Luksemburga atrodas starp Beļģiju, Franciju un Vāciju, padarot to par nozīmīgu valsti Eiropas centrā. Luksemburga ir kalnaina, un tai ir daudz mežu, ieleju un upju. Ziemeļu daļā atrodas Ardenu kalni, savukārt dienvidos atrodas Gutlandes reģions, kas ir nedaudz līdzens un intensīvāk apdzīvots. Oficiālās valodas ir luksemburgiešu, vācu un franču, un lielākā daļa iedzīvotāju runā vairākās valodās.

Luksemburga, maza, bet ietekmīga valsts Rietumeiropas sirdī, piedāvā unikālu kultūras, vēstures un dabas bagātību kombināciju. Neskatoties uz nelielo izmēru, Luksemburga ir pazīstama ar savu stabilo ekonomiku, modernu infrastruktūru un izcilu dzīves kvalitāti. Valsts ir pazīstama ar iespaidīgām viduslaiku pilīm, modernām finanšu ēkām un gleznainām ainavām, kas padara to par iecienītu galamērķi tūristiem un uzņēmējiem.

 

Notre – Dame katedrāle

Notre – Dame Luksemburgā, kas pazīstama arī kā Luksemburgas Dievmātes katedrāle, ir viena no ievērojamākajām reliģiskajām celtnēm valstī, kā arī galvenā katoļu baznīca Luksemburgas pilsētā. Šī katedrāle ir ne tikai nozīmīgs reliģisks centrs, bet arī ievērojams arhitektūras piemineklis ar bagātīgu vēsturi. Katru gadu oktobra beigās un novembra sākumā, katedrāle kļūst par svētceļojumu galamērķi, piesaistot tūkstošiem ticīgo no visas valsts un arī ārpus tās robežām.

Piecas apskates vietas Luksemburgā

Viandena pils

Viandena pils ir viena no lielākajām un ievērojamākajām viduslaiku pilīm Rietumeiropā un tas ir arī viens no nozīmīgākajiem tūrisma objektiem pilsētā. Tā atrodas Viandenes pilsētā, kas ir mazs, gleznaini skaists ciemats netālu no Luksemburgas un Vācijas robežas. Pils ir uzcelta kalnā ar skatu uz Our upes ieleju, un tā piedāvā apmeklētājiem elpu aizraujošus skatus, kā arī dziļu ieskatu pilsētas vēsturē. Pils arhitektūrā apvienoti vairāk nekā 500 gadu laikā izmantotie stili, ieskaitot romānikas, gotikas un renesanses elementus. Pils ir nenoliedzami, viena no svarīgākajām ”must see” apskates vietām, ko redzēt Luksemburgā.

Piecas apskates vietas Luksemburgā

Ādolfa tilts

Ādolfa tilts ir viena no Luksemburgas pilsētas ikoniskākajām un ievērojamākajām būvēm, kas tiek attēlots arī uz Luksemburgas pilsētas pastkartēs un citos suvenīros. Šis tilts ne tikai kalpo kā svarīgs infastruktūras elements, bet arī simbols Luksemburgas neatkarībai un inženiertehniskajai meistarībai. Tilta galvenā arka ir 84 metrus gara, un tilta kopējais garums ir aptuveni 153 metri. Kad tilts tika pabeigts, tas bija lielākais akmens arkveida tilts pasaulē. Tilta apskate būs vienlīdz ievērojama vērojot to no attāluma, tāpat arī no paša tilta, kur paveras brīnumains skats uz leju!

Piecas apskates vietas Luksemburgā

 

Pfafentālas panorāmas lifts

Panorāmas lifts, kas atrodas Luksemburgas galvaspilsētā, ir iespaidīga 71 metrus augsta infastruktūra, no kuras paveras brīnumains panorāmas skats uz vecpilsētu, Pfaffenthal ieleju un apkārtējo ainavu. Tas tika atklāts 2016. gadā, lai atvieglotu gājēju pārvietošanos starp vēsturisko Pfaffenthal rajonu, kas atrodas Alzettes upes ielejā, un Kirchberg plato, kas ir pazīstams ar savām biznesa un Eiropas institūcijām. Lifta izmantošana ir bezmaksas, un tā paredzēta ne tikai gājējiem, bet arī cilvēkiem ar velosipēdu vai īpašām vajadzībām.  Īpaši skaists skats šeit paveras saulrieta un saullēkta laikā!

Piecas apskates vietas Luksemburgā

Boka tuneļi (Bock Casemates)

Boka tuneļi ir viena no iespaidīgākajām un vēsturiskākajām vietām Luksemburgas pilsētā. Šie pazemes tuneļi, kas ir iekļauti arī UNSESCO Pasaules mantojuma sarakstā, ir neatņemama Luksemburgas aizsardzības sistēmas daļa, un tam ir būtiska loma valsts vēsturē. Boka tuneļi ir pazemes fortifikāciju sistēma, kas stiepjas aptuveni 23 kilometrus zem zemes. No šiem tuneļiem līdz šodienai ir saglabājušies un apmeklētājiem pieejami aptuveni 17 kilometri. Tuneļiem ir arī vairāki stāvi, slepenas ejas, šahtas un ložmetēju nišas, kas savulaik tika izmantotas kā militārās ejas, ļaujot aizstāvjiem kontrolēt pieeju pilsētai.

Piecas apskates vietas Luksemburgā

Apmeklējot Luksemburgu, jūs atklāsiet valsti, kurā senatne sastopas ar mūsdienām, radot neaizmirstamu pieredzi katram viesim. Tāpat, uzturoties Luksemburgā, iepazīsiet valsti, kurā apvienojas tradīcijas un inovācijas, piedāvājot unikālu pieredzi katram, kurš vēlas izbaudīt Eiropas vērtības un mūsdienīgu dzīvesveidu!