Belfāsta ir Ziemeļīrijas galvaspilsēta, un tā ir viena no Apvienotās Karalistes nozīmīgākajām pilsētām. Belfāsta aizraus ar savu bagāto vēsturi, dinamisko kultūras dzīvi un iespaidīgo arhitektūru. Belfāsta sāka attīstīties kā nozīmīgs rūpniecības un tirdzniecības centrs 19.gadsimtā. Pilsēta kļuva slavena ar savu kuģubūves industriju. Pilsētā ir izveidots ļoti ērts un plašs sabiedriskā transporta tīkls, kas ietver autobusus, vilcienus un divas galvenās dzelzceļa stacijas.

Belfāstas laikapstākļi ir diezgan tipiski mērenajam klimatam, kam raksturīgas maigākas ziemas un vēsākas vasaras nekā tas ir ierasts pie mums. Tūristiem ir ieteicams vienmēr būt sagatavotiem gan lietum, gan vējainiem laikapstākļiem, lai pilnībā spētu izbaudīt pilsētas piedāvājumus neatkarīgi no laikapstākļiem!

 

Titānika muzejs

Ikoniskais muzejs atrodas tieši tajā vietā, kur slavenais Titānika kuģis tika projektēts un būvēts. Muzejs ir viens no populārākajiem tūrisma objektiem Ziemeļīrijā, un tad piedāvā aizraujošu un, vienlaikus, izglītījošu pieredzi par kuģa vēsturi. Muzeja ēka ir ievērojama pati par sevi – tās unikālā arhitektūra atgādina kuģa korpusa veidolu. Ēkas fasāde ir veidota no alumīnija paneļiem, kas mirdz un maina krāsu, atspoguļojot gaismu, ūdeni un debesis, simbolizējot kuģa traģēdiju un piemiņu. Muzejs sastāv no deviņām interaktīvām galerijām, kas apmeklētājus ved cauri Titānika stāstam sākot ar tā būvniecību, beidzot ar traģisko nogrimšanu.

Piecas apskates vietas Belfāstā

 

Belfāstas pils

Belfāstas pils ir viena no ievērojamākajām vēsturiskajām celtnēm Belfāstā, un tā atrodas Cave Hill Country Park teritorijā. Pils ir populāra tūrisma vieta, kas piesaista apmeklētājus ar savu arhitektūru, vēsturi un skaistiem dārziem. Sākotnēji Belfāstas pils atradās pilsētas centrā, bet pēc milzīgā ugunsgrēka 1708. gadā tā netika atjaunota. 19.gadsimta beigās to pārprojektēja un uzbūvēja vietā, kur tā atrodas tagad. Pils arhitektūra ir izcils piemērs skotu baronu stilam, kam raksturīgas ir torņu smalkās smailes, dekoratīvās fasādes un neskaitāmām elegantām niansēm. Pils interjers ir grezni izrotāts ar antīkām mēbelēm un mākslas darbie, radot autentisku 19. gadsimta atmosfēru.

Piecas apskates vietas Belfāstā

 

Milža dambis

Milža dambis ir dabas brīnums, kas atrodas aptuveni 100 kilometru attālumā no Belfāstas, bet viennozīmīgi ir tā brauciena vērts. Tas ir iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, un ar savu unikālo akmens grīdu piesaista apmeklētājus no visas pasaules. Milža dambis ir izveidojies aptuveni pirms 50-60 miljoniem gadu, kad vulkāniskās aktivitātes rezultātā izkusa bazalta lava, kurai atdziestot un saraujoties, veidoja tūkstošiem sešstūra formas akmens stabus. Tie ir dažāda augstuma un diametra, un to veidojumi rada neaizmirstamu dabas ainavu.

Piecas apskates vietas Belfāstā

 

Belfāstas rātsnams

Belfāstas rātsnams ir ne tikai pilsētas adminstratīvais centrs, bet arī populārs tūrisma objekts, kas piedāvā ieskatu pilsētas vēsturē un kultūrā. Publiskai apskatei tas vēta durvis tālajā 1906. gada 1.augustā pēc sešu gadu ilgas būvniecības. Šīs ēkas uzcelšana bija nozīmīgs notikums Belfāstas vēsturē, simbolizējot pilsētas straujo ekonomisko izaugsmi 19. gadsimtā, kad tā kļuva par vienu no pasaules vadošajiem rūpniecības centriem, īpaši kuģu būvniecībā un tekstilrūpniecībā. Rātsnams ir celts Edvarda laikmeta baroka stilā, un to projektējis arhitekts Alfred Brumwell Thomas. Ēkas iespaidīgā fasāde un kupols ir veidoti no portlendas kaļķakmens. Centrālais kupols ir 53 metrus augsts, un to papildina skaistais bronzas kupols.

Piecas apskates vietas Belfāstā

 

Svētā Džordža tirgus

Svētā Džordža tirgus ir viens no vecākajiem un slavenākajiem tirgiem Belfāstā. Tas ir gan kultūras mantojuma objekts, gan dzīvīga tirdzniecības vieta, kas piedāvā plašu klāstu ar vietējiem produktiem, amatnieku izstrādājumiem un dažādām aktivitātēm. Tirgus pirmoreiz tika atvērts tālajā 1890. gadā, un tā celtniecība līdz galam tika pabeigta tikai 1896. gadā. Šis ir pēdējais izdzīvojušais Viktorijas laikmeta tirgus Belfāstā. Tirgus ēka ir veidota no ķieģeļiem un dzelzs, lieliem logiem un augstiem griestiem, kas rada gaišu un plašu vidi. Ēkas iekšpusē ir saglabātas daudzas vēsturiskas detaļas, kas piešķirt tirgum unikālu šarmu un autentisku atmosfēru.

Piecas apskates vietas Belfāstā

 

Belfāsta saviem apmeklētājiem piedāvā ļoti daudzveidīgu piedāvājumu, ko apvieno tās kultūra, vēsture, daudz un dažādas izklaides iespējas, dabas skaistumu un draudzīgu atmosfēru starp vietējiem iedzīvotājiem. Neatkarīgi no tā, vai esat ieinteresēts vēstures un kultūras izpētē, aktīvās atpūtas aktivitātēs vai vienkārši vēlaties pavadīt labu laiku un nogaršot gardus ēdienus ar ģimeni, Belfāsta noteikti būs lielisks galamērķis!