Vasara – visiem tik ļoti mīļais gadalaiks! Kad viss smaržo, putni dzied, saule nenoriet līdz vēlai nakts stundai. Lieliskākais laiks, kad atpūsties, apceļot ne tikai pasauli, bet arī Latviju, un apmeklēt daudzveidīgos pasākumus visas vasaras garumā! Šis ir laiks, kad pasākumi dažādās Latvijas pilsētās norisinās teju dienu no dienas! Tieši šī iemesla dēļ, katru nedēļu apkoposim pasākumus katrai gaumei.

Rīgas Operas Festivāls

Sākot no 9.jūnija – 21.jūnijam norisinās Rīgas Operas Festivāls, kurā gaidīts ikviens kultūras cienītājs! Šajos datumos katru dienu apmeklētājus priecēs neaizmirstami un skatītāju vidū iemīļoti operas un baletu priekšnesumi!

14.06. , plkst.  19:00 – balets ‘’Serenāde’’ un ‘’Carmina Burana’’

15.06. , plkst. 19:00 – Franca Lehāra operete ‘’Jautrā atraitne’’

16.06. , plkst. 19:00 – balets ‘’Vijs. Šausmu nakts’’

18.06. , plkst. 19:00 – Frančesko Čilea opera ‘’Adriāna Lekuvrēra’’

Norises vieta: ”Latvijas Nacionālā opera un balts”, Aspazijas bulvāris 3, Rīga

 

Izrāde ‘’Tad un Tagad’’

14.jūnijā, plkst. 19:00 teātra cienītājiem būs iespēja baudīt Rēzijas Kalniņas režisēto izrādi ‘’Tad un tagad’’, kurā stāsts ir par cilvēka gribu, izvēlēm un mīlestību cauri gadiem, kas apcer jautājumu par to, kurš galu gala ir tas, kas nosaka mūsu likteni.

Izrādes norises vieta: Mūzikas un dramas telpa ‘’OratoriO’’, Sporta iela 2, Rīga

Izrādes ilgums: 2 h 10 min

 

Ķekavas novada svētki

15.jūnijā no plkst. 12:00 līdz 17.jūnija 22:00 būs iespēja piedalīties Ķekavas novada svētkos, kur abu visu dienu garumā būs iespēja baudīt daudzveidīgus mūzikas un deju koncertus, sporta aktivitātes, atrakcijas, brīvdabas kino. Darbosies arī ēdināšanas zona, svētku tirgus un informācijas telts. Atsevišķa pasākuma programma paredzēta jauniešiem un ģimenēm ar bērniem.

 

Mazie šlāgermūzikas svētki

16.jūnijā, plkst. 19:00 – 24:00 jau otro reizi norisināsies ‘’Mazie Šlāgermūzikas svētki’’, kur laipni gaidīts ikviens, kas vēlas izdejoties pie visiemīļotākajām šlāgera dziesmām! Koncertā piedalīsies pašmāju grupa ‘’Roja’’, ‘’Lauku muzikanti’’, ‘’Sestā Jūdze’’,  ‘’Bruģis’’, kā arī īpašais viesis latviski dziedošais japāņu mūziķis Masaki Nakagawa.

Norises vieta: Rojas brīvdabas estrāde, Jūras iela 10, Roja

 

Pasākums ‘’Līgotāji, līgotāji, vairs nav tālu Jāņu diena’’

17.jūnijā norisināsies pirmsjāņu pasākums, kurā varēs vairāk iepazīt latviešu saulgriežu tradīcijas, siet sieru, gatavot skābputru, sadziedāties un piedalīties citās atraktīvās aktivitātēs, kas saistītas ar Līgo un Jāņu svētkiem!

Norises vieta: Jūrmalas brīvdabas muzejs, Tīklu iela 1A, Jūrmala

 

Festivāls ‘’UNREAL’’

17.jūnijā, sākot no plkst. 14:00 elektroniskās deju mūzikas festivālā ‘’UNREAL’’ būs iespēja izbaudīt intensīvu 12 stundu deju mūzikas pieredzi ārpus šīs realitātes lielākajā brīvdabas skatuvē Latvijā ar iespaidīgām papildinātās realitātes vizualizācijām, 3D modeļiem un mākslīgā intelekta radītu futūristisku dimensiju. Piedalies un gūsti pavisam jaunas un nepiedzīvotas emocijas!

Norises vieta: Rīgas Mežaparks

 

Balle ‘’Mirkli pirms Līgo’’

17.jūnijā, no plkst. 22:00 – 2:00 būs iespēja jau iejusties Līgo svētku garā un izpriecāties grupas grupas ‘’Zēgevaldes Trio’’ pavadījumā. Ieteicams ierasties ar Līgo vainagiem un kādu tradicionālo svētku našķi, lai balle būtu īpaši neaizmirstama!

Norises vieta: Ramatas pagasta Kultūras centrs

 

Intara Busuļa solo koncerts ‘’Es Tevi redzu’’

17. un 18. Jūnijā norisināsies Intara Busuļa solo concerts ‘’Es Tevi redzu’’, kas ir kā atgādinājums par katra cilvēka vērtību un nozīmīgumu mūsu dzīvēs. Koncerta programmā izskanēs jau pazīstamas un klausītāju iemīļotas dziesmas. Koncertā ar Intaru Busuli muzicēs arī Abonomenta orķestris.

Norises vieta: Dzintaru koncertzāle, Jūrmala

 

Ogresgala pagasta svētki

17.jūnijā visas dienas garumā būs iespēja atpūsties un baudīt kopā būšanu Ogresgala pagasta svētkos. Aktivitātes garantētas gan pieaugušajiem, gan bērniem!

Plkst. 17:00 – lielās koka spēles

Plkst. 18:00 – Ogresgala Tautas nama amatiermākslas kolektīvu koncerts ‘’Vienā rakstā’’

Plkst. 20:00 – Chris Noah akustiskais koncerts

Plkst. 21:30 – Zaļumballe, kurā koncertēs ‘’Džeki ar kolu’’

 

Norises vieta: Ogresgala tradīciju parkā

Popmūzikas pasākums ‘’[N]akts POPulārajā Fāzē #1’’

17.jūnijā, plkst. 15:00 iesāksies Latvijas jaunās mākslas pasākumu cikls ‘’[N]akts Fāze’’, kas šajā gadā notiks četras reizes! POPulārajā Fāzē apvienosies plašie popmūzikas atzari – poproks, sintpops, indīpops un citi! Tas būs pamatīgs ceļojums cauri mūzikas un mākslas daudzveidībai. Dažādi koncerti ar vienotu mērķi – baudīt atmosfēru, iegrimt mūzikā un atrast sevi mākslā.

Norises vieta: ‘’Tu jau zini kur’’ , Tallinas iela 10, Rīga

 

Grandiozais strūklaku šovs ‘’The 5th element’’

17.jūnijā, plkst. 21:00 pirmo reizi Jēkabpilī norisināsies grandiozs muzikālais ūdens strūklaku, gaismu, uguns un lāzeru  uzvedums ‘’The 5th element’’. Šovs paredzēts kā pieaugušo auditorijai, tā arī bērniem! Mūsdienu lieljaudas lāzeri, strūklaku baseins 30 metru platumā, strūklakas un uguns šāvēji, gaismu un 3D miglas projekcijas! Vēl nepiedzīvotas sajūtas un emocijas garantētas!

Norises vieta: Jēkabpils Krustpils saliņa, Jēkabpils

‘’Skroderdienas Lāčos’’

18.jūnijā, plkst. 18:00 norisināsies izrāde ‘’Skroderdienas Silmačos’’, kas nu jau ik gadu tiek izpildīta nu jau kā tradīcija Jāņu laikā uz dažādām Latvijas brīvdabas estrādēm.  Viena no latviešu tautas iecienītākajām lugām, kas liek asarām birt no smiekliem

Norises vieta: Maizes ceptuves ‘’Lāči’’ teritorijā, Mārupes novadā

20.jūnijs – ielīgošana dažādās Latvijas pilsētās!

  1. Šajā dienā dažādās Latvijas pilsētās norisināsies pirmssvētku ielīgošana!
  2.  Līgo pasākumi Ķegumā Ķeguma tautas namā būs iespēja piedalīties vainadziņu darbnīcās, kā arī vakarā branga balle!
  3. Ielīgošanas pasākums ”Jāņu diena lepni nāca”, kas norisināsies Valmierā, Rīgas ielā 10
  4. Ielīgošanas pasākums Garkalnes pagastā, kas atradīsies pie Berģu Mūzikas un Mākslas pamatskolas, Upesciemā.
  5. Saulgriežu svētki Plāteres pilskalnā