Šī nedēļa gaidāma pilna ar dažādiem festivāliem un citiem pasākumiem, kuros uzlādēt sevi, harmonizēt un piepildīt ķermeni un prātu ar prieku un visām pārējām pozitīvajām emocijām!

Šīs nedēļas viskrāšņāk gaidāmais festivāls

POSITIVUS 2023

Veselu 2 divu dienu garumā, neaizmirstama ballīte gaidāma Rīgā, Lucavsalā! No 14.jūlija līdz 15.jūlijam norisināsies mūzikas festivāls, kas ik gadu pulcē tūkstošiem apmeklētāju un ļauj klātienē baudīt gan pasaules slavenu mākslinieku, gan vēl jaunu un mazpazīstamu mūzikas talantu sniegumu. Īpaša uzmanība veltāma diviem māksliniekiem — Metro Boomin, kura jaunākais albums šobrīd ir klausītākais pasaulē un izcilā solista un dziesmu autora Sam Smith gaidāmais, vārda tiešā nozīmē, grandiozais šovs.

Uz festivāla otrās lielākās skatuves — Lāčplēsis Stage — uzstāsies Tommy Cash, Little Big, Sleaford Mods, Anna B Savage, Banda Banda, Bel Tempo, Elīza Legzdiņa, Miks Galvanovskis, Martas Asinis un Wiesulis.

Šis festivāls veltīts ikvienam, kurš ir dažādas mūzikas cienītājs un vēlas gūt neaizmirstamas atmiņas 2023.gada vasarā!

Biļete sākot no 69 eur (vienai dienai)

 

12.jūlijs

 

Senās mūzikas festivāls

Festivāla sākums ir 11.jūlijā, bet nekas vēl nav laists garām, jo festivāls norisināsies līdz 15.jūnijam Rundāles pilī, Rīgas baznīcās un koncertzālēs un citviet Rīgā, turpinās Senās mūzikas festivāls.

 

13.jūlijs

 

Uzņemšanas nakts 2023

Biznesa augstskolas ”Turība” kvartālā, plkst.20.00 par godu augstskolas 30. gadu jubilejai notiks Uzņemšanas nakts koncerts KOPĀ ar Astro`n`out un DJ Magnusu Eriņu. Mīļi gaidīts ir ikviens, jebkurā vecuma kategorijā! Kā arī jauniešiem, kuri būtu ieinteresēti kādreiz studēt biznesa augstskolā, pirms Uzņemšanas nakts koncerta būs iespēja piedalīties Atvērtās durvju dienās plkst. 18.00, kur būs iespējams uzzināt par studiju iespējām, satikties klātienē ar pasniedzējiem un iepazīt augstskolu un tās kvartālu.

Brīvdabas koncertsezona Vērmanes dārza estrādē

Šajā datumā gaidāma Brīvdabas koncertsezonas atklāšanas koncerts ar grupu ”Raita Ašmaņa bigbends”. Solisti: Kristīne Prauliņa, Daumants Kalniņš. Aicināts ir ikviens Rīgas iedzīvotājs un viesi no citām Latvijas pilsētām, katru ceturtdienas vakaru tikties uz estrādes soliem, lai smeltos prieku un spēku, ko sniedz kopā būšana. Koncerta sākums plkst. 20.00

Norises vieta: Vērmanes Dārzs, Rīga.

14.jūlijs

 

ALEX piemiņas koncerts – ZVAIGZNES CEĻŠ

Dziedātāja ALEX piemiņas koncerti ”Zvaigznes ceļš” izskanēs visā Latvijā! Vēloties pieminēt neatkārtojamās balss īpašnieku un ilggadīgo grupas ”Opus Pro” solistu dziedātāju ALEX (1962 – 2021), kurš šogad būtu svinējis 60 gadu jubileju, skanēs grupas ”Opus Pro” zināmākās dziesmas ”Es eju tevi zagt”, ”Rozā lietus”, ”Dzimene”, ”Tu un Es”, ”Mīļais”, ”Pēdējā pietura”, ”Šonakt”, ”Brīvību Baltijai”, ”Svētuguns”, ”Kā neviens” u.c. Šis koncerts norisināsies Liepājā, koncertzālē ”Pūt vējiņi”, plkst. 19.00.

 

Splendid Garden brīvdabas kino

Vairākas dienas šajā mēnesī, kinoteātris ”Splendid Garden” sniedz iespēju baudīt mēmā kino ģēnija Čārlija Čaplina daiļradi brīvdabas kino seansos. Filmu izlasē iekļautas trīs Čaplina klasikā perioda filmas, kurās viņš parādās savā ikoniskajā klaidoņa tēlā. 14. jūlijā gaidāma izrāde ”Mazulis”, plkst. 22.30, Elizabetes ielā 61, Rīgā.

 

15.jūlijs

 

Zaļumballe ar grupu “Sestā Jūdze”

Zaļumbaļļu laiks vēl jau projām nebeidzas –  plkst. 22.30 – 3.00, Skaņkalnes pagasta Lībiešu pilskalna estrādē “Mazsalacai 95 – Ērenpreisam 132” zaļumballe ar grupu Sestā Jūdze!

 

MĀKSLAS PIKNIKS 2023. Mākslu un garšu festivāls

Lūznavas muižā, sākot no plkst. 15.00 ballīte iegriezīsies mākslinieciskā festivālā, kurā uzstāsies ne tikai latviešu mūziķi, bet arī mūziķi no Itālijas. Dažādas grupas kā ”JUUK”, ”Putni”, Džeza TRIO un citi. Vēlāk mākslas programmā 3D izrādes, teātra izrādes, laikmetīgās dejas, dažādas meistarklases, cirks un daudz kas cits aizraujošai dienai gan lielajiem, gan mazajiem!

 

Rīgas krāmu tirgus 2023

Vēl jau projām, Spīķeru kvartāla laukumā, no plkst. 10.00-15.00, visiem ir iespēja ieķert savas pērles Rīgas krāmu tirdziņā!

 

Valmiermuižas etnomūzikas festivāls

Valmiermuižas parkā norisināsies etnomūzikas festivāls, kura tēma ir „pretstati pievelkas”, lai izceltu vēlamo – gan mākslā, gan kulinārijā, gan arhitektūrā, ainavā un cilvēku attiecībās. Pasākumā varēs skatīt brīvdabas izstādi, teātra izrādi, jaunāko latviešu kino, kā arī piedalīties ilgtspējīgās un tradicionālās meistarnīcās, bet spēkus atgūt mierīgās un nemierīgās zvilnētavās. Valmiermuižā būs baudāms arī izcils alus un garšīgi vietējie ēdieni un citi atspirdzinājumi.

 

Jūrmalas festivāls

No 15.-23.jūlijam norisināsies ”Jūrmalas festivāls”, kas pulcēs izcilus latviešu un ārzemju mūziķus Dzintara koncertzālē, Jūrmalā. Programmā – Vijolniece Baiba Skride, tenors Aleksandrs Antoņenko, čellists Metjū Bārlijs un citi! Festivāla īpašie viesi būs Brodvejas mūziklu zvaigznes no Londonas. Skanēs arī skaistākās operu ārijas, Zigmara Liepiņa operas ‘‘Parīzes dievmātes katedrāle’’ koncertuzvedums, koncerts “Dzimuši Latvijā” ar lielo un uzlecošo zvaigžņu piedalīšanos.

 

Grupas “LĪVI” koncerts

Mazsalacas pilsētas svētku un velosvētku “Mazsalacai 95 – Ērenpreisam 132” noslēguma koncertā Skaņkalnes pagasta Lībiešu pilskalna estrādē leģendārā Latvijas rokgrupa LĪVI! Atnāc arī Tu un izdziedies un izdejojies pie latviešu tautā tik ļoti iecienītiem skaņdarbiem!

 

16.jūlijs

 

Koncertperformance „1001 Hildegarde”

Plkst. 16.00, Daugavpils Marka Rotko mākslas centra koncertzālē koncertperformance ”1001 Hildegarde”. Spēlmane Dārta Paldiņa, māksliniece Velta Emīlija Platlupe un citi! Iedvesmojoties no pirmās zināmās Rietumu pasaules alķīmiķes Marijas Ebrejietes eksperimentiem, ”1001 Hildegarde” programmā savijas Austrumu un Rietumu gudrības par pasaules Harmonijas atjaunošanu.

 

MUZIKĀLĀS BROKASTIS

Lielisks veids, kā pavadīt brokastis harmoniskā atmosfērā! Plkst. 11.00, Siguldas pils kvartālā jau ikgadēji piedāvā koncertu sēriju “MUZIKĀLĀS BROKASTIS”. Pasākumā piedalās Sofija un Ilze Kirsanovas, Agnese Eglīna un XV Starptautisko latviešu jauno mūziķu meistarkursu dalībnieku kameransambļi!

 

19.jūlijs

 

ŪDENSGABALI ’23

Rīgā, AB Dambī, sākot no plkst. 19.00 norisināsies pirmais video mākslas vakara “Ūdensgabali” seanss, kur animācijas izlase no festivāla Ars Electronica. Programmā iekļauti seši animācijas darbi, kas apvieno tehnoloģiskās inovācijas datoranimācijas jomā ar sociāli politiskiem un personīgiem vēstījumiem.