Varšava ir Polijas galvaspilsēta, un tā nenoliedzami sniegs unikālu pieredzi gan kā pieredzējušam ceļotājam, gan arī cilvēkam, kuram tā būtu pirmā ceļojuma pieredze. Pēdējo gadu laikā pilsēta ir strauji attīstījusies un kļuvusi par modernu metropoli ar debesskrāpjiem, mūsdienīgām tirdzniecības centrēm, izklaides vietām un starptautiskām biznesa iespējām. Varšavā ir daudzveidīga muzeju un mākslas galeriju izvēle, kas piedāvā iespējas iepazīt ne tikai Polijas, bet arī pasaules mākslu un kultūru. Tāpat arī tā ir slavena ar saviem zaļajiem parkiem, kuros pilsētas iedzīvotāji un apmeklētāji var atpūsties no ikdienas steigas.

Varšava ir kļuvusi par gastronomijas galamērķi, piedāvājot gan tradicionālos poļu ēdienus, gan modernu kulināriju. Ceļotājiem noteikti jānogaršo pierogi (poļu klimpiņas), bigos (kāpostu sautējums ar gaļu), żurek (skābā zupa) un paczki (poļu virtuļi). Pilsētas restorāni un ielu ēdieni ir slavēti par augstu kvalitāti un radošumu.

Varšavas sacelšanās muzejs

Varšavas sacelšanās muzejs ir viens no svarīgākajiem kultūras un vēstures objektiem Varšavā. Tas tika atklāts 2004. gada 1. augustā, lai pieminētu 60. gadadienu kopš Varšavas sacelšanās, kas notika 1944. gadā Otrā pasaules kara laikā. Muzejs ir veltīts Varšavas sacelšanās dalībniekiem, Polijas pretošanās kustībai un Varšavas iedzīvotājiem, kuri cīnījās par pilsētas brīvību pret nacistiskās Vācijas okupāciju. Izstādēs ir daudz audiovizuālu materiālu, fotogrāfiju, filmu un liecību no aculieciniekiem. Apmeklētāji var apskatīt autentiskas fotogrāfijas, kara laika priekšmetus, ierakstītās liecības un daudzus dokumentālus materiālus. Muzeja iekārtojums rada sajūtu, ka apmeklētāji atrodas tieši kara laikā.

Piecas apskates vietas Varšavā

 

Kopernika Zinātnes centrs

Kopernika zinātnes centrs ir viens no lielākajiem un modernākajiem zinātnes muzejiem un interaktīvajiem centriem Polijā un visā Eiropā. Tas atrodas pie Vislas upes un tika atklāts 2010. gada 5. novembrī. Šis centrs ir nosaukts par godu slavenajam poļu astronomam Nikolajam Kopernikam, kurš izstrādāja heliocentrisko pasaules modeli. Viens no centra galvenajiem objektiem ir planetārijs “Nebeskais ceļotājs”. Šeit apmeklētāji var baudīt aizraujošas digitālas 360 grādu filmas par kosmosu, zvaigznēm un astronomiskajiem fenomeniem, kā arī piedalīties lekcijās un prezentācijās, kas atklāj Visuma noslēpumus.

Piecas apskates vietas Varšavā

 

Varšavas Karaliskā pils

Arī Varšavas Karaliskā pils ir viena no nozīmīgākajām vēsturiskajām ēkām Polijā. Tā atrodas Varšavas vecpilsētā, netālu no slavenā Karaliskā ceļa un ir viena no galvenajām tūrisma piesaistes vietām. Pils gadsimtu gaitā ir kalpojusi kā Polijas karaļu rezidence, valsts pārvaldes centrs, un tai ir bijusi liela nozīme Polijas politiskajā un kultūras dzīvē. Pils ir arī mājvieta ievērojamai mākslas un vēstures kolekcijai. Te ir apskatāmi daudzi nozīmīgi poļu un eiropiešu mākslinieku darbi, tostarp gleznas, mēbeles, gobelēni un citi dārgumi no Polijas karaļu mantojuma.

Piecas apskates vietas Varšavā

 

Karaliskais Lazienki parks

Karaliskais Lazienki parks ir viens no skaistākajiem un lielākajiem parkiem Varšavā. Tas apvieno gan dabas burvību, gan ievērojamus vēsturiskus pieminekļus un ir bijusi iecienīta Polijas monarhu atpūtas vieta. Parka kopējā platība ir aptuveni 76 hektāri, un tas atrodas Varšavas centrālajā daļā, izstiepjoties gar Karalisko ceļu. ”Pils uz ūdens” ir centrālais un iespaidīgākais arhitektūras piemineklis parkā. Tā sākotnēji tika uzcelta kā vannu ēka, bet vēlāk, Staņislava Augusta laikā, pārbūvēta par klasicisma stila karalisko rezidenci. Pils ir izvietota uz mākslīgas salas un savienota ar parku ar tiltiem.

Piecas apskates vietas Varšavā

 

Kultūras un Zinātnes pils

Kultūras un Zinātnes pils ir viens no ikoniskiem un pretrunīgi vērtētiem arhitektūras pieminekļiem Varšavā. Tas ir augstākais ēku komplekss Polijā un izceļas ar savu masīvo padomju stilā veidoto struktūru, dominējot Varšavas panorāmā. Ēka, kas ir gan vēstures liecība, gan mūsdienu daudzfunkcionāls kultūras centrs, ir kļuvusi par neatņemamu Varšavas pilsētas identitātes daļu. Pils ir 237 metrus augsta un tai ir 42 stāvi. Tas ir augstākais debesskrāpis Polijā un līdz 2020. gadam bija augstākais ēku komplekss Eiropas Savienībā. Tajā ir vairāk nekā 3000 telpu, kas tiek izmantotas dažādiem mērķiem, no izstāžu zālēm līdz teātriem un konferenču telpām.

Piecas apskates vietas Varšavā

Varšava ir unikāla ar savu vēsturisko mantojumu, jo lielākā daļa pilsētas tika iznīcināta Otrā pasaules kara laikā. Tomēr pēc kara Varšavas Vecpilsēta tika pilnībā atjaunota, un tā ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Ceļošana uz Varšavu ir unikāla iespēja apvienot mūsdienīgu Eiropas galvaspilsētu ar dziļu un bagātu vēsturi, skaistu arhitektūru un dzīvīgu kultūras vidi.