Nebūtu iespējams uzskaitīt visas vietas, ko apmeklēt Grieķijā. No sniegotiem kalniem un senām drupām līdz tirkīza ūdeņiem un baltām smilšu pludmalēm – šeit laimīgs būs jebkurš ceļotājs. 

Grieķija ir viens no labākajiem galamērķiem, ko vērts apmeklēt, jo tajā apvienojas apbrīnojams skaistums un vēsture, garšīga virtuve un viesmīlīgi cilvēki.

 

Zagori

Zagori ir dabas skaistuma reģions Grieķijas ziemeļrietumos ar pārsteidzošu ģeoloģiju un diviem nacionālajiem parkiem. Tā biezos mežus un nelīdzenos kalnus izskalo spēcīgas upes, un tos apdzīvo tradicionāli ciemati, kuros daudzviet ir greznas mūra mājas, kas celtas 18. gadsimta beigās.

Labākais veids, kā izbaudīt šo apvidu, ir doties pārgājienos pa daudzajiem celiņiem, kas savieno ciematus. 

 

Halkidiki

Grieķija ir pilna nezināmu slēpto dārgakmeņu, un Halkidiki pussala neapšaubāmi ir viens no tiem. Šis reģions ir unikāls dabas skaistums ar satriecošām smilšainām pludmalēm, kristāldzidru ūdeni un skaistām baltām ainavām. Grieķija nav tikai Santorīni, Rodas sala, Krēta vai Mikonas sala un eksotiskas pludmales, bet gan daudz vairāk. Tie, kas nav iepazinuši Halkidiki pussalu, nevar iedomāties, cik atšķirīga ir tās teritorija, un tieši tāpēc to ir vērts iepazīt. 

Uz šī aizraujošā zilā un zaļā audekla jūs atradīsiet lielās viesnīcas, kas uzbūvētas atbilstoši visaugstākajiem standartiem, galvenokārt kosmopolītiskajā Kasandrā, pussalas rietumu daļā.

Bet ne mazāk svarīgs ir Atosas kalns. Pussalas austrumos atrodas unikāla kristiešu pareizticīgo klosteru valsts, kas ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Tas ir tūkstošgadīgs Bizantijas kultūras liecinieks, ko ieskauj neskarta daba. Taču jāņem vērā, ka Atosas kalnu apmeklē tikai vīrieši.

Halkidiki ir paradīzes zeme, un tie no jums, kam patīk mežaini kalni, bez šaubām atradīs šeit savu paradīzi. Dodieties pa pārgājienu takām vai brauciet ar kalnu velosipēdu pa priežu, ozolu, egļu un kastaņu mežiem. Izbaudiet spirdzinošu tīra kalnu gaisa sajūtu un veldzējiet slāpes vēsajos ūdeņos

 

Peloponēsa

Šī patiesi ir zeme, kur dzimuši mīti un tapušas leģendas. Peloponēsā dzīvoja krāšņā bronzas laikmeta Mikēnu civilizācija, un, apmeklējot senās Mikēnas – leģendārā Trojas kara varoņa Agamemnona dzimtās vietas – drupas, jūs apmeklēsiet vienu no pasaules ievērojamākajām aizvēsturiskajām vietām.

Vienīgais, kas Peloponēsā dabas mīļotājus var nomākt, ir sajūta, ka šeit ir pārāk daudz, lai to pilnībā izpētītu. Tikai dažās vietās uz Zemes ir tik liela ainavu un ekosistēmu daudzveidība tik nelielā platībā.

Šī daudzveidība izriet no fakta, ka Peloponēsa ir liela grumbuļaina sauszemes masa, ko ieskauj Vidusjūras sāļie ūdeņi. Tās augstās virsotnes sniedzas līdz mākoņiem un ziemā uzkrāj sniegu. Pavasarī sniega sega lēnām kūst, barojot strautus, upes un ūdenskritumus, kas gadsimtu gaitā ir izgrauzuši dziļas, neaprakstāma skaistuma aizas.

 

Delphi (Delfi)

Delfi ar savu bagāto vēsturi un kultūras nozīmi ir obligāts galamērķis tiem, kas interesējas par Grieķijas vēsturi, mitoloģiju un kultūru. Pasaulslavenā arheoloģiskā vieta kādreiz bija Delfu orākula mājvieta, un senie grieķi to uzskatīja par “Zemes nabu”.

Neatkarīgi no tā, vai esat vēstures cienītājs, vai jūs aizrauj grieķu mitoloģija, vai pat tikai nedaudz interesējaties par Grieķijas bagāto un aizraujošo pagātni, ir neiespējami neizjust iespaidu, stāvot starp Delfu drupām ar augstajiem kalniem aiz muguras un dziļo ieleju zem tām.

 

Meteora

Grieķu vārds meteora nozīmē “pakārts gaisā”, un šī frāze trāpīgi raksturo iespaidīgās klintis, kas paceļas gaisā vairāk nekā 366 metru augstumā virs Kalambakas un Kastraki ciematiem Grieķijas ziemeļu centrālajā kontinentālajā daļā.

Meteora ir viena no iespaidīgākajām vietām Grieķijas sirdī, kas jāapmeklē ikvienam. Nepalaidiet garām iespēju izbaudīt šo ģeoloģisko fenomenu un apbrīnot klosteru kopienas, kas ir lielisks cilvēka izdomas, ticības un pacietības rezultāts.

Jūs varat pievienoties ekskursijai un ļaut pieredzējušajam vietējam gidam izrādīt jums Meteoras reģionu, izskaidrot visu par šīs vietas mītiem, leģendām un vēsturi, ko zina tikai vietējie. Pēc ekskursijas jūs būsiet pareizajā laikā un vietā, lai baudītu patiesi iespaidīgāko saulrietu savā dzīvē!

Viens ir skaidrs, ka jūs aizbrauksiet ar vislabākajām ceļojuma fotogrāfijām! 

 

Eiropā ir daudz skaistu valstu, taču nekur nav tik daudz iespaidīgu vietu kā Grieķijā. Balti un zili nami. Skati uz kalniem. Mirdzoši zili ūdeņi un noslēpumaini slēpti līči. Dažkārt ir grūti noticēt, ka Grieķija eksistē, bet tā ir! Un pats labākais? Tā ir absolūti milzīga, un tajā ir tik daudz ko izpētīt.