Horvātija ar tās kristāldzidrajiem ūdeņiem, satriecošajām pludmalēm un bagāto kultūras mantojumu piedāvā ceļotājiem neaizmirstamu pieredzi. Ja vēlaties uzzināt, kur doties nākamajās brīvdienās Horvātijā, esat nonācis īstajā vietā!

Neatkarīgi no tā, vai meklējat piedzīvojumus, atpūtu vai vienkārši vēlaties izbaudīt vietējo kultūru, Horvātijā ikvienam ir kas piemērots. Šajā ceļvedī iepazīstināsim jūs ar dažām skaistākajām vietām Horvātijā, kuras ceļojuma laikā nevēlēsieties izlaist!

 

Plitvices ezeru nacionālais parks

 

Plitvices ezeru nacionālais parks, kas tiek uzskatīts par vecāko un lielāko Horvātijas nacionālo parku, ir ieguvis vietu UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Parks tiek uzskatīts par neparastu un atšķirīgu no citiem nacionālajiem parkiem, jo tajā atrodas skaisti ezeri, alas un ūdenskritumi. Tas ir ļoti populārs vietējo iedzīvotāju vidū, bet arī tūristi, kas apmeklē Horvātiju, noteikti nepalaidīs garām šo apbrīnojamo vietu.

Tādēļ šo vietu ik gadu apmeklē 1 miljons apmeklētāju. Parkā ir 26 ezeri, kas kalpo arī kā dzeramā ūdens rezervuāri. Šie ezeri ir pilni ar kristāldzidru ūdeni, kas aicina cilvēkus ielēkt tajos, lai nopeldētos.

Diemžēl peldēties nav atļauts, taču jau tikai skats uz tīro, mirdzošo ūdeni ikvienu piepildīs ar mieru un laimi. Neapšaubāmi, tās ir vienas no skaistākajām vietām Horvātijā, kuras ir vērts apmeklēt.

 

Dubrovnika

 

Jūs sajutīsiet apbrīnu, ieraugot Dubrovņikas vecpilsētas skaistumu ar tās senajiem pilsētas mūriem, baroka ēkām un Adrijas jūras mirdzumu.

Dubrovņikas skaistās pludmales, satriecošā arhitektūra un elpu aizraujošie skati padara šo pilsētu par vienu no meklētākajām vietām Horvātijā. Neatkarīgi no tā, vai jūs pastaigājaties gar pilsētas mūriem, pētāt vecpilsētas šaurās ieliņas vai baudāt saulrieta kokteili pludmalē, jūs noteikti iemūžināsiet fantastiskas fotogrāfijas.

Neparastā nocietinātā pilsēta ne velti ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Tās masīvajos pilsētas mūros ir vairāk nekā ducis baznīcu, viduslaiku klosteri, eleganti kaļķakmens laukumi un gadsimtiem veci dzīvojamie kvartāli. Obligāts apmeklējums ir apļveida pastaiga mūru virsotnē, kur var ieraudzīt slēptus pagalmus un dārzus, kā arī plašus jūras skatus.

Dubrovņika ar oranžiem māju jumtiem, kas kontrastē ar zilajām debesīm, piedāvā daudzus apskates objektus. Vēsturiskajā rajonā, vecpilsētā, ir daudz objektu, piemēram, senie aizsargmūri, bruģētas ielas, krāšņas pilis un satriecošas baznīcas. Obligāti jāapmeklē 15. gadsimta inženiertehniskais brīnums – Onofrio strūklaka. Naktī vecpilsēta ir izgaismota, kas tai piešķir romantisku noskaņu.

 

Roviņa

 

Gleznainā, gleznainā Rovinja, kas atrodas pie ūdeņiem un kurā dzīvo tikai 15 000 iedzīvotāju, piedāvā daudz ko vairāk nekā tikai pludmali, lai gan arī tā ir pieejama. Mākslinieku iela, vecmeistaru muzejs, panorāmas kokteiļbārs un vēsturiski veloceliņi ir tikai daži no daudzajiem apskates objektiem.

Horvātijas Istrijas pussalā esošā Roviņa ir mūsu obligāti apmeklējamo vietu sarakstā Horvātijā. Tās vecpilsēta ir ciešs bruģēts labirints ar olīveļļas veikaliņiem, jūras velšu restorāniem un modernām kafejnīcām, kas izvietojušās uz ūdens malas. Pavadiet dienu, pastaigājoties bez konkrēta virziena, un jūs, protams, pavadīsiet stundas, fotografējot vēl kādu neiespējami jauku ieliņu.

 

Zelta raga pludmale

Skaistā pludmale, kas horvātu valodā pazīstama arī ar nosaukumu Zlatni Rat, stiepjas 530 metru garumā siltas un kristāldzidras Adrijas jūras krastā. Unikālā atrašanās vieta piesaista daudzus atpūtniekus, kuri var baudīt sauli, silto jūru un ūdens priekus. Sala ir slavena vindsērfinga vieta. 

Viena no neparastākajām pludmalēm – krasta forma, kas izvirzīta jūrā, padara to ne tikai par patīkamu atpūtas vietu, bet arī par baudījumu acīm!

 

Pagas sala

Viena no valsts lielākajām salām apbur ar neskartu dabu un elpu aizraujošām ainavām. Pagai ir garākā Adrijas jūras piekraste Horvātijā, kas kopā ar nepiesārņotu ūdeni un smilšainām pludmalēm nodrošina lielisku atpūtu.

Līdztekus skaistajai dabai un vēsturiskajam mantojumam Pagas pilsēta lepojas arī ar saviem gardumiem, tostarp slaveno Pagas sieru, kūpinātu šķiņķi, jēra gaļu un pat vīnu. Sala ir pazīstama arī ar savu stilīgo naktsdzīvi, jo šeit bāri ir atvērti 24 stundas diennaktī.

Apceļojot Horvātiju pa salām, jūs varētu aizvadīt vairākus gadus, bet visas tās neapmeklētu. Adrijas jūras dzidrajos ūdeņos ir izkaisīti vairāk nekā 1200 saliņu, un katrai no tām piemīt savs unikāls raksturs. Neatkarīgi no tā, vai vēlaties pilnīgu vientulību vai pludmales ballīti katru vakaru, jūs atradīsiet sev piemērotāko. 

 

Turklāt Horvātija piedāvā daudz vairāk nekā tikai piekrasti. Tās pilsētās ir alus darītavas, galerijas un ielu tirdziņi, miegaini ciemati ar terakota jumtiem, kas saglabā tradicionālo dzīvesveidu, augstas kvalitātes vietējie produkti un astoņi nacionālie parki, kurus var iepazīt.