slavens ar savu bohēmisko gaisotni, ir populārs galamērķis jauniešiem un piedāvā modernus kokteiļbārus, mākslas galerijas un nelielus, stilīgus veikaliņus.

Krakovas tirgus laukums

Krakovas tirgus laukums ir viens no ikoniskākajiem Krakovas simboliem un viens no lielākajiem un nozīmīgākajiem tirgus laukumiem Eiropā. Tas atrodas pašā Krakovas vēsturiskajā centrā, kas kopā ar pašu vecpilsētu ir iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Mūsdienās tā ir arī populāra tūristu vieta, kurā ikdienā var redzēt ielu māksliniekus, muzikantus un amatniekus. Tas ir dzīvs sabiedriskais centrs, kurā nepārtraukti notiek rosība – dažādi pasākumi, festivāli un tirgi. Zem tirgus laukuma ir atvērts arī interaktīvs muzejs, kas piedāvā iepazīt Krakovas vēsturi, arheoloģiskos atradumus un viduslaiku pilsētas dzīvi. Šis pazemes muzejs atrodas zem zemes un sniedz unikālu ieskatu pilsētas attīstībā.

Piecas apskates vietas Krakovā

 

Kosciuško uzkalns

Kosciuszko uzkalns ir viens no pieciem simboliskajiem uzkalniem Krakovā, kas veltīts poļu nacionālajam varonim Tadeušam Kosciuszko. Tas atrodas uz Zwierzyniec kalna, kas ir viens no Krakovas augstākajiem punktiem. Šis uzkalns tika izveidots 1823. gadā, lai pieminētu Kosciuszko, kurš bija ievērojams poļu un amerikāņu revolucionārs, militārais inženieris un cīnītājs par brīvību. Uzkalns ir apmēram 34,1 metru augsts, un tā augšgalā ir skatu laukums, no kura paveras lielisks skats uz Krakovu un tās apkārtni.

Piecas apskates vietas Krakovā

 

Veličkas sāls raktuves

Veličkas sāls raktuves ir viena no Krakovas vispopulārākajām tūristu apskates vietām. Tās ir vienas no vecākajām sāls raktuvēm pasaulē, kur sāli ieguva jau no 13. gadsimta līdz 2007. gadam, kad komerciālā sāls ieguve tika pārtraukta. Tagad šīs raktuves galvenokārt darbojas kā tūrisma objekts un UNESCO Pasaules mantojuma vieta. Raktuves ir aptuveni 327 metrus dziļas un stiepjas vairāk nekā 300 km garumā pazemē. Tomēr tūristiem pieejamaās takas aptver aptuveni 3,5 km no šī plašās teritorijas. Ekskursijas laikā apmeklētājiem ir iespēja apskatīt pazemes kapelas, galerijas un skulptūras, kuras ir izveidotas no tīras sāls.

Piecas apskates vietas Krakovā

 

Krakovas Nacionālais muzejs

Nacionālais muzejs ir lielākais un vecākais valsts muzejs Krakovā. Tas ir nozīmīgs kultūras un mākslas centrs, kas glabā plašu poļu un starptautiskās mākslas kolekcijas, sākot no seniem laikiem līdz mūsdienām. Muzejs sastāv no vairākām filiālēm, kas izvietotas visā pilsētā, un piedāvā daudzveidīgu mākslas, vēstures un kultūras eksponātu klāstu. Muzejs piedāvā arī izcilu dekoratīvās mākslas kolekciju, kas ietver tekstilizstrādājumus, mēbeles, rotaslietas un keramikas izstrādājumus no dažādiem vēsturiskiem periodiem. Šī kolekcija atspoguļo Polijas un Eiropas amatniecības bagāto vēsturi.

Krakovas Nacionālais muzejs

 

Ilūziju muzejs

Ilūziju muzejs ir interaktīvs un izglītojošs muzejs, kas piedāvā apmeklētājiem aizraujošu pieredzi, pētot optisko ilūziju, zinātnes un uztveres pasauli. Šis muzejs ir veidots tā, lai apmeklētāji varētu ne tikai aplūkot izstādes, bet arī aktīvi piedalīties, izpētot dažādas ilūzijas, kas maldina prātu un acis. Tas ir paredzēts visiem vecumiem – gan bērniem, gan pieaugušajiem, un tas piedāvā interaktīvu pieredzi, kas iedvesmos apmeklētājus izzināt, kā darbojas redze, uztvere un prāts. Muzejs ir veidots tā, lai apmeklētāji varētu arī uzņemt unikālas fotogrāfijas.

Ilūziju muzejs

Krakova ir ne tikai vēsturiska pilsēta, bet arī lieliska vieta, kur baudīt dabas skaistumu. Planty parks, kas apjož vecpilsētu, ir mierīga vieta pastaigām vai atpūtai pēc pilsētas apskates. Tāpat netālu atrodas Tatru kalni, kas ir piemēroti gan pārgājieniem, gan slēpošanai ziemas sezonā. Vienas dienas izbraucieni uz Zakopani piedāvā iespēju baudīt kalnu skatus un vietējo folkloru.