Šī nedēļa nāk ar jauniem, elpu aizraujošiem un enerģiskiem pasākumiem visas nedēļas garumā! Šonedēļ gaidāmi ne tikai iespaidīgi koncerti, bet arī zaļumballes, pilsētu svētki, neticami interesanti festivāli un pat veselības svētki! Iepazīsties ar šīs nedēļas pasākumiem un izvēlies, kā pavadīt šo nedēļu!

Šīs nedēļas lielākais pasākums

Grupas ”HURTS” koncerts

Siguldas pilsdrupu estrādē

Ar vienīgo koncertu Baltijas valstīs, tik iemīļotā Mančesteras apvienība ”Hurts” uzstāsies Siguldas pilsdrupu estrādē. Koncertā izskanēs gan jaunākā albuma ”Faith” pazīstamākās kompozīcijas, gan bagātīgā iepriekšējo hitu plejāde – Wonderful Life, Better Than Love, Stay, Somebody To Die For, Blind un citi! Sigulda, pilsdrupas, saulriets, un ”Hurts”.

Džeimss Bejs – britu dziedātājs, dziesmu autors, ģitārists un producents – kļuva populārs sava pirmā singla Hold Back the River dēļ. Viņa debijas albums Chaos And The Calm iznāca 2015. gadā un ieguva trīskārtēju platīna statusu, mūziķis saņēma arī 2 Brit Award balvas kā labākais britu solo izpildītājs un 2016. gadā tika nominēts Grammy balvai kategorijās Labākais jaunais mākslinieks, Labākais roka albums un Labākā roka dziesma par pasauli pārņēmušo singlu Hold Back the River.

Sigulda, pilsdrupas, saulriets, un ”Hurts”. Tiešām, kas gan var būt romantiskāks par šo?

 

19.jūlijs

Diskopauls Fon Stricka villas dārzā

Raimonda Paula mūzikai veltītais disko vakars, kas pirmo reizi norisināsies ārā – villas dārzā. Koncertā izskanēs leģendārākās un populārākās Maestro dziesmas kā “Genoveva”, “Robots”, “Varavīksne”, “Muļķe Sirds”, “Laternu stundā”, kā arī citas brīnišķīgas melodijas no ģeniālā ieraksta “Naktsputni” un citiem komponista albumiem. Disko vakars norisināsies Aristida Briāna iela 9, Rīgā.

Disko vakara sākums no plkst. 19:00

 

20.jūlijs

 

ASTRO’N’OUT GRAVITĀTEI NĒ!

Brauc uz Zvejniekuciema ”SaltWater” radošo kvartālu! Šeit sākot no plkst.19:00 koncertēt sāks tautā tik iemīļotie ASTRO’N’OUT! Grupa Latvijas Mūzikas Gada Balvai nominēta 6 reizes – par katru līdz šim izdoto albumu.

 

Tērvetes svētki

Sākot no 20.jūlija līdz 23.jūlijam Tērvetē norisināsies pilsētas svētki – paredzēti džeza koncerts, komēdiju izrādes, kā arī viesi aicināti ņemt līdzi savus plediņus un krēslus!

 

XXV Saulkrasti Jazz Festival 2023

Divu dienu garumā, sākot no plkst. 20:00 visiem Džeza mīļiem jādodas uz Saulkrastiem – Starptautiskais Saulkrastu džeza festivāls ir zināms džeza mūzikas interesentiem un mūziķiem ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās, un izveidojis noturīgas pozīcijas savas mērķauditorijas apziņā kā festivāls, kas atbilst augstiem kvalitatīvajiem kritērijiem.

 

21.jūlijs

 

Koncerts ”7 DĒLI”

Plkst.20.00 Pilsētas skvērā, Ogrē, norisināsies tradicionālā vasaras koncertcikla “Skvēra koncerti” pasākums. Tā ietvaros, šajā datumā uzstāsies grupa ”7dēli ar savu priekšnesumu!

 

Lielkoncerts Lastādijā

Pēc veiksmīga lielkoncerta 2022. gadā, Nova Koma atgriežas uz Lastādijas brīvdabas skatuves, šoreiz ar ŠŅK un Martas Asinīm.

ŠŅK – jauna, bet pieredzes bagāta riot grrrl grupa. Spēlē panku, grunge un garāžu, izdevušas albumu “Pats Vainīgs!”. Martas Asinis – grupa ar sešiem albumiem azotē, aktīva kopš 2009. gada. Varēsim sagaidīt asprātīgi skumīgus tekstus pie grūvīgiem ritmiem un sintezatoru un ģitāru melodijām. Nova Koma – astoņgadīga grupa, kas spēlē garāžu un radniecīgu mūziku. Dzied par sirdssāpēm un citām problēmām, izdod albumus un dzīvos ierakstus.

Ieeja no plkst. 18:00 Kultūras kvartālā ”Lastādija”

 

Kristīne Prauliņa & The Soulful Crew koncerts

The Soulful Crew ir Kristīnes Prauliņas veidots oriģinālmūzikas sastāvs, kurā taustiņus spēlē Toms Mikāls, basu Valters Sprūdžs, ģitāru – Jānis Kalniņš, bungas – Kaspars Kurdeko, un dzied pati Kristīne. Grupa izpilda pašrakstītu mūziku angļu un latviešu valodā, Soul, blues, R&B, gospel, kā arī singer / songwriter mūzikas stilistikā. Aicināti jebkura vecuma cilvēki ierasties plkst. 21:00, Liepājā, kultūras dārzā ”Wiktorija”.

 

“Ghetto Games” festivāls

Festivāls kā ik gadu aptverts dažāda līmeņa sporta sacensības gan ekstrēmajos sporta veidos, gan citās sportiskajās aktivitātēs. Notiks dažādas aktivitātes ģimenēm ar bērniem, daudzi šovi, konkursi un trīs dienu “Ghetto Food” festivāls, kurā gardēži varēs palutināt savas garšas kārpiņas, jo ļoti plašs ēdienu un dzērienu klāsts – picas, kebabi, pankūkas, kafijas, burgeri, saldējumi, vafeles un daudz kas cits. Festivāls norisināsies Ventspilī, 3 dienu garumā.

New Moon Festival

Atrodoties festivālā, kurš norisināsies divas dienas, būs iespējams sajust sajutīsi dabu, mieru, pārpilnību un brīvību. Ieraudzīt savu atspulgu citos, līdzīgi domājošos cilvēkos un, iespējams, atrast savus patiesos draugus. Festivāls norisināsies unikālā, gadiem veidotā rituālu vietā, kas ar savu spēku palīdzēs dalībniekiem justies vienotiem, kā arī atbrīvot prātu un ķermeni no ikdienas raizēm un sevis izveidotajiem ierobežojumiem.

Festivāls norisināsies Baldonē, Ramatu ielā 4 no plkst. 13:00

 

22.jūlijs

 

Sklandraušu festivāls Dundagā

Dundagā, no plkst. 12:00, visi aicināti piedalīties tradicionālajā Sklandraušu festivālā “Pie galda, pie goda, pie labiem ļaudīm”, kurā ar daudzveidīgu svētku programmu godā tiks celts jau no seniem laikiem slavinātais kurzemnieku lepnums sklandrausis, dižrausis, burkānrausis jeb žograusis!

 

Prāta Vētra “Gads bez kalendāra”

Liepājā, Daugavas stadionā, jau trešo reizi “Prāta Vētra” pulcinās gan liepājniekus, gan pilsētas viesus stadionā “Daugava”. “Liepājas koncertus baudām dubultā – vienmēr esam uzņemti ļoti sirsnīgi un Baltijas jūras tuvums turpat aiz sienas arī nākamgad būs tieši laikā! Koncerta sākums plkst. 20:00.

 

Dārza svētki Kalnmuižā

No plkst. 18:00 ikgadējie, skaistie Kalnmuižas pils dārza svētki!
Šoreiz par visu labsajūtu parūpēsies uzklātie, gardumu pilnie galdi, bet arī īpašais grupas Melo-M mūziķu koncerts.

 

Klaidonis, Petersons Band, Tirkizband

No plkst. 19:00 savu muzikālo priekšnesumu sāks tautā tik iemīļotās grupas – Klaidonis, Petersons Band un Tirkizband. Kantri, rokenrols un vēl kārtīga ballīte noslēgumā Kuldīgas estrādē. Kārtīga izdejošanās un izpriecāšanās garantēta!

 

INTARS BUSULIS & Abonementa orķestris

Plkst. 20.00 Ikšķiles Brīvdabas estrādē uzstāsies Intars Busulis ar klausītāju iemīļotām mākslinieka dziesmām, kā arī Abonomenta orķestris, kurā spēlē  Kārlis Lācis, Kaspars Zemītis, Kaspars Grigalis, Edvīns Ozols, Māris Jēkabsons, Karīna Tropa, Vineta Elksne un Alise Kante-Onzule.

 

“SINGAPŪRAS SATĪNS” KONCERTS UN NAKTS BALLĪTE

Laikā, kad Ventspilī turpinās Ghetto Games festivāls, dienas pasākumus Ventspilī noslēgs nakts brīvdabas un iekštelpu ballīte, kuras centrālais notikums būs hiphop supergrupas “Singapūras Satīns” koncerts. Liela brīvdabas teritorija koncertam un iekštelpu ballīte otrai deju zonai vai lietus apstākļiem Tirgus laukumā 1. Koncerta sākums plkst. 22:00.

 

Kreklu Zaļumballe

Kreklos, Jelgavā, sākot no plkst. 22:00 visi laipni gaidīti uz karstāko Zaļumballi kopā ar leģendāro Gunti Veitu no grupas ”CREDO”. Pirms un pēc Gunta Veita koncerta mūziku iegriezīs DJ Aspin.

 

 

23.jūlijs

 

Veselības un labsajūtas svētki ”Wellness Bazaar”

Wellness Bazaar ir pasākums, kur būs iespēja satikt vietējos holistikas profesionāļus, tostarp uzņēmumus, kas nodarbojas ar ājurvēdu, jogu, jogas terapiju, sejas kopšanu, veselīgu uzturu, dzīves izzināšanu, apzinātību, enerģijas darbu, masāžas terapiju, kā arī tirgotājus, kas piedāvā ājurvēdas kosmētiku, veselīgu un dabīgu pārtiku, vīrakus, kristālus, apģērbus un aksesuārus jogai, kā arī citus ezotērikas produktus. Pasākuma sākums paredzēts plkst. 11:00 , un tas norisināsies A. Briāna ielā 9, Rīgā

 

Opermūzikas koncerts ”Lui Et Elle”

Klasiskās mūzikas ģilde “Euterpe” aicina uz romantisku un izsmalcinātu melodiju caurvītu franču opermūzikas koncertu “Lui et Elle”

19. gadsimta 50. gados operas žanrs Francijā piedzīvoja “zelta periodu”, kad sākas dižāko franču komponistu ēra. Koncerta repertuāru veidos izcilāko franču romantiskās operas pārstāvju – Šarla Guno, Žorža Bizē, Žila Masnē, Leo Delība un citu mākslinieku skaistākās un slavenākās daiļrades lappuses. Koncerts norisināsies Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā, Kandavas ielā 2, Rīgā.

Koncerta sākums plkst. 17:00

 

25.jūlijs

 

Eliades Ochoa koncerts

Leģendārais kubiešu dziedātājs, ģitārists un dziesmu autors Eliades Očoa izsludina savu jauno “World Circuit Records” izdoto studijas albumu, kas būs pieejams plašākai publikai sākot ar 26. maiju. Očoa ir pazīstams un iemīļots mūziķis visā pasaulē kā grupas “Buena Vista Social Club” oriģinālā sastāva dalībnieks, kas iedziedājis ikonisko dziesmu “Chan Chan”. Ar pirmo un vienīgo koncertu sagaidi mūziķi Kultūras un atpūtas parka ”Mežaparks” Zaļajā teātrī, plkst. 19.00

 

26.jūlijs

 

Randiņš ar Mazo princi fon Stricka villas dārzā

Plkst. 19:00,  fon Stricka villas dārzā, Rīgā viesosies mīlestības vēstnieki, grupa “Mazais Princis”. Grupa “Mazais princis” ir profesionāls mūzikas pārstrādes uzņēmums, kas, cienot savu klausītāju, savu mūziku neizpilda. Kā vēsta sena leģenda – līdz ar grupas “Mazais princis” ierašanos pasaulē, tajā ieradās arī mīlestība, un šī mīlestība joprojām ir klātesoša ikvienā no grupas mūžīgās atvadu tūres retrītiem.

Roks un Ērģeles sveču gaismā

Neizmirstams vakars, kas nevienu neatstās vienaldzīgu! Unikālajā Sv. Pāvila baznīcas atmosfērā izskanēs pazīstamie un iemīļotie rokmūzikas hīti izcilu mūziķu izpildījumā uz ērģelēm, ģitāras un sitaminstrumentiem. Priekš jums tiks izpildīti ne tikai pasaules slaveno rok-izpildītāju Deep Purple, Led Zeppelin, Pink Floyd, Metallica, Queen skaņdarbi, bet arī Latvijas grupu Pērkons un Līvi hīti. Pasākums norisināsies Rīgā, sākot no plkst. 21:00.