Grankanārija ir viena no Spānijas piederošajām Kanāriju salām, un tā atrodas starp Tenerifes un Fuerteventuras salām. Tāpat kā citās Kanāriju salās, arī šī sala lutina ar vasarīgiem laikapstākļiem visa gada garumā. Grankanāriju dēvē par ”mazo kontinentu”, jo, lai vai sala ir salīdzinoši maza, tās daba ir ļoti daudzveidīga – dienvidu daļa būs piemērota ceļotājiem, kuri vēlas brīvdienas pavadīt pludmales kūrortos, savukārt, ziemeļu daļa priecēs ar iespaidīgiem dabas parkiem, kalniem, kanjoniem un klintīm.

Vidējā temperatūra vasarā var svārstīties no +26 līdz +29 grādiem, bet ziemā – no +22 līdz +25 pēc celsija. Grankanārijas krastos atrodas 80 pludmales – katrai gaumei sava! Citas ir mierīgākas un seklākas, kas būs piemērotas ģimenēm ar maziem bērniem, vai cilvēkiem, kuri neprot peldēt, savukārt, citās vienmēr būs lieli viļņi, kas būs ideāli piemērotas sērfošanai!

Roque Nublo klints

Augstākais punkts Grankanārijā. Tā sniedzas 1813 metrus virs jūras līmeņa. Atrodoties pašas klints virsotnē, skaidros laikapstākļos, no tās pat ir iespējams redzēs Teides kalnu, kas atrodas uz Tenerifes salas. Roque Nulbo klints atrodas Tejeda pilsetā, un vietējie iedzīvotāji runājot, ka senajiem cilvēkiem šī ir bijusi svēta vieta, kur viņi devās, lai pielūgtu saules dievu. Šī pavisam noteikti ir viena no tūristu iecienītākajām vietām Grankanārijā, tāpēc, ja nevēlaties, lai apkārt atrastos citi cilvēki, kamēr esat tur, vislabāk doties to apskatīt agri no rīta. Dodoties ekskursijā, ieteicams saģērbties samērā silti, jo, lai vai Grankanārija ir sala, kur visu gadu valda vasara, tomēr tik augstā virsotnē virs jūras līmeņa, it īpaši ziemas mēnešos, gaiss mēdz būt vēss.

Roque Nublo klints

 

Maspalomas kāpas

Maspalomas kāpas ir viena no salas vizītkartēm, kur noteikti sajutīsieties kā tuksnesī! Tā ir 400 hektāru plaša pludmale, kur augstākās kāpas sasniedz pat 20 metru augstumu! Interesanti ir tas, ka smiltis ir tik smalkas un vieglas, ka vējam plūstot, pludmales reljefs mainās teju katru dienu. Kāpu zonā ir iespējamas arī izjādes ar kamieli, kas apmeklējumu padarīs vēl īpašāku. Viena no labākajām vietām, kur apskatīt kāpas no augšas, ir skatu punkts netālu no Rui Palace Maspalomas viesnīcas. Kāpas ir īpaši skaistas saulrietā – tas pavisam noteikti ir īstākais laiks, kad taisīt skaistas bildes foto albumam!

Maspalomas kāpas

 

Teror ciemats

Nē, pilsēta nekādā veidā nav saistīta ar terorismu. Šis ir ciematiņš, kas atrodas Tenojas aizas kalnainajā daļā, un tiek uzskatīts par viszaļāko reģionu Grankanārijas salā! Ciemats ir ļoti draudzīgs cilvēkiem, kas pārvietojās ar kājām vai riteni. Ciemats izsaro 15.gadsimta šarmu savu bruģēto ieliņu, koka balkonu un krāsaino ēku dēļ. Šī noteikti ir viena no skaistākajām pastaigu vietām cilvēkiem, kas apbrīno arhitektūras daudzveidību! Īpašs apskates punkts tūristiem un ikgadējā apciemojuma vieta vietējiem iedzīvotājiem ir Virgen del Pino bazilika.

Teror ciemats

 

Banānu muzejs

Šī vieta ir kā radīta visiem, kam garšo banāni! Banānu muzejā apmeklētāji tiek iepazīstināti ar 13 banānu šķirnes kokiem no dažādām pasaules malām. Muzejs sastāv no divstāvīgas ēkas, kur uzzināt vairāk par banānkoku vēsturi, to izcelsmēm un garšu specifikām, kā arī pie muzeja atradīsiet arī pilnu dārzu ar banānkokiem, kurus būs iespējams arī nogaršot un salīdzināt. Gada laikā banānkoki, kas aug Banānu muzeja dārzā, saražo aptuveni 60 tonnas ar banāniem, kas vēlāk tiek eksportēti pa visu Eiropu. Muzejā atrodas arī mazs suvenīru veikaliņš, kur visi gardumi ir saistīti ar banāniem – tajā skaitā ietilpst pat banānu vīni!

Banānu muzejs

 

Cueva Pintada muzejs un arheoloģiskais parks

Šī ir īpaša vieta Grankanārijas salā, kur sena vēsture satiekas ar mūsdienām. Muzejā apmeklētāji iepazīsies ar vulkāniskajām alām, kurās agrāk dzīvoja cilvēki. Vēl līdz šai dienai alās ir saglabājušās senās dzīvības pazīmes, kā piemēram, dažādi instrumenti, sienu gleznojumi, kas agrāk kalpojis kā kalendārs, un pat trauki. Vulkāniskās alas nav izveidojušās pašas no sevis – senie cilvēki, meklējot patvērumu, paši šīs alas ir izgrebuši, kas padara to visu vēl nozīmīgāku. Šis ir lielisks veids, kā ne tikai izbaudīt visus brīnumus, ko sala var sniegt mūsdienās, bet arī iepazīt salas vēsturisko pusi un uzzināt daudz interesantas informācijas, ko nebūs iespējams uzzināt nekur citur!

Cueva Pintada muzejs un arheoloģiskais parks

 

 

Šie ir tikai daži no desmitiem apskates objektiem, ko iespējams redzēt Grankanārijā! Gadiem ejot, salā īpaši attīstījies tūrisms, nodrošinot aktivitātes kā pieaugušajiem, tā arī bērniem. Sala ir pilna ar dažādību – kā ceļotājiem paredzētajās aktivitātēs, tā arī daba dažādās salas pusēs būs pilnībā atšķirīga. Viens nu ir skaidrs – pat viskritiskākais ceļotājs, kuram pilnvērtīgai atpūtai ir nepieciešamas ļoti specifiskas lietas, spēs tās atrast šeit! Grankanārija būs lieliska vieta, kur doties atpūtā ar ģimeni vai izbaudīt medusmēnesi!

 

 

Luminor Black – tuviem un tāliem galamērķiem

Ar Luminor Black ceļojumos būs spēkā ceļojuma apdrošināšana visai ģimenei, kura atlīdzinās zaudējumus ceļojuma atcelšanas, kavēšanās vai bagāžas nozaudēšanas gadījumā. Tāpat atlīdzinās arī nomas auto pašriska summu, ja būs noticis negadījums. Ar pilniem ceļojuma apdrošināšanas noteikumiem iepazīties luminor.lv  

Atbalsti tripthis portāla attīstību!

Atbalsti TripThis portāla administrāciju meklējot un publicējot aviobiļešu un ceļojumu piedāvājumus, kā arī atbalsti portāla uzturēšanu un turpmāku attīstību, attīstot jaunus darbības virzienus. Atbalstīt mūs vari šeit – https://www.buymeacoffee.com/tripthiseu

Lidojums atcelts vai kavējas?

Ja Tavs lidojums ir atcelts vai kavējās vairāk nekā trīs stundas, pārbaudi vai Tev pienākas kompensācija līdz pat €600! TripThis iesaka pārbaudīt to pie SkyCop.

Kā uzzināt par lētām aviobiļetēm un akcijām pirmajam?

Lai nepalaistu garām lētas aviobiļetes un izdevīgus ceļojumu piedāvājumus, Mēs iesakam sekot TripThis FacebookTwitterInstagram un TikTok.

Atrodi apskates un izklaides iespējas:

Atrodi labākās apskates un izklaides iespējas pilsētā izmantojot Getyouguide. Getyourguide ir lielākais portāls, kur iespējams iegādāties ieejas biļetes un citus piedzīvojumus.

Labākos un izdevīgākos auto nomas piedāvājumus meklē: