Šajā Rīgas nedēļas nogales ceļvedī atradīsiet noderīgu informāciju par to, ko vislabāk darīt Rīgā. Pilsētai piemīt viss šarms, ko jūs varēt u sagaidīt no klasiskas Eiropas pilsētas, taču bez milzīgiem tūristu pūļiem un lielām cenām. Tas padara Rīgas apmeklējumu vēl burvīgāku. Ja pavadāt nedēļas nogali Rīgā, šis ceļojumu ceļvedis garantēs jums burvīgu pieredzi šajā savdabīgajā Latvijas pilsētā.

Aplūkojiet skatu no Svētā Pētera baznīcas

No vecpilsētas Svētā Pētera baznīcas paveras vislabākais skats uz pilsētu no putna lidojuma. Pacelieties ar čaukstošo liftu 235 metrus uz panorāmas skatu platformu, no kuras paveras brīnišķīgs skats uz vecpilsētu, centrālo tirgu un upi.

Pēc skata aplūkošanas veltiet dažas minūtes pastaigai pa 13. gadsimtā celto luterāņu baznīcu. Izņemot altāri, bronzas svečturi un oriģinālo bruņinieka Rolanda statuju, kas agrāk atradās Rātslaukumā, baznīcas interjers ir maz izrotāts. Baznīcā regulāri ir apskatāmas arī mākslas izstādes. Cena 9 eiro ir nedaudz augsta, taču, ja laikapstākļi ir labi, tā noteikti ir viena no izcilākajām vietām.

Izbaudiet Rīgas skvērus

Vecpilsētā ir vairāki laukumi, kuros ir kafejnīcas, veikali un vēsturiskas ēkas. Doma laukumā atrodas vairāki arhitektūras pieminekļi, tostarp Doma baznīca, Biržas nams un citi Rīgas apskates objekti. Līvu laukumā, kur kādreiz atradās Rīgas upes krastmala, ir puķu dobes un āra kafejnīcas. Netālu atrodas rekonstruētais Rātslaukums, kas ir piemineklis pilsētas pagātnei.

Pasēdiet un nobaudiet kādu no vietējiem ēdieniem vai atpūtieties ar aukstu dzērienu uz kādas no daudzajām āra terasēm un izbaudiet atmosfēru.

Izbrauciens ar kajakiem pa Rīgas pilsētas kanālu

Brauciens ar kajaku cauri Rīgas pilsētas kanālam ir piedzīvojums, kas ved zem daudziem Rīgas pilsētas kanāla tiltiem, cauri vairākiem parkiem un strūklakām, gar Rīgas vecpilsētas apskates objektiem – Gaismas pili – Latvijas Nacionālo bibliotēku un daudz ko citu.

Turklāt sagatavojiet fotoaparātus Rīgas vecpilsētas panorāmai. Izbaudiet mūsdienu un vēsturisko arhitektūru un relaksējošu atmosfēru!

Skrituļslidošana Mežaparkā

Mežaparks ir viens no skaistākajiem, zaļākajiem un prestižākajiem Rīgas mikrorajoniem, kā arī populāra atpūtas vieta.

Izbaudiet garāku vai īsāku pastaigu parkā, brauciet ar skrituļslidām pa parka bruģētajiem celiņiem, baudiet braucienu ar velosipēdu pa parka veloceliņiem vai uzkāpiet uz kalnu velosipēda, lai izpētītu meža taku.

Pēc āra aktivitātēm sarīkojiet pikniku kādā no piknika vietām Ķīšezera krastā. Dienu var skaisti noslēgt ar vakariņām pludmales kafejnīcā un peldi Ķīšezerā.

Brauciens ar kuģīti “Vecrīga”

Upes kuģītis “Vecrīga” ir mūsdienīgs un populārs pasažieru kuģītis, kas piedāvā 1 stundas ekskursiju pa Daugavu.

Brauciena laikā pa Vecrīgu jūs varēsiet baudīt lielisku skatu uz Vecrīgu ar tās torņiem, Rīgas pili, Nacionālo bibliotēku, Rīgas pasažieru ostu un TV torni Zaķusalā.

Upes kuģītis ir vienīgais kuģītis, kas piedāvā “Saulrieta ekskursijas” līdz Jūras vārtiem, kur Daugava satek ar Baltijas jūru. Ekskursijas ilgums ir 2,5 stundas, un tās laikā jūs varēsiet baudīt skatu uz Rīgas pasažieru ostu, Brīvostas ēku, Ķīpsalas salu, Andrejsalu, kā arī Kundziņsalu, Mangaļsalu, Bolderāju un, protams, Jūras vārtiem.

Kuģa augšējais, atvērtais klājs ir iekārtots tropiskā atmosfērā, un brauciena laikā ikviens apmeklētājs varēs baudīt sauli un karstākajās vasaras dienās – atvēsinošu vēju, malkojot gardus kokteiļus no bāra. Uz apakšējā klāja atrodas moderna pasažieru atpūtas telpa ar panorāmas logiem, mīkstiem dīvāniem, bāru un kafejnīcu.

Latvijas galvaspilsēta ir bagāta ar kultūru un vēsturi. Katrs stūris stāsta kādu notikumu. Rīga apmierina visas sajūtas ar pārdomātām pastaigām, bagātīgām maltītēm un kultūras pieredzi.