Tūristi un ceļojumu eksperti jau sen ir vienisprātis, ka Itālija ir tik īpaša vieta, ka šī valsts ir kļuvusi par galamērķi gandrīz ikvienam.

Itālija ir slavena ar savu neticamo ēdienu, bagātīgajiem vēstures objektiem, augsti vērtēto mākslu, burvīgajām mazpilsētām un gleznainajām pilsētām, lauku ainavām un piekrastēm, tāpēc var droši teikt, ka Itālijas piedāvājums ir nepārspējams.

Itālija ir patiesi lieliska atpūtas vieta Eiropā. Tāpēc, ja vēlaties plānot ceļojumu uz šo valsti, apsveriet dažas no labākajām vietām, ko apmeklēt.

Isola Bella, Sicīlija

Isola Bella, Sicīlija

Isola Bella ir klusā līcī ieslēpta sala, kuru ar cietzemi savieno tikai šaura sauszemes josla, bet dabas skaistuma tajā ir vairāk nekā pietiekami. Reizēm, kad ir paisums un bēgums, Isola Bella ar pludmali savienojas šaurā smilšu joslā, kļūstot par pussalu.

Arī pludmale salas priekšā ir skaista, taču tā ir veidota no oļiem, un jūras dibens ir akmeņains, kas dažiem cilvēkiem var šķist traucējoši. Pludmale ir bezmaksas, bet ieeja Isola Bella dabas rezervātā maksā 4 eiro.

Toskānas kalnu pilsētas

Toskānas kalnu pilsētas

Toskānas viļņaino ainavu vainago mūra pilsētas. Katra no tām atrodas kalna virsotnē, un daudzās no tām joprojām saglabājušās pilis un torņi, kas savulaik aizsargāja pilsētas.

Ir grūti izvēlēties vienu, jo katrai no tām ir sava arhitektūra, māksla, raksturs un stāsts. San Džimiņjāno, kas ir diezgan blīvi apbūvēta ar torņiem un apjozta ar mūriem, kuri lielā mērā saglabājušies neskarti, izskatās gluži tāpat kā viduslaikos, kad tā bija svarīga pieturvieta svētceļnieku maršrutā uz Romu.

Pirms romiešu ienākšanas Volterra bija svarīgs etrusku centrs, un vēl šodien tajā saglabājušās abu civilizāciju paliekas. Arezzo tūrisma apskates objekti ir daudzu mākslinieku, arhitektu un dzejnieku mantojums, kas šeit dzīvojuši.

Tāpat kā Volterra, arī mūrētā Kortona bija etrusku un vēlāk romiešu apmetne, taču tā ir arī atgādinājums par Florences pagātni. Kortona ir viena no Itālijas senākajām pilsētām.

The Cinque Terre

The Cinque Terre

Itālijas Rivjērā netrūkst ne raiba piekrastes līnija, ne romantiskas pilsētiņas un ciematiņi, taču tās visievērojamākā apskates vieta ir piecas zvejnieku kopienas The Cinque Terre.

Cinque Terre ciematiņus, kas atrodas īpaši kalnainā līkumā Itālijas Rivjēras austrumu galā, ir veidojusi to dziļā izolētība. Šīs skaistās, krāsainās pilsētiņas, kas atrodas uz vienas no dramatiskākajām piekrastes ainavām uz planētas, spēj uzmundrināt pat visnopietnāk noskumušos.
Šķietami necaurbraucami ceļi šķērso šķietami neaizsniedzamas klinšu malas, un 19. gadsimtā izbūvēta dzelzceļa līnija, kas izcirsta virknē piekrastes tuneļu, pārvieto cilvēkus no ciemata uz ciematu. Jau vairāk nekā desmit gadus ciematos ir aizliegts iebraukt ar automašīnām.

Pieci ciemati vairs nav izolēti ciematiņi, kādi tie bija agrāk, taču šeit joprojām valda autentiskuma sajūta, jo ir maz ceļu, lieliski saglabājusies arhitektūra un satriecošu piekrastes un kalnu taku tīkls.

Neapole

Neapole

Neapole jūs apburs ar tās krāšņumu. Tā ir plaukstoša vieta, kuras šaurās ieliņas ir piepildītas ar krāsām, troksni un dzīvību.

Neapolē jūs atradīsiet daudz ko redzēt, darīt un piedzīvot – tās dārgumiem pilnajās baznīcās, krāšņajās pilīs, kas greznotas ar Eiropas karaļnamu bagātībām, un tās galvenajā arheoloģiskajā muzejā, kurā apskatāmi netālu esošās Pompejas atradumi.

Pievienojieties vietējiem iedzīvotājiem un pastaigājieties pa krastmalu, lai baudītu Vezuva kalna skatu pāri līcim, brauciet ar prāmi uz Kapri salu vai maģisko Sorento, iepirkties stiklotajā Umberto I galerijā un noteikti nobaudiet picu, tā kā vietējie apgalvo, ka to izgudrojuši.

Apūlija

Apūlija

Ja Apūlija būtu mazāk nomaļa, tā būtu viens no pazīstamākajiem tūrisma galamērķiem valstī. Iedomājoties Itāliju kā zābaku, Apūlija veido papēdi, kas stiepjas uz dienvidaustrumiem līdz Adrijas jūrai.

Galvaspilsētā Lečē ir baroka arhitektūra, krāšņas baznīcas, kuru fasādes ir sarežģīti izgrieztas vietējā zeltainā kaļķakmenī. Pašā papēža galā atrodas Salento, lielākoties neskarta piekraste ar klinšainām klintīm, augstiem zemesragiem un pludmalēm dziļos līčos starp tiem. Salento rietumu piekrastē kilometru garumā zeltaino smilšu pludmalēs stiepjas dažas no Itālijas skaistākajām pludmalēm.

Tikai nedaudzas vietas ir tik augstu ceļotāju sarakstos kā Itālija. Lai kāda būtu jūsu ceļošanas gaume, šajā valstī, kas vienlaikus ir eksotiska un pazīstama, jūs to apmierināsiet. Vēsture, māksla, ēdieni, mūzika, arhitektūra, kultūra, svētvietas, burvīgi ciematiņi un satriecoši dabas skati ir visapkārt.