Slovākija ir ideāls galamērķis dabas un kalnu mīļotājiem, piedāvājot iespaidīgus pārgājienus un slēpošanas iespējas Augstajos Tatros. Valsts lepojas ar bagātu vēsturi, kas redzama skaistajās viduslaiku pilīs, piemēram, Spišas pilī un romantiskajā Bojņices pilī. Bratislava, Slovākijas galvaspilsēta, piedāvā gan vēsturiskas vietas, gan mūsdienīgu pilsētas atmosfēru. Slovākija ir arī pazīstama ar termālajiem avotiem un SPA kūrortiem, piemēram, Pieščany, kas piedāvā relaksāciju dabas tuvumā. Vēsturiskie ciemati, kā Vlkolínec, iekļauti UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, sniedz ieskatu tradicionālajā Slovākijas kultūrā. Slovākijas Paradīzes nacionālais parks ir pazīstams ar unikāliem pārgājienu maršrutiem pa aizām un ūdenskritumiem.

Dobšinskas ledus ala

Šī ala, kas atrodas Dobšinskā, ir viena no lielākajām un senākajām ledus alām Eiropā, un tajā atrodas masīvi ledus veidojumi, kas pievilina tūristus un pētniekus jau vairāk nekā gadsimtu. Alas kopējais garums ir aptuveni 1,5 kilometri, bet tikai aptuveni 500 metri ir pieejami apmeklētājiem. Temperatūra alā svārstās no -3°C līdz 0°C pat vasaras mēnešos, kas ledus veidojumiem ļauj saglabāties arī vasaras mēnešos. Vislielākie ledus apjomi, kas alā datēti ir bijuši līdz 26,5 metriem.

Piecas apskates vietas Slovākijā

Bardejovas pilsēta

Bardejova ir skaista, vēsturiska pilsēta Slovākijas ziemeļaustrumos, netālu no Polijas robežas. Tā ir pazīstama ar savu labi saglabāto viduslaiku arhitektūru un unikālo vēsturisko centru, kas iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā kopš 2000. gada. Tajā dzīvo aptuveni 30 000 iedzīvotāju, un tā piesaista daudz tūristus no visas pasaules. Netālu no Bardejovas atrodas slavens kūrorts, kas jau izsenis ir pazīstams ar saviem minerālūdeņiem un ārstnieciskajām īpašībām. Tas ir populārs tūristu galamērķis tiem, kas vēlas baudīt atpūtu un veselības procedūras.

Piecas apskates vietas Slovākijā

 

Tatru kalni

Tatru Tatri ir augstākā kalnu grēda Karpatu kalnu sistēmā un viena no galvenajām dabas bagātībām Slovākijā. Tie ir daļa no Tatru kalniem, kas iedalās Augstajos, Rietumu un Bieļanskos Tatros. Augstie Tatri atrodas gan Slovākijas, gan Polijas teritorijā, bet lielākā daļa šo kalnu atrodas Slovākijas pusē. Šis kalnu masīvs ir pazīstams ar savu izcilo dabas skaistumu, dramatiskajām virsotnēm, kristāldzidrajiem ezeriem un populāriem tūrisma maršrutiem.

Piecas apskates vietas Slovākijā

 

Paradīzes dabas parks

Paradīzes nacionālais parks ir viena no skaistākajām un unikālākajām dabas teritorijām Slovākijā. Tas atrodas Slovākijas austrumos un ir pazīstams ar savu gleznaino ainavu, kas sastāv no dziļām kanjonu sistēmām, ūdenskritumiem, šaurām aizām un blīviem mežiem. Parks ir īpaši iecienīts dabas mīļotāju un piedzīvojumu tūristu vidū, jo tajā ir daudzi aizraujoši pārgājienu maršruti ar tehniskiem izaicinājumiem, piemēram, kāpšanas kāpnēm un ķēdēm. Parka takas piedāvā dažāda līmeņa grūtības maršrutus, sākot no vieglām pastaigām līdz tehniski sarežģītiem maršrutiem, kas prasa piedzīvojumu garu un izturību.
Piecas apskates vietas Slovākijā

Bratislava

Bratislava ir Slovākijas galvaspilsēta un lielākā pilsēta, kas atrodas valsts rietumu daļā pie Donavas upes, netālu no Austrijas un Ungārijas robežām. Bratislava ir unikāla arī ar to, ka tā ir vienīgā galvaspilsēta pasaulē, kas atrodas uz robežas ar divām citām valstīm — Austriju un Ungāriju. Bratislavas vēsturiskais centrs ir ļoti gleznaina vieta ar šaurām bruģētām ielām, baroka un gotiskā stila ēkām un gleznainiem laukumiem. Vecpilsētā var apskatīt daudzus svarīgus vēstures pieminekļus, piemēram, Svētā Mārtiņa katedrāli, kurā tika kronēti Ungārijas karalisti. Cits nozīmīgs objekts ir Primaciálny palács – iespaidīga neoklasicisma stila ēka.

 

Piecas apskates vietas Slovākijā

 

Lētas cenas un pieejama infrastruktūra padara Slovākiju pievilcīgu arī budžeta ceļotājiem. Slovākijas tradicionālā virtuve, ar ēdieniem kā bryndzové halušky, piedāvā autentisku kulināro pieredzi. Valsts viesmīlīgie cilvēki un tūristiem draudzīga vide rada patīkamu ceļošanas pieredzi. Slovākija ir lielisks galamērķis tiem, kas meklē kultūras, piedzīvojumu un relaksācijas apvienojumu.