Vasaras pilnbrieda mēnesis palēnām sāk griezties uz beigu pusi. Klāt kārtējie pasākumi Latvijā – šonedēļ programmā festivāli daudzviet Latvijā, kā arī pasaulē pazīstamu mākslinieku ciemošanās Latvijā! Zemāk iepazīstieties un izvēlaties, kā pavadīt šo nedēļu!

 

Šīs nedēļas gaidītākais festivāls

”HOLI” FESTIVĀLS

Lucavsalā, Rīgā

Visas dienas garumā Rīgā, Lucavsalā  ar visdažādākajām aktivitātēm startēs ikgadējais ”HOLI” krāsu un mūzikas festivāls!  DJ mūzika, Latvijas populārāko mākslinieku koncerti, Bolivudas deju priekšnesumi, putu ballītes, hennas tetovējumi, sejas apgleznošanu, taro kāršu lasīšanu, un, protams, Holi krāsu mētāšana. Jautrība garantēta jebkura vecuma cilvēkiem!

Uz skatuves kāps Citi Zēni, Rolands Če, Mazais Princis kā arī daudzi pazīstami DJ: Maija Rozīte, Bruno Drāke, Makree & Magnuss Eriņš, NF3, Aspirīns, Dubra.

26.jūlijs

Mančestras apvienība “Hurts”

Ar vienīgo koncertu Baltijas valstīs, tik iemīļotā Mančesteras apvienība ”Hurts” uzstāsies Siguldas pilsdrupu estrādē. Koncertā izskanēs gan jaunākā albuma ”Faith” pazīstamākās kompozīcijas, gan bagātīgā iepriekšējo hitu plejāde – Wonderful Life, Better Than Love, Stay, Somebody To Die For, Blind un citi! Sigulda, pilsdrupas, saulriets, un ”Hurts”.

 

Randiņš ar Mazo princi fon Stricka villas dārzā

Plkst. 19:00,  fon Stricka villas dārzā, Rīgā viesosies mīlestības vēstnieki, grupa “Mazais Princis”. Grupa “Mazais princis” ir profesionāls mūzikas pārstrādes uzņēmums, kas, cienot savu klausītāju, savu mūziku neizpilda. Kā vēsta sena leģenda – līdz ar grupas “Mazais princis” ierašanos pasaulē, tajā ieradās arī mīlestība, un šī mīlestība joprojām ir klātesoša ikvienā no grupas mūžīgās atvadu tūres retrītiem.

 

Roks un Ērģeles sveču gaismā

Neizmirstams vakars, kas nevienu neatstās vienaldzīgu! Unikālajā Sv. Pāvila baznīcas atmosfērā izskanēs pazīstamie un iemīļotie rokmūzikas hīti izcilu mūziķu izpildījumā uz ērģelēm, ģitāras un sitaminstrumentiem. Priekš jums tiks izpildīti ne tikai pasaules slaveno rok-izpildītāju Deep Purple, Led Zeppelin, Pink Floyd, Metallica, Queen skaņdarbi, bet arī Latvijas grupu Pērkons un Līvi hīti. Pasākums norisināsies Rīgā, sākot no plkst. 21:00.

 

27.jūlijs

 

Festivāls “Porta”

“Okra Playground”,  “Le Diable à Cinq”, “Rahu The Fool” un vēl daudzi citi ieskandinās Kuldīgu festivālā ”Porta”. Šis ir pasaules mūzikas festivāls – dažādu kultūru, dažādu pieredžu un dažādu laikmetu kopums. Tas norisināsies trīs dienas, dažādās norises vietās. Galvenokārt, visi pasākumi norisināsies Rīgā un Kuldīgā.

 

28.jūlijs

 

Cēsu pilsētas svētki “Cēsis 817”

Noteikti ieteicams ieplānot braucienu uz Cēsīm – šogad Cēsu pilsētas svētkos bagātīga divu dienu programma – paredzēts būs ne tikai svētku tirdziņš un atsevišķa bērnu programma, bet arī sporta aktivitātes, koncerti ar grupu “Musiqq”,  kam sekos krāšņa un vasarīga  ballīte  kopā ar “Sulīgo svētku orķestri”, un pat suņu izstādes!

 

Siguldas Opermūzikas svētki 2023

Siguldas Jaunās pils dārzā trīs dienu garumā norisināsies Siguldas Opermūzikas svētki.  Viesus ar muzikāliem priekšnesumiem priecēs baritons-siguldietis Kalvis Kalniņš, soprāns Jana Lute un talantīgie mūziķi – vijolnieks Dainis Medjaņiks un trompetists Bruno Ančāns un citi! Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki ir viens no nozīmīgākajiem ikgadējiem mūzikas notikumiem ne tikai Latvijas, bet arī pasaules kultūras skatuvē.

 

B OPTIMIST koncerts

Rokmūzikas trio B OPTIMIST spēlē enerģisku un emocionālu rokmūziku latviešu valodā kopš 2013. gada. Plkst. 20.00, Skvēra laukumā, Ogrē būs iespējams baudīt patīkamu un iedvesmojošu vakaru rokgrupas pavadībā!

 

Rokopera LĀČPLĒSIS

Atzīmējot Andreja Pumpura eposa “Lāčplēsis” 135. gadadienu, kā arī Zigmara Liepiņa un Māras Zālītes leģendārās rokoperas 35. gadskārtu, Lielvārdē, plkst. 22.00, vērienīgi un krāšņi notiks atjaunotais rokoperas iestudējums. Atjaunotais iestudējums Lielvārdē būs notikums, kurā piedalās visi klātesošie, tā būs kā esība kopā.

 

“Saldus Saule”

Kalnsētas parkā, Saldū, divu dienu garumā norisināsies tradicionālais festivāls ”Saldus Saule”. Festivālā šogad uzstāsies “Pērkons”, “Līvi”, Ivo Fomins, “Sudden Lights”, Felikss Ķiģelis, “Pienvedēja piedzīvojumi”, “Inokentijs Mārpls”, “Linga”, Keitija Bārbale, “Aston Kais”, “B Optimist”, “Lapsene”, “Noslēpums”, “The Sound Poets”, “Oranžās Brīvdienas” un “The Hobos Club” un citi.

 

“Laima Rendezvous Jūrmala”

Veselu trīs dienu garumā, Dzintaru koncertzālē (Jūrmalā) notiks spožais un romantiskais festivāls “Laima Rendezvous Jūrmala”, kuru radījusi pati Laima Vaikule. Pēdējos trīs gadus festivāls tika pārcelts dažādu globālu iemeslu dēļ, tāpēc šogad tas plānojas būt vērienīgāks un vēl īpašāks, nekā iepriekš.

 

29.jūlijs

 

Festivāls “Gostūs Latgolā”

Latgales mājražotāju tirdziņš, kulinārās meistarklases no Daugavpils nacionālajām biedrībām un muzikāli priekšnesumi – tas viss ir sagaidāms īpašajā ”Gostūs Latgolā” festivālā! Festivāls ir veltīts Latgales viesmīlībai un tradīcijām, Daugavpilī notiks jau trešo reizi. No plkst. 10.00 līdz 18.00 Daugavpilī, pašā pilsētas centrā ikviens varēs izgaršot, sajust, izbaudīt un atklāt Latgali.

 

Limbažu 800. gada dienas svētku 1.diena!

Veselas 9 dienas norisināsies branga svinēšana Limbažos par godu pilsētas 800.dzimšanas dienai! Šī dienas nosaukums ir ”Medus diena” – visi pasākumi, galvenokārt norisināsies ap medu. Viesi būs aicināti nogaršot dažādus Latvijas vietējo saimnieku medus, iepazīties ar to, kā tie tiek gatavoti, kā arī vēlāk koncerts ar folkloras kopu ”Delve”, ”Skyforger” un DJ Kodi Harper Limbažu estrādē.

 

GRUZIJAS DŽEZA DĪVA NINO KATAMADZE & INSIGHT

Pirmo reizi Liepājā, koncertdārzā “Pūt, vējiņi!”, no plkst. 20.00, kopā ar harismātisko un pasaulē mīlēto gruzīnu etno džeza dīvu Nino Katamadzi un grupu “INSIGHT” tiks atklāta dzīves līksmība gruzīnu mūzikas pasaulē, no kuras māksliniece spēj atraisīt absolūti neatkārtojamas krāsas un noskaņas.

 

RĒZEKNES BIGBENDA KONCERTS ”MELODIJAS VASARAS VAKARAM”

Rēzeknes bigbends ir profesionālā pūšamo instrumentu orķestra “Rēzekne” (dibināts 1991. gadā) mūziķu vienība. Programmā paredzēta latviešu komponistu zelta melodijas, aranžējumi un pasaules džeza standarti. Koncerts norisināsies Latgales vēstniecībā ”Gors”, Rēzeknē ar sākumu no plkst. 17.00.

 

“BB Summer Jam”

Par godu Liepājas veikparka “BB wakepark” desmitgades svinībām norisināsies sporta un mūzikas festivāls “BB Summer Jam”. Gaidāmas ne tikai veikborga un skeitborga sacensības, bet sākot no plkst. 20.00 būs iespēja izdejoties dažādu Latvijā jauniešu vidū iemīļotu mūziķu pavadībā!

 

30.jūlijs

 

“Vegānfestivāls”

Rīgas apslēptajā dārgumā – kultūras kvartālā Lastādija – atgriezīsies “Vegānfestivāls” jeb lielākais augu valsts ēdiena festivāls Latvijā. Vairāki desmiti inovatīvu, dabai draudzīgu ēdinātāju un pārtikas ražotāju sniegs lielisku iespēju iepazīt daudzveidīgo, ilgstpējīgo un garšīgo augu valsts virtuvi. Festivālā norisināsies arī meistarklases! Festivāla sākums plkst. 11.00.

2.augusts

 

LP – Laura Pergolizzi

Latvijā atgriežas slavenā LP – Laura Pergolizii, pazīstama ar saviem satriecošiem koncertiem! Dzintaru koncertzālē, Jūrmalā, sākot no plkst. 20.00 laipni aicināts ikviens, kas jau apmeklējis mākslinieces koncertu, un kas nē – šoreiz programmā pavisam jaunas dziesmas, un protams, neiztikt arī bez vecāko un labāko hītu atkārtošanas no iepriekšējā koncerta!