Hurgada, kas austrumos atrodas pie Sarkanās jūras kristāliskajiem ūdeņiem, bet rietumos – pie Ēģiptes plašā tuksneša smiltīm, piesaista atpūtniekus no visas pasaules, kuri vēlas relaksēties tās bezgalīgajās pludmalēs, izpētīt tās iespaidīgās niršanas vietas un doties vienas dienas ceļojumos uz vēsturiskajām pilsētām gar Nīlas upi. 

Tāpat kā citas kūrortpilsētas, arī Hurgada ir pazīstama ar saviem neticamajiem ūdens sporta veidiem un niršanu. Apmeklētāji var nirt gar piekrasti vai pāri ūdenim uz skaistajām Giftunas salām, lai apskatītu koraļļu rifus ar eksotiskām zivīm, jūras bruņurupučiem un raju.

Lai gan tagad Hurgada ir mūsdienīgs atpūtas galamērķis, tai ir sena vēsture, par kuru apmeklētāji var uzzināt, dodoties privātā ekskursijā pa vecpilsētu ar pieturām pie Abdel Monaem Read mošejas (Lielās mošejas), Svētās Marijas baznīcas un jahtu ostas. 

Lai iegūtu idejas, aplūkojiet mūsu sarakstu ar tūristu apskates vietām Hurgadā.

 

Luksora 

Hurgadā jūs atradīsiet daudz vietu, ko apmeklēt, bet vienas dienas ceļojums uz Luksoru ir obligāts! Luksora ir viena no labākajām vietām Ēģiptē, kur iepazīt valsts vēsturi un apmeklēt dažas no populārākajām senās Ēģiptes vietām. 

Bieži dēvēts par “pasaules lielāko brīvdabas muzeju”, šeit atradīsiet daudz neticamu apskates objektu, tostarp Karnakas templi un Luksoras templi. Luksora ir vieta, kur faraoni tika apglabāti Ķēniņu ielejā.

Visas šīs vietas ir iekļautas UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, un to vidū ir arī slavenā Tutanhamona kapenes.

Luksora ir Ēģiptes dienvidu pilsēta, kas uzcelta Nīlas krastos. Austrumu krastā atrodas vairāki tempļi, pilsētas tirgus un lielākā daļa viesnīcu. Luksoras rietumu krastā atrodas pilsētas pievilcīgākās vietas. Katra no šīm aktivitātēm vien būtu vienas dienas brauciena vērta. Apmeklējuma laikā jūs pavadīs profesionāls gids, kurš jums pastāstīs par dažādiem objektiem.

 

Hurgadas jahtu osta

Hurgadas jahtu osta ir diezgan grezns un moderns papildinājums Sigalas centrālajā rajonā. Kopš tā atvēršanas tas ir kļuvis par vienu no galvenajiem pilsētas restorānu galamērķiem, kas atdzīvojas arī pēc tumsas iestāšanās.

Dodieties uz šo vietu saulrieta laikā, lai pastaigātos pie Sarkanās jūras, vai arī apsēsties kādā no kafejnīcām pie tējas un šešas (ūdens pīpes), baudot pēdējo vakara gaismu. 

Pēc tam turpiniet maltīti kādā no restorāniem, kas piedāvā dažādus ēdienus, sākot ar klasiskiem ēģiptiešu ēdieniem un beidzot ar starptautiskiem ēdieniem. Restorāni ar skatu uz šūpojošām jahtām un Sarkano jūru, kas stiepjas līdz pat horizontam, ir nepārspējami.

 

Hurgadas Smilšu muzejs

Smilšu pilsētas muzejs Hurgadā tiek uzskatīts par vienu no labākajiem objektiem Hurgadā, kas piesaista lielu apmeklētāju skaitu visa gada garumā. Viena no labākajām nodarbēm, ko darīt Hurgadā, ir apmeklēt muzeju, lai apskatītu daudzos lieliskos mākslas darbus un galerijas, ko piedāvā muzejs. Turklāt uz vietas ir arī dažas izklaidējošas aktivitātes.

Muzejs ir iemantojis reputāciju kā viens no ieteiktākajiem Hurgadas muzejiem, kur var apskatīt bagātīgu krāšņu eksponātu kolekciju un pavadīt jautru laiku kopā ar draugiem un ģimeni, uzzinot vairāk par Hurgadas vēsturi.

 

Beduīnu ciems

Beduīnu ciemats piedāvā ieskatu vietējo beduīnu ikdienas dzīvē. Ciemats atrodas pilsētas tuksneša daļā, un tas ir sasniedzams ar džipiem vai kamieļiem. 

Pirms ilgiem laikiem daudzi ēģiptologi uzskatīja, ka ēģiptieši bija klejotāji, kas vienā vietā uzturējās tikai tik ilgi, lai pabarotu mājlopus un dotos tālāk. Iespējams, tas bija diezgan skarbs dzīvesveids, tomēr Nīlas ieleja drīz vien pamudināja Ēģiptes senos iedzīvotājus apmesties pilsētās un izveidot vienu no pirmajām civilizācijām pasaulē. 

Tomēr joprojām saglabājās nomadi, kas vēl šodien klīst pa Ēģiptes tuksnešiem. Viņi to dara jau tūkstošgades un tūkstošgades, un var tikai brīnīties, kādu maģiju tuksnesis viņiem šo gadu tūkstošu laikā ir iemācījis.

Tie ir beduīni, kurus var viegli atpazīt pēc viņu nomadu dzīvesveida, specifiskajiem dialektiem, sociālās struktūras un kultūras. Daudzi no viņiem joprojām dzīvo ganību dzīvi. Bieži vien viņi dzīvo teltīs vai no palmu stumbriem veidotās mājās. Viņi ganās ganāmpulkos ar kamieļiem, bet bieži arī ar aitām, kazām un liellopiem, un daži no viņiem pelna iztiku, pārdodot amatnieku darinājumus.

 

Giftun salas

Šī nelielā piekrastes salu kopa, kas atrodas tikai īsas laivas brauciena attālumā no piestātnes, ir, iespējams, visievērojamākais dabas objekts šajā apgabalā.

Nelīdzenās salas ieskauj kristāldzidrs ūdens, kas spožajos saules staros mirdz tirkīza krāsā. Jūs varat atpūsties pludmalē, doties pārgājienos pa klinšainiem plakankalniem un nirt koraļļu rifos. 

Jūs varat pievienoties organizētām ekskursijām no Hurgadas, kas jūs aizvedīs pa salām, nogādās labākajās pludmalēs vai vienkārši izlaidīs Sarkanajā jūrā labākajās snorkelēšanas vietās.

Hurgada ir moderna, kosmopolītiska un nesen dibināta pilsēta. Lai gan pilsētā ir grūti sastapt kādu vēsturisku pieminekli, Hurgada aizpilda šo plaisu ar pārsteidzošiem mūsdienu un dabas objektiem.