Ankara dažkārt netiek iekļauta ceļojumu maršrutos, un tas ir ļoti aplami, jo Turcijas galvaspilsēta var piedāvāt vairāk, nekā lielākā daļa apmeklētāju iedomājas. Ja viens no jūsu galvenajiem ceļojuma mērķiem ir iepazīt Turcijas plašo vēsturi, Ankara ir lieliska vieta, ko apmeklēt.

Šeit atrodas gan valsts nozīmīgākais muzejs, gan Atatürk mauzolejs – divi no valsts svarīgākajiem vēsturiskajiem tūrisma objektiem. Savukārt pastaiga pa Ankaras citadeles rajonu ļauj ielūkoties pilsētas pagātnē, pirms tā tika pasludināta par galvaspilsētu.

Ankaras centrālā atrašanās vieta ir arī lieliska bāze, no kuras doties pārgājienos tālāk, lai atrastu daudz arheoloģisko izrakumu un citu vēsturisku objektu.

Kamēr esat pilsētā un plānojat, vai doties uz austrumiem uz Kapadokiju, uz dienvidiem uz Konju vai uz rietumiem uz Safranbolu, izmantojiet mūsu sarakstu, lai palīdzētu atrast populārus apskates objektus un darāmās lietas Ankarā.

 

Ankaras pils

 

Viena no labākajām lietām, ko darīt Ankarā visiem vēstures cienītājiem, ir apmeklēt Ankaras pili. Ekskursija pa Ankaras pili ir lielisks veids, kā iepazīt Ankaras bagāto vēsturi un kultūru.

Pils, kas pazīstama arī kā Ankaras citadele, ir vēsturisks cietoksnis, kura pirmsākumi meklējami romiešu laikmetā. No tās paveras elpu aizraujošs skats uz pilsētu, un tā ir lieliska vieta, kur iepazīt Ankaras pagātni. Pils iekšienē izpēti senos mūrus, torņus un mošejas, kas izturējušas laika pārbaudi.

Tā sākotnēji kalpoja kā militārā aizsardzība, un šobrīd tā ir viens no pazīstamākajiem Ankaras atpūtnieku mērķiem.

 

Antikabira muzejs

 

Antikabira muzeja atrodas pilsētas lielākajā parkā un ir veltīts mūsdienu Turcijas Republikas dibinātāja Mustafas Kemala Ataturka piemiņai.

Muzeju veido vairākas ēkas un pieminekļi, un tas ir satriecošs apskates objekts.  Muzeja vidū ir karavīri, kas veic turku militāro maršu, kas notiek vairākas reizes dienā.

Papildus interaktīvajiem eksponātiem un audiovizuālajām ekspozīcijām – no Antikabira muzeja paveras lielisks skats uz Ankaru. Vislabākais ir tas, ka ieeja šajā muzejā ir pilnīgi bez maksas.  Šis ir obligāti apmeklējams galamērķis ikvienam apmeklētājam vai vietējam iedzīvotājam, lai iepazītu Turcijas vēsturi un kultūru.

 

Ankaras romiešu pirts 

 

Ideāla vieta tiem, kam patīk izzināt aizraujošus vēstures faktus. Kopš Ankaru iekaroja romieši, daudzas tās celtnes atspoguļo viņu dzīvesveidu. Senajā Romā ļoti izplatītas bija publiskās pirtis, un romiešu pirtis ir šī interesantā koncepta liecība. 

Pirtī ir trīs telpas aukstajam, siltajam un karstajam ūdenim. Apmeklējot šo vietu, jūs noteikti pārcelsieties vēsturiskajos laikos.

 

Kizilaja laukums

 

Starp Ankaras apskates vietām ievērojamu vietu ieņem rosīgais pilsētas centrs. Šo vietu labi raksturo aromātisko tradicionālo ēdienu garša un vietējo iepirkšanās ekstravagance. 

Uzturoties šeit, jūs varat iepazīt Turcijas pasauli, tāpēc Kizilaja laukums ir obligāts apmeklējums. Ar neskaitāmiem lielveikaliem, universālveikaliem un transporta iespējām uz vietas, šī vieta ir tā, kur var izbaudīt mūsdienu Ankaru pilnā tās uzplaukumā.

 

Atakules tornis

 

Atakules tornis ir moderns iepirkšanās un izklaides komplekss, kas atrodas pašā pilsētas centrā un ir viena no labākajām lietām, ko darīt Ankarā saulrieta laikā.  Kompleksā, kas ir 125 metrus augsts, četros stāvos ir mazumtirdzniecības veikali, restorāni un skatu laukums augšstāvā.

Skatu tornis ir populāra vieta, kur ceļotāji var baudīt skaistu panorāmas skatu uz pilsētu un apkārtni, tostarp Anitkabira muzeju. Tā ir arī lieliska vieta, kur vērot saulrietu, jo tajā atrodas rotējošs restorāns. Skaidrā dienā var redzēt tuvējā Anatolijas reģiona sniegotos kalnus.

Ankaras apmeklējums būs pārsteidzošs piedzīvojums, kas piepildīts ar vairākiem izciliem tūrisma objektiem. Tāpēc vairs negaidiet un ieplānojiet šīs vēsturiskās pilsētas apmeklējumu, lai gūtu neparastu brīvdienu pieredzi.