Tiek uzskatīts, ka Fuerteventura ir pirmā, kas izveidojusies no septiņām Kanāriju salām, kā arī tā ir otra lielākā. Sala, un tās piekrastes ir iekļauti arī UNESCO Pasaules biosfēras rezervātu tīklā. Šī ir sala, uz kuras atradīsiet visu nepieciešamo pilnvērtīgam atvaļinājumam. Izpētot visu Kanāriju salu pludmales, esam nonākuši pie secinājuma, ka Fuerteventura ir sala ar visskaistākajām pludmalēm, kas sniedzas vairāk nekā 150 km kopējā garumā! Izcilā temperatūra (no +22 līdz +25 grādiem) un siltais okeāna ūdens rada perfektu vidi, lai izbaudītu peldes visu cauru gadu!

Fuerteventura būs piemērota ceļotājiem, kam patīk mierīga atpūta un nepatīk ļaužu burzma. Salā tūrisms attīstījies ir diezgan nesen, tāpēc sala nav apbūvēta ar lielu un augstu infrastruktūru, bet sastāv no maziem ciematiņiem.

 

Risco Del Paso pludmale

Vienmēr esi sapņojis par nokļūšanu uz vientuļas salas, vientuļā paradīzes pludmalē? Tad šī būs īstā vieta, kur noķert šo sajūtu. Risco Del Paso pludmale, kas saukta arī par zelta pludmali, atrodas salas dienvidos, Jandijas pilsētas piekrastē. Pludmale ir tik plaša, ka neatkarīgi no tā, cik daudz cilvēku būs devušies tās izpētē, sajūta būs tāda, ka tur tikpat kā neviena nav. Ūdens krasts ir tirkīzzils, kā arī smiltis ir ļoti gaišas – viss, kas ir nepieciešams perfektas pludmales baudīšanai! Vasaras mēnešos Risco Del Paso ir lieliska vieta sērfotājiem lielo viļņu dēļ. Savukārt, dienās, kad necik nepūš vējš, arī ūdens ir ļoti mierīgs.

Risco Del Paso pludmale

 

Faro de la Entallada bāka

Bāka atrodas netālu no Las Playitas ciemata salas austrumu pusē. Tā atrodas punktā, kas atrodas vistuvāk Āfrikas kontinentam nepārsniedzot 100 km līdz Marokas pilsētai. Tūristus, galvenokārt, visvairāk piesaista interesantais bākas dizains, kas veidots no no sarkanā mūra, kas lieliski kontrastē ar baltajām sienām. Bākas tornis ir 12 metrus garš, un tas ir trešākais garākais Kanāriju salās. Kā jau visas bākas, arī šī tuvu jūrai, uz neliela paaugstinājuma, uz kura ir izveidota skaista  vieta, kur vērot jūru un tās piekrasti!

Faro de la Entallada bāka

 

Calderón Hondo krāteris

Krāteris, kas līdz šim ir vislabāk saglabājies Fuerteventurā, un tas ir 278 metrus augsts. Runājot, ka pēdējie izvirdumi tajā esot notikuši aptuveni no 30 000 līdz 130 000 gadu atpakaļ. Apkārt krāterim ir diezgan labi izstaigājama taciņa, kā arī kāpjot krāterī, tas notiks pa skaisti nobruģētu taciņu, kur apgrūtinoši nebūs staigāt arī cilvēkiem, kas tik ļoti nemīl pārgājienus. Lai  tam apstaigātu apkārt, tas aizņems aptuveni pus otru stundu. Lielākā daļa ceļotāju, kas bijuši šajā apskates objektā, vienmēr ir aizgājuši sajūsmas pilni un iesaka to apskatīt arī citiem cilvēkiem!

Calderón Hondo krāteris

 

Morro Jable ciemats

Šis ir viens no visapdzīvotākajiem ciematiem uz salas. Ceļotājiem šī ir izveidojusies kā ”must see” vieta dēļ vienas no skaistākajām pludmalēm un romantiskākajām pilsētiņām uz salas. Ciematā pēdējo 10 gadu laikā ļoti strauji ir attīstījies tūrisms, tāpēc nakšņojot šajā pilsētā, ceļotājiem ne tikai ir garantētas burvīgas pastaigas pa pilsētu, laiskošanās perfektā pludmalē, bet arī tiks nodrošinātas augstas klases gastronomija un dažādu izklaižu vietu visai ģimenei!

Morro Jable ciemats

 

Salinas Del Carmen – sāls muzejs

Vai esi kādreiz domājis par to, kā rodas sāls? Pašā Fuerteventuras sirdī – netālu no Antigvas pilsētas, atrodas vieta, kuru noteikti būs interesanti apmeklēt kā lielajiem, tā arī mazajiem. Tā ir vienīgā sāls rūpnīca uz salas, un tā atrodas ļoti netālu no pludmales, ar kuru, starpcitu, viņi lepojās, kā ar vienu no skaistākajām uz salas. Šī ir lieliska iespēja redzēt un uzzināt Spānijas tradicionālās metodes sāls iegūšanas procesā. Salinas Del Carmen teritorija ir 26 000 kvadrātmetrus plata, un tā sastāv no desmit lieliem baseiniem, kuros tiek uzglabāts jūras ūdens, kā arī gandrīz 1000 maziem baseiniņiem, kuros jūras ūdeni tvaicē. Lielajā 26 000 kvadrātmetru lielajā kompleksā atradīsiet arī iekštelpu muzeju, sāls veikaliņu, kā arī varēsiet apskatīt bijušo molu, kas diemžēl, ir pārtraucis savu darbu, bet ir palicis kā skaists apskates un piemiņas objekts.

Sāls brīvdabas muzejs

 

Fuerteventuru noteikti varētu dēvēt arī par Paradīzes salu. Tā ne tikai ir apveltīta ar brīnumaini skaistu dabu, bet arī gastronomija šeit ir ļoti augstā vērtē;  iesakām izmēģināt pēc iespējas vairāk tradicionālās virtuves – tās noteikti neliks vilties nevienam!

Neaizmirstamiem mirkļiem iesakām arī iznomāt arī automašīnu, lai būtu iespējams izbraukāt salu un novērtēt tās burvību visā krāšņumā! Salas ziemeļu puses pludmalēs ir ļoti dzirdrs ūdens, tāpēc iecienīta šeit arī ir snorkelēšana.

Dodies uz Fuerteventuru un piepildi savu sapni par perfektu atvaļinājumu siltajās zemēs!