Lanzarote ir sala, kas atšķiras no citām Kanāriju salām ar to, ka šeit izteikti dominē daba, kas apvienota ar cilvēka radītu mākslu. Lanzarotes salas reljefs pārsvarā ir veidots no lavas laukiem, neparastu formu akmeņiem un melni sarkanas zemes, kas veido lielisku kontrastu ar tipiskajām Lanzarotes salas gaišajām ēkām, tirkīzzilu okeānu un gaiši zilām debesīm. Sala ir stipri kalnaina, tāpēc ceļotājiem, kuri mīl doties kalnu pārgājienos, šis būs lielisks galamērķis, jo kalnu ielejās panorāmas skati ir neaprakstāmi skaisti. Apkārt visai salai atrodas daudz un dažādu rosības pilni tūristu kūrorti, kā arī mazi ciematiņi, kuros valda izteikts miers un klusums. Piekrastes pilsētas ieteicams izvēlēties tiem, kuri jutīsies komfortabli starp augstas klases viesnīcām un restorāniem, savukārt, salas iekšzeme vairāk būs piemēroti boutique un džungļu estētikas cienītājiem.

Lanzarote, viennozīmīgi, garantē augstākās klases brīvdienas pilnīgi visiem tās apmeklētājiem, neatkarīgi no gadalaika.  Interesanti, ka ceļotāji, visi, kā viens runā par to, ka pastaiga pa Lanzarotes salu, nedaudz atgādina pastaigu uz Marsa, sarkanīgi brūnas zemes nokrāsas dēļ. Un lai vai tas šķiet neiespējami, šī itkā mirusī zeme, patiesībā spēj producēt tik daudz un dažādu šķirņu augu un koku! Lanzarote ir ļoti īpaša sala, un to ir ieteicams apmeklēt ikvienam, kas atrodas tās tuvumā. Rakstā esam apkopojuši piecus, mūsuprāt, nozīmīgākos Lanzarotes salas apskates objektus, ko noteikti nedrīkst laist garām!

Cēzara Manrike muzejs (Cesar Manrique)

Cēzars Manrike bija ievērojams spāņu mākslinieks, tēlnieks un dabas aktīvists no Lanzarotes. Īpašu atpazīstamību savas dzīves laikā viņš ir ieguvis ar arhitektūras projektiem, kuros mākslinieks bija iesaistījies, kā savas salas mākslinieciskais vadītājs. Muzejs agrāk bija paša Manrike mājas, kuras viņš pats uzprojektēja, un tajās nodzīvoja tuvu 20 gadiem, pēc tam, kad atgriezies no dzīves Ņujorkā.
Muzejam  ir divas daļas un pati ēka veidota no diviem stāviem – otrais stāvs pastāv, pārsvarā, no Lanzarotes tradicionālās arhitektūras, savukārt, pirmais stāvs ir, burtiski, ietaisīts piecās, vulkānu izveidotās istabiņās, kas savienoti ar tuneļiem, kas izrakti lavas akmeņos. Muzeja apmeklējuma laikā apmeklētājiem ir pieejams arī baseins, mazu deju zāli un piknika vietu, ko ieskauj bagātīga augu valstība.

Cēzara Manrike muzejs

 

Kaktusu muzejs

Ja esi kaktusu fans, tad šī noteikti ir vieta, ko nedrīksti laist garām. Kaktusu muzejs atrodas Guatizas pilsētā, un tajā atrodas 4500 kaktusi no aptuveni 500 dažādām šķirnēm, kas nākuši no pieciem dažādiem kontinentiem. Muzeju izveidojis mākslinieks Cēzars Manrike, un tas ir viens no pēdējiem iespaidīgajiem darbiem, ko Cēzars ir atstājis aiz sevis Lanzarotes salā. Muzeja pilnīga izveidošana māksliniekam prasīja 20 gadus – tajā ir pievērsta uzmanība visam līdz mazākajam sīkumam – arhitektūriski, muzejs ir izveidots ar daudz dekorācijām un skulpturāliem elementiem, kas izgatavoti no vulkāniskā akmens un bazalta monolīta, radot vietai vēl īpašāku un tradicionālāku noskaņu, kas atbilst salas īpašībām.

Kaktusu muzejs Lanzarotē

 

San Gabriel pils

Skatoties uz Atlantijas okeānu no Arresifes (Arrecife) līča, Lanzarotes salas ziemeļaustrumos, jau gadsimtiem ilgi atrodas San Gabriel pils. Tā ir celta, lai aizsargātu salu no pirātu uzbrukumiem, un šajās dienās, tā ir must see apskates vieta, ko noteikti ir jāieliek savā ceļojuma plānā ikvienam, kurš apmeklē Lanzarotes salu. Pilij ir iespējams piekļūt no diviem tiltiem, starp kuriem, viens to tiltiem ir salas simbols, ko parasti attaino uz suvenīriem. Pils ir celta uz mazas saliņas, ko ieskauj neliela zeltainu smilšu pludmale. Pils iekšpusē ir izveidots muzejs, kurā ir iespējams iepazīties ar senās Los Majos kultūru, kā arī salas galvaspilsētas evolūcijas procesus.

San Gabriel pils

 

Mirador del Rio panorāmas skata punkts

Šī ir vieta, kura neatstās vienaldzīgu nevienu. Skata punkts atrodas 500 metru augstumā no jūras līmeņa un no tā paverās plašs skats uz visu Lanzarotes salu, kā arī daļu no Las Palmas salu. Tas tika atklāts septiņdesmitajos gados, un arī šis ir viens no reprezentatīvākajiem arhitektūras darbiem, ko izgatavojis mums jau zināmais mākslinieks Cēzars Manrike. Skata punktā atrodas arī mākslinieka veidota skultpūra, kas attēlo putnu ar zivi, simbolizējot ūdeni un gaisu, kas ir klātesošākie dabiskās vides elementi. Skata punkta izgatavošana māksliniekam aizņēma aptuveni divus gadus – lielākie darbi aizgāja zemes rakšanas darbos un izraktās vietas pārklāšanā ar vulkānisko akmeni, tādējādi ievērojot dabiskās vides un ainavu īpašības.

Mirador del Rio

 

Pludmale ”Flamingo

Flamingo pludmale ir viena no Lanzarotes salas skaistākajām pludmalēm. Tā atrodas Playa Blanca, nedaudz tālāk no pilsētas centra. Tā parasti nav cilvēku pārpildīta un tā ir īpaši pateicīga ģimenēm ar bērniem, jo tajā praktiski nekad nav lielu viļņu vai spēcīgas straumes, kā arī krastā ūdens ir ļoti sekls, kas dod iespēju jaunākajiem pludmales apmeklētājiem to izbaudīt pilnībā! Pludmales smalkās smiltis ir zeltainā nokrāsā, un tā tiek kopta teju katru dienu. Flamingo pludmalē pieejamas arī dušas un sauļošanās krēsli ar saulessargiem, radot pilnīgu komfortu jebkuram pludmales apmeklētājam. Šo pludmali iespējams baudīt jebkurā gada sezonā, kā arī tajā ir pieejama piekļuve cilvēkiem ar invaliditāti.

Pludmale ''Flamingo''

 

Vēl viena pilsēta, kuru noteikti būtu ieteicams apskatīt, apmeklējot Lanzarotes salu, ir Teguise. Tā ir bijusī visu Kanāriju salu galvaspilsēta, kas joprojām saglabā savu krāšņumu sava vēsturiskā kvartāla ieliņās. Katru svētdienu tajā ir atvērts milzīgs tirgus, ko apmeklē tūkstošiem vietējo iedzīvotāju un salas īslaicīgie apmeklētāji. Villas De las Mil Palmeras (tulkojumā – tūkstots palmu ieleja), savukārt, ir salas zaļākā teritorija. Lanzarotes sala būs lieliski piemērota kā cilvēkiem, kas meklē aktīvus un neaizmirstamus piedzīvojumus, tā arī ģimenēm ar bērniem, kas vienkārši vēlas izkāpt no savas ikdienas rutīnas un atpūsties zeltainās smilšu pludmalēs ar siltu un brīnišķīgi dzidru ūdeni!

Balcia Ceļojumu apdrošināšana – ceļotājiem nevis tūristiem!

Plašākais iekļauto aktivitāšu segums – lec, brauc, nirsti vai laidies citos piedzīvojumos! Atbalsts ceļojuma atcelšanas gadījumā, ceļojuma laikā un atlabšanā pēc negadījuma pat tad, kad ceļojums noslēdzies. Ieskaties piedāvājumā

Luminor Black – pārsteidzoši praktiska kā ikdienā, tā ceļojot

Pasargā sevi ar pirkumu apdrošināšanu, ceļojumu apdrošināšana visai ģimenei, iekļaujot ceļojumu atcelšanas, kavēšanās vai nozaudētas bagāžas riskus, auto nomas pašriska segumu un citas pozīcijas. Veic ērtu skaidras naudas izņemšanu līdz 400 EUR mēnesī bez komisijas maksas visa pasaulē un piesaki Priority Pass pieeju lidostas atpūtas zonām visā pasaulē! Ar pilniem ceļojuma apdrošināšanas noteikumiem iepazīties luminor.lv

Atbalsti tripthis portāla attīstību!

Atbalsti TripThis portāla administrāciju meklējot un publicējot aviobiļešu un ceļojumu piedāvājumus, kā arī atbalsti portāla uzturēšanu un turpmāku attīstību, attīstot jaunus darbības virzienus. Atbalstīt mūs vari šeit – https://www.buymeacoffee.com/tripthiseu

Lidojums atcelts vai kavējas?

Ja Tavs lidojums ir atcelts vai kavējās vairāk nekā trīs stundas, pārbaudi vai Tev pienākas kompensācija līdz pat €600! TripThis iesaka pārbaudīt to pie SkyCop.

Kā uzzināt par lētām aviobiļetēm un akcijām pirmajam?

Lai nepalaistu garām lētas aviobiļetes un izdevīgus ceļojumu piedāvājumus, Mēs iesakam sekot TripThis FacebookTwitterInstagram un TikTok.

Atrodi apskates un izklaides iespējas:

Atrodi labākās apskates un izklaides iespējas pilsētā izmantojot Getyouguide. Getyourguide ir lielākais portāls, kur iespējams iegādāties ieejas biļetes un citus piedzīvojumus.

Labākos un izdevīgākos auto nomas piedāvājumus meklē: