Trapani ir neliela pilsētiņa Sicīlijas rietumu piekrastē. Šī ir īsta kūrorta vieta, kur pavadīt brīvdienas kā vienatnē, tā arī kopā ar ģimeni. Trapani vecpilsēta apbur ar burvīgām ieliņām, baznīcām un laukumiem, kuros malkot gardus tradicionālos ēdienus un vīnus, un ja noveicās, piedzīvot arī kādu no Trapani krāšņajiem un vilinošajiem festivāliem. Tā kā pilsētiņa ir maza, tajā nav milzīgu tirdzniecības centru vai viesnīcu. Bet tā ir pilna ar neaizmirstamiem dabas objektiem un senu vēsturi glabājošiem pieminekļiem.

Trapani piekrastes apskalo Tirēnu jūras ūdeņi, un šī ir vieta, kur, iespējams, piedzīvosi tirkīzzilākos ūdeņus, kādus esi redzējis. Plašās smilšu pludmales atrodas gan nedaudz ārpus pilsētas centra, un tās gandrīz vienmēr ir civilizācijas neskartas.

 

Sedžesta templis

Apmēram 20 kilometru attālumā no jūras un 7 kilometru attālumā no Calatafimi pilsētas, atrodas senas pilsētas paliekas un drupas. Agrāk tā bija viena no elīmu ietekmīgākajām un varenākajām pilsētām, kulmināciju sasniedzot grieķu un romiešu valdīšanas laikos. Tā bija apdzīvota vairākus gadsimtus atpakaļ, un tā atrodas Barbaro kalna virsotnē. No tās paveras brīnumains skats uz visu ieleju līdz pat jūrai. Līdz mūsdienām braši saglabājušies grieķu teātris un doriešu stilā veidotais templis, kurš arī ir viens no Trapani pilsētas vizītkartes simboliem.

apskates vietas Trapani

 

Venēras pils

Erike ir neliela, mīlīga pilsētiņa, kas atrodas blakus Trapani. Erike pilsētiņas kalna augstākajā punktā atrodas pils, kas tika uzcelta astotajā gadsimtā pirms mūsu ēras, un tā kādreiz kalpoja kā viena no lielākajām un izcilākajām Vidusjūras svētnīcām. Tā tika veltīta dievietei Astartei, kas tolaik bija nozīmīga feniķiešu panetona dievība. Pils arī atrodas 750 metrus virs jūras līmeņa, tādēļ apmeklēt šo vietu būs iespaidīgi jau vien šī iemesla dēļ. Panorāmas skats, kas paverās no Venēras pils, ir neticami skaista. Dodoties ekskursijā, noteikti jāparūpējas par piemērotu apģerbu, jo augstuma dēļ, klimats kalna virsotnē krasi atšķirsies. Ja pilsētā laiks būs karsts un sutīgs, tad šeit jārēķinās ar drēgnāku un mitrāku laiku.

apskates vietas Trapani

 

Mandžapanes ala

18 kilometrus ārpus Trapani atrodas ala, kura bija apdzīvota līdz piecdesmitajiem gadiem, un mazais ciemats nosaukts ģimenes uzvārdā, kuri pirmie šeit iemitinājās tālajā 1819.gadā. Alas klints ir 70 metrus augsta, un tajā ir saglabājušās mazās mājiņas, caur kurām iespējams pastaigāt un iejusties tā laika cilvēku ādās. Šī vieta nu jau ir izveidota kā muzejs, kur katrā no mājiņām attēlota, pēc iespējas tuvāk tam, kā cilvēki senajos laikos bija dzīvojuši.  Mandžapanes alā arī norisinās dažādi pasākumi, kuri ir atvērti ikvienam interesentam! Ikdienā to iespējams apmeklēt bez maksas. Tajā atrodas arī maza kafejnīca, kas nodrošinās pilnus vēderus, lai pilnvērtīgi būtu iespējams izbaudīt ekskursiju! Mandžapanes ala ne tikai atstās lieliskus iespaidus no iekšpuses, bet augstās klints dēļ, skats arī no attāluma būs lielisks!

apskates vietas Trapani

 

Egadijas salas

Ļoti netālu no Trapani piekrastes atrodas burvīgās Egadijas salas. Pavisam kopā ir trīs salas – Favignana, Levanzo un Marettimo. Tās visas apskalo Tirēnu jūra un piekrastes ūdeņi, visticamāk, būs tirkīzzilākie, kādus jebkad būsi redzējis. Piekrastes ir plašas un seklas, tāpēc ūdens priekus noteikti varēs izbaudīt arī bērni, vecākiem nesatraucoties par pārlieku dziļu ūdeni. Neskaitot neticami skaistās salu piekrastes, arī pašas pilsētiņas uz salas ir ļoti šarmantas. Ūdens temperatūra šeit ir ļoti silta visu cauru gadu, kā arī nokļūšana no Trapani uz Egadijas salām ir ļoti vienkārša. Šī ir noteikti viena no must see vietām, ko apmeklēt, ja esi atbraucis uz Trapani.

Apskates vietas Trapani

 

Trapani sāls darītava

Sāls darītava, kur sāls baseini ir apmēram 30 kilometru garumā. Tā sniedzas no Trapani līdz pat Marsalas pilsētai, un tā ir Eiropas senākā jūras sāls ieguves teritorija. Apmeklējot sāls darītavu, būs iespēja iepazīties ar sāls iegūšanas un novākšanas procesiem, kā arī, saulrieta laikā skats ir īpaši pievilcīgs, saulei iekrāsojot ne tikai debesis, bet arī sāls piramīdas. Sāls baseinos ietek jūras ūdens, kurš tiek sildīts, un beigu beigās arī iztvaicēts, lai pēc tam iegūtu baseinu ar 24% sāls koncentrāciju, no kura tiek kasīti laukā sāls kristāli. Teritorijā atrodas arī sāls raktuvju muzejs, kurā gida pavadībā (vai arī vienatnē, protams) būs iespēja smalkāk uzzināt par sāls darināšanas vēsturi un procesiem.

Apskates vietas Trapani

Atpūra Trapani būs piemērota gan ceļotājiem, kuri vēlas vienkāršu atpūru pie jūras, gan tiem, kuri vēlas aktīvāku atpūtu. Šī noteikti ir vieta, kur būtu labi ieplānot vismaz nedēļu, lai pilnvērtīgi izjustu pilsētas burvību, un būtu laiks arī izpētīt, kas atrodas nedaudz ārpus Trapani. Tā kā šajā piekrastē vasara ir visu cauru gadu, nav jāsatraucas, ka ceļojuma laikā būtu iespējami pārlieku slikti laikapstākļi. Šī būs lieliska vieta, kur pamukt no Latvijas ziemas drēgnajiem laikapstākļiem, vai vienkārši izrauties no ikdienas rutīnas vasarā!

Balcia Ceļojumu apdrošināšana – ceļotājiem nevis tūristiem!

Plašākais iekļauto aktivitāšu segums – lec, brauc, nirsti vai laidies citos piedzīvojumos! Atbalsts ceļojuma atcelšanas gadījumā, ceļojuma laikā un atlabšanā pēc negadījuma pat tad, kad ceļojums noslēdzies. Ieskaties piedāvājumā

Luminor Black – pārsteidzoši praktiska kā ikdienā, tā ceļojot

Pasargā sevi ar pirkumu apdrošināšanu, ceļojumu apdrošināšana visai ģimenei, iekļaujot ceļojumu atcelšanas, kavēšanās vai nozaudētas bagāžas riskus, auto nomas pašriska segumu un citas pozīcijas. Veic ērtu skaidras naudas izņemšanu līdz 400 EUR mēnesī bez komisijas maksas visa pasaulē un piesaki Priority Pass pieeju lidostas atpūtas zonām visā pasaulē! Ar pilniem ceļojuma apdrošināšanas noteikumiem iepazīties luminor.lv

Atbalsti tripthis portāla attīstību!

Atbalsti TripThis portāla administrāciju meklējot un publicējot aviobiļešu un ceļojumu piedāvājumus, kā arī atbalsti portāla uzturēšanu un turpmāku attīstību, attīstot jaunus darbības virzienus. Atbalstīt mūs vari šeit – https://www.buymeacoffee.com/tripthiseu

Lidojums atcelts vai kavējas?

Ja Tavs lidojums ir atcelts vai kavējās vairāk nekā trīs stundas, pārbaudi vai Tev pienākas kompensācija līdz pat €600! TripThis iesaka pārbaudīt to pie SkyCop.

Kā uzzināt par lētām aviobiļetēm un akcijām pirmajam?

Lai nepalaistu garām lētas aviobiļetes un izdevīgus ceļojumu piedāvājumus, Mēs iesakam sekot TripThis FacebookTwitterInstagram un TikTok.

Atrodi apskates un izklaides iespējas:

Atrodi labākās apskates un izklaides iespējas pilsētā izmantojot Getyouguide. Getyourguide ir lielākais portāls, kur iespējams iegādāties ieejas biļetes un citus piedzīvojumus.

Labākos un izdevīgākos auto nomas piedāvājumus meklē: