Ja kādam rodas šaubas par to, kāpēc Islande tiek dēvēta ne tikai par ledus, bet arī uguns zemi, iesakām ielūkoties pēdējo nedēļu ziņu virsrakstos – ir aktivizējies viens no salas aktīvākajiem vulkāniem Fagradalsfjalla. Tas ir tas pats vulkāns, ar kura apskati Islandes busiņpiedzīvojumu pirms diviem mēnešiem uzsākām mēs, tieši tāpēc lecam atpakaļ brauciena atmiņās, lai pastāstītu par četrām episkām vietām un lietām, ko piedzīvot Islandē.

Pārgājiens vulkānā Fagradalsfjall

Aptuveni 30 minūšu brauciena attālumā no Keflavīkas atrodas jau iepriekš minētais nešpetnais vulkāns, kurš par savu varenību mēdz atgādināt samērā bieži – pirmspēdējais vulkāna izvirdums bijis 2022. gada augustā, savukārt pēdējais.. nu jā, pirms nedēļas. Gājiens jeb kāpiens, kuru izvēlējāmies, bija 6 km garš (vienā virzienā) un aizveda līdz punktam, kurā pavērās skats uz Meradalir ieleju. Neizmantojot gida pakalpojumus, pieejamajā informācijas apjomā viegli var apjukt, bet, ja visu sapratām pareizi, tad Meradaril un Fagradalsfjall pieder pie vienas vulkāniskās sistēmas un ir viens un tas pats vulkāns, kas ir izvirdis vairākas reizes, katrā no tām ar lavu pārklājot dažādas ielejas. Gājienu līdz tālākajam skatu punktam mēs vērtētu kā vidēji izaicinošu – vietām taka ir parasts pārgājiena maršruts, kas pēkšņi ved diezgan stāvā kalnā. Skati jau mūsu brauciena laikā bija lieliski – magma no iepriekšējā izvirduma zem sacietējušās garozas vēl bija silta un apvienojumā ar mitrumu veidoja tvaikus, liekot lavas laukiem kūpēt. Šobrīd skati noteikti ir vēl iespaidīgāki, tomēr tos vērot varētu būt arī bīstamāk – īpaši dažādu veselībai kaitīgo gāžu dēļ, kas radušās, vulkānam izvirstot, tāpēc vienmēr aicinām sekot līdzi oficiālajiem varas iestāžu norādījumiem un ceļot droši!

Kāpiens Falljökull ledājā

Tā kā ceļošana ar busiņu ir ļoti fleksibla, esam pieraduši savus braucienus neizplānot līdz katrai sīkākajai detaļai. Dažkārt šādi esam atklājuši izcilus apskates objektus un nakšņošanas vietas, bet citreiz tas uzliek papildu stresu saistībā ar izvēļu pārbagātību. Ideja par došanos ekspedīcijā pa ledāju mums radās iepriekšējā vakarā, sēžot busiņā un slēpjoties no lietus. Neviens no potenciālajiem apskates objektiem lietus dēļ mūs pārāk neuzrunāja, tāpēc sākām meklēt interesantas lietas, ko darīt Islandē, un uzdūrāmies piedāvājumam kāpt ledājā Falljökull. Kopumā Islandē ledāju ir ārkārtīgi daudz – 269 ir tikai tie, kuriem ir piešķirti nosaukumi. Savukārt Falljökull ir tā saucamais “outlet glacier”  Eiropā lielākajam ledājam Vatnajökull. To, cik iespaidīgs ir ledājs, mēs sapratām tikai tad, kad kopā ar instruktoriem un citiem grupas biedriem bijām uzkāpuši un atradāmies gan uz, gan starp milzīgajiem ledus gabaliem. Instruktori pastāstīja vairākus interesantus faktus, piemēram, to, ka ledājs ir vienmēr mainīgs – ledus kūst, slīd un kustas, attiecīgi arī ainava mēdz mainīties pat pa dienām. Skumjāks bija fakts par ledāju kušanas ātrumu – Falljökull pakājē gājām garām ezeram, kurš pēc gidu stāstiem pirms 30 gadiem vēl esot bijis ledājs, un diemžēl pēc aptuveni 70 līdz 100 gadiem lielais ledus, kurā kāpām mēs, visdrīzāk vairs neeksistēs. Kopumā piedzīvojumu vērtējām kā vienu no atmiņās paliekošākajiem šī brauciena notikumiem. Izmaksas vienam cilvēkam bija 120 eiro, un sarežģītības ziņā kāpiens nešķita grūts, bet jāņem vērā, ka tas ir process, jo ilga aptuveni piecas stundas.

Jökulsárlón un Fjallsárlón ledus ezeri 

Cik ledāju, tik ledus ezeru to pakājēs – brauciena laikā apskatījām divus no tiem. Pirmo mūsu ceļā pavisam nejauši uzgājām Fjallsárlón ezeru, braucot apskatīt slaveno Dimanta pludmali. Nezinām, vai tā bija nosacītā “nesezona” vai vakara stunda, bet ledāja, ezera un tajā dreifējošo ledus gabalu varenību baudījām teju divvientulībā. Otrs ledus ezers, ko apskatījām, bija vairāk zināmais Jökulsárlón – tas atrodas aptuveni 15 minūšu brauciena attālumā no Fjallsárlón un bija krietni iecienītāks apmeklētāju ziņā. Iespējams, tāpēc, ka šeit aisbergu bija krietni vairāk un tie pa nelielu kanālu dreifēja uz jūru. Šajā ezerā varēja vērot arī vairākus roņus, kuri starp lielajiem ledus klučiem peldēja un ķēra zivis. Otrā pusē ceļam apskatāma arī jau iepriekš minētā Dimanta pludmale, tomēr līdz tai beigās nemaz neaizgājām lielā vēja dēļ, kas purināja gan pašus, gan busiņu. Noteikti iesakām apskatīt gan Fjallsárlón, gan Jökulsárlón, tomēr, ja laiks ir ierobežots, iespaidīgāki skati pavērsies tieši pie Jökulsárlón. Noskatījām, ka abos ezeros ir iespējamas arī ekskursijas ar laivām, ko labprāt pamēģināsim nākamreiz, viesojoties Islandē.

Islandes apceļošana ar busiņu

Ceļošana ar busiņu mums nav nekas jauns – esam to iecienījuši gan Latvijā, gan, dodoties tālākos ceļojumos pa Eiropu, tomēr Islandē to vēl nebijām izmēģinājuši. Viena no lietām, kas pamudināja mūs doties ceļā tieši ar busiņu, bija iespēja aizbraukt līdz kādam tālākam Islandes punktam. Tā kā šajā valstī jau vienu reizi bijām bijuši, un izteiksmīgākie apskates objekti tuvāk Reikjavīkai bija apskatīti, zinājām, ka gribam pabraukt tālāk. Ņemot vērā to, ka pirmo Islandes ceļojumu realizējām decembrī, kad dienas gaismas ilgums bija aptuveni 5 stundas, kā arī to, ka palikām konkrētā lokācijā, mūsu apskates objektu skaits bija ļoti ierobežots. Otrā brauciena laikā, kas bija maijā, 18 stundu dienas gaisma un iespēja ceļu turpināt no vietas, kur nakšņojām, ļāva mums iespēt daudz vairāk un noķert iepriekš vēl neredzētas Islandes ainavas. Islandes apceļošanu ar busiņu ļoti atvieglo kempingu pieejamība – mums šķita, ka kempingu ir daudz un arī cenas ziņā (iespējams, tā bija nosacītā nesezona) tie nebūt nebija kosmoss – par vienu nakti diviem cilvēkiem un busiņam maksājām aptuveni 25 eiro. Ceļošana ar busiņu, protams, nav radīta katram, bet izskatās, ka tas ir diezgan populārs veids, kā apskatīt Islandi, tādēļ atkarībā no savām vēlmēm, vajadzībām un maciņa biezuma ir iespējams izvēlēties advancētākas un mazāk advancētas mājas uz riteņiem. Jāatzīst, ka busiņu īre Islandē nav izcili lēta – par savu samērā vienkārši aprīkoto braucamo samaksājām aptuveni 700 eiro.

Ja tomēr šķiet, ka tieši šis ir veids, kā vēlies iekarot Islandi, tad pāris ieteikumi no mums:
1. Kad saņem auto, kārtīgi sabildē un atzīmē visas buktītes un švīkas uz tā. Lai ceļojuma beigās, nododot auto, nebūtu jātaisnojas un jāmaksā par citu cilvēku radītājiem bojājumiem.
2. Islandes vējš ir pilnīgi citādāks nekā vējš Latvijā, auto durvis ver vaļā uzmanīgi un pa vienām (netaisot vēja tuneli), parkojies pret vēju un vēlams patālāk no citiem auto. Kopumā esi gatavs reaģēt arī uz negaidītiem un samērā ekstrēmiem laikapstākļiem, piemēram, lielām lietavām vai vēju, kas var parādīties teju no nekurienes.
3. Ja ceļojot ļoti seko līdzi budžetam, degvielas uzpildes stacijās neizvēlies “Full Tank” opciju. Tiks rezervēta gana liela summa no bankas kartes, bet neiztērēto ieskaitīts atpakaļ kontā tikai pēc vairākām dienām.
4. Pārtiku vislabāk ir saplānot un iepirkt visu uzreiz, jo tieši Reikjavīkas un Keflavīkas galā ir pieejami vairāki lielie demokrātisko cenu veikali (piemēram, Kronan un Bonus), kur izvēle un cenas (pēc inflācijas Latvijā) šķita pat samērā pieņemamas.
5. Ja plāno braukt pa vidieni, tad, pirms īrē 4×4 auto, pārliecinies, ka attiecīgie ceļi būs atvērti – ziemas sezonā lielākā daļa iekšzemes ceļu tiek slēgti.

Neskatoties uz to, vai izvēlēsies apceļot Islandi ar saviem spēkiem, vai lekt iekšā jau forši izplānotās brīvdienās, pieredzes bagātais tūrisma operators Fly Me Away ir tas, kas var nodrošināt gan vienu, gan otru. Mūsu braucienam izvēlējāmies Fly Me Away ērto čarterreisu, kurš mūs ar gardiem našķiem un dzērieniem aizlidināja un pēc tam tik pat rūpīgi sagaidīja un atveda mājās. Bet pilnīgi godīgi varam teikt, ka dažbrīd pasapņojām un domās pievienojāmies Fly Me Away ceļotāju grupai, kas stipri līdzīgus piedzīvojumus baudīja komfortā ar lieliskiem un zinošiem vadītājiem, neraizējoties par negaidītiem laikapstākļiem un nelauzot galvu par to, kur palikt vai ko apskatīt. Lai izdodas izbaudīt Islandi!