Piecas apskates vietas Aleksandrijā

Šī brīnišķīgā un ekstravagantā Aleksandrijas pilsēta, kas nosaukta Aleksandra Dižā vārdā, reiz bija Kleopatras valdīšanas vieta. Mūsdienās šī pilsēta ir otrā lielākā Ēģiptē un ir pazīstama ar tās lielisko arhitektūru un iespaidīgajām vietām. 

Tagad šī pilsēta ir nozīmīgs ekonomiskais centrs, un tajā atrodas Lielā Aleksandrijas bibliotēka kas ir viens no septiņiem senās pasaules brīnumiem, kas ir paradīze vēstures mīļotājiem.

Plānojiet savu ceļojumu, izmantojot mūsu sarakstu ar populārām apskates vietām Aleksandrijā.

 

Aleksandrijas Bibliotēka

Vai jums patīk grāmatas un māksla? Vai vēlaties uzzināt kultūras un vēstures informāciju no visas pasaules? Aleksandrijas Bibliotēka ir jūsu dārgakmens, kurā varat apmaldīties starp miljoniem grāmatu un mākslas darbu. 

Tā ir viena no populārākajām vietām, ko apmeklēt Aleksandrijā, Ēģiptē. Tas ir ļoti interesants galamērķis un tiek uzskatīts par galveno bibliotēku un kultūras centru pilsētā. 

Jūs pārsteigs tās izcilā arhitektūra, kas padara to īpaši unikālu. Telpas un zāles liks jums atvilkt elpu, jo tajās glabājas tūkstošiem grāmatu dažādās valodās un jomās. 

Turklāt šajā satriecošajā bibliotēkā ir ne tikai grāmatas, bet arī dažādi muzeji un mākslas izstādes, kuru apmeklējums būs ļoti aizraujošs. 

Stenlija tilts 

Tas ir pirmais tilts Ēģiptē, kas būvēts jūrā, un tā kopējais garums ir 400 metri. To veido 6 laidumi, un tas ir nozīmīga Aleksandrijas kroņa rekonstrukcijas un apdares daļa. Tilts ir arhitektūras ziņā precīzs šedevrs, kas saglabā slavenās un kosmopolītiskās Ēģiptes pilsētas arhitektūras stilu.

Šī būs viena no labākajām vietām, kur atpūsties Aleksandrijā. Tas atrodas virs jūras, ļaujot jums baudīt brīnišķīgu ainavu. Lieliska vieta, kur baudīt skatu un svaigu gaisu, kā arī skaista vieta fotogrāfijām.

Tā ir vieta, kur baudīt nakts pastaigu, vērot patīkamu saulrietu vai doties uzņemt pasakainas fotogrāfijas, jo tilts ir gleznaini noformēts. 

 

Senās Romas amfiteātris

Atgriezīsimies rumāņu un grieķu laikos un sajutīsim šīs vibrācijas Romas amfiteātrī. To dēvē arī par Romas teātri. Šo seno vietu uzcēla senie romieši, kas agrāk dzīvoja Aleksandrijā. 

Tas ir brīvdabas teātris ar vairākām lielām sēdvietām, bet skatuve atrodas centrā. Šis slēptais dārgakmens Aleksandrijā arhitektūras dēļ liks jums justies kā Romā. Tur valda īpaša atmosfēra, un uzņemtās fotogrāfijas izskatīsies mākslinieciskas, tāpēc nepalaidiet to garām.

 

Pompeja pīlārs (kolonna)

Lai gan tā ir kļuvusi par Vidusjūras reģiona ikonu, no sākotnējās grieķu dibinātās antīkās pilsētas virsmas patiesībā ir palicis maz. 

Tomēr viena paliekoša būve, ko var apskatīt, ir pasaulslavenā kolonna, kas pazīstama kā Pompeja pīlārs. 

Šis 26 metrus augstais pīlārs bija viens no lielākajiem pīlāriem pasaulē, kas var sacensties ar Romas kolonnām. Neraugoties uz nosaukumu, kolonnai patiesībā nav nekāda sakara ar Pompeju, un tā tika uzcelta vairākus simtus gadu pēc viņa valdīšanas beigām, mūsu ēras 3. gadsimtā.

 

Kom el-Shoqafa katakombas

Viena no labākajām lietām, ko darīt Aleksandrijā Ēģiptē, ir apmeklēt Kom el-Shoqafa katakombas. Šis pazemes apbedījumu kambaru labirints datējams ar romiešu laikmetu un ir unikāls, jo tajā ir neticami piemēri grieķu, romiešu un ēģiptiešu kultūru saplūšanai mūsu ēras 2. gadsimtā. 

Šeit ir fantastiski bagāti kapi un relikvijas ar mākslinieciskiem un reliģiskiem uzrakstiem un kokgriezumiem, kas sniedz detalizētu ieskatu par dzīvi Aleksandrijā senos laikos. 

Aleksandrija ir vārds, kas nekad nebeidz aizraut iztēli, jo šī ir viena no vēsturiskākajām un leģendārākajām Vidusjūras reģiona pilsētām. Tā ir lieliska vieta, lai pavadītu jautri un kvalitatīvi laiku. To var apmeklēt gan ziemā, gan vasarā, jo katrā gadalaikā tā ir citāda.