Mančestera ir pilsēta, kas atrodas  Ziemeļrietumu Anglijā, Apvienotajā Karalistē. Tā ir viena no lielākajām un nozīmīgākajām pilsētām reģionā un tā spēlē svarīgu lomu valsts ekonomikā un kultūrā. Mančestera ir ļoti dinamiska un vēsturiski bagāta pilsēta, kas piedāvā daudzveidīgas izklaides iespējas gan kultūras, gan sporta cienītājiem. Mančestera ir arī mājvieta diviem pasaules slavenākajiem futbola klubiem.
Dodoties uz Mančesteru, noteikti pārliecinieties, ka esat gatavi mainīgiem laikapstākļiem, īpaši ņemot līdzi lietusmēteli vai lietussargu, kā arī apģērbu, ko var pielāgot temperatūras svārstībām.

Mančesteras mākslas galerija

Mančesteras mākslas atrodas centrālajā pilsētas daļā un ir viens no populārākajiem apskates objektiem pilsētā. Galerijas kolekcijā atrodas vairāk nekā 25 000 mākslas darbu, tostarp gleznas, skulptūras, dažādi tekstila un keramikas izstrādājumi un dažādi mākslinieciski dekori. Mančesteras mākslas galerija tika atvērta 1824. gadā un sākotnēji tā bija pazīstama kā Mančesteras Karaliskā institūcija zinātnei, literatūrai un mākslai. Kolekcijā ir gan britu mākslas darbi no 17.gadsimta līdz mūsdienām, gan arī dažādi ievērojami starptautiski darbi.

Piecas apskates vietas Mančesterā

 

Industriālais zinātnes muzejs

Industriālais zinātnes muzejs, kas pazīstams arī kā Ziemeļrietumu zinātnes un rūpniecības muzejs (Science and Industry Museum), ir ievērojama iestāde, kas veltīta zinātnes, tehnoloģiju un rūpniecības vēsturei. Tas atrodas Mančesteras centrā, Castlefield rajonā, un ir viena no pilsētas galvenajām tūristu apskates vietām. Muzejā redzēsiet tekstila rūpniecības vēstures ekspozīcijas, dažādus būtiskus elektroenerģijas ražošanas veidus revolūcijas laikā, vēsturiskus transportlīdzekļus, tajā skaitā arī lidmašīnas, kā arī iegūsiet daudz informāciju par komunikācijas tehnoloģijām. Tā būs ne vien interesanta pieredze pieaugušajiem, bet arī bērniem!

Piecas apskates vietas Mančesterā

 

Etihada stadions

Futbola cienītāji – šis būs domāts tieši jums! Etihada stadions ir viens no galvenajiem futbola stadioniem Mančesterā. Tā ir arī mājvieta Mančesteras pilsētas futbola klubam un ir viens no lielākajiem un modernākajiem stadioniem valstī. Tajā var satilpt apmēram 53 000 skatītāju, un tas ir izveidots tā, lai neatkarīgi no tā, kurā stadiona galā tu atrastos, laukuma pārredzamība būs perfekta! Tajā norisinās ne tikai futbola spēles, bet arī dažādi koncerti ar starptautiski pazīstamiem māksliniekiem, kā arī dažādiem citiem kultūras pasākumiem.

Piecas apskates vietas Mančesterā

 

Mančesteras katedrāle

Mančesteras katedrāle, kuras oficiālais nosaukums ir Mančesteras Jaunavas Marijas, Svētā Dionīsa un Svētā Georga katedrāle, ir ievērojama anglikāņu baznīca, kas atrodas pilsētas centrā. Tā ir viena no vecākajām un ievērojamākajām ēkām pilsētā ar bagātu vēsturi un iespaidīgu arhitektūru. Tā izceļas ar savu gotisku arhitektūras stilu, kas saglabājies gadsimtiem ilgi, lai gan tā ir piedzīvojusi vairākas restaurācijas. Baznīca ne tikai ir iespaidīga no ārpuses, bet arī ļoti grezna no iekšpuses!

Piecas apskates vietas Mančesterā

 

Nacionālais futbola muzejs

Nacionālais futbola muzejs ir populārs tūristu apskates objekts, kas piesaista apmeklētājus no visas pasaules. Tā ir nozīmīga vieta futbola entuziastiem, jo tas piedāvā bagātu futbola vēstures un kultūras krājumu. Muzejs piedāvā arī ekskursijas, gida pakalpojumus un suvenīru veikalu, kur apmeklētāji var iegādāties futbola tematikas preces. Tas ir izcils galamērķis ikvienam, kas interesējas par futbolu un vēlas uzzināt vairāk par šo tik ļoti populāro sporta veidu!

Piecas apskates vietas Mančesterā

 

Mančestera nebūs pilsēta, kur aizbraukt kūrortā un ķert saules starus pludmales krastā, bet tas nebūt nenozīmē, ka šī būtu mazāk iedvesmojoša vieta, kur doties, lai meklētu piedzīvojumus! It īpaši, ja esat futbola fani – šī būs īstā vieta, kur doties brīvdienās! Savukārt tiem, kas ir mazāk pazīstami ar šo sporta veidu, pilsēta piedāvā tikpat daudz interesantas vietas, ko baudīt gan pie dabas, gan iekštelpās!