Kanāriju salas ir ļoti populārs ceļotāju galamērķis ne tikai dēļ izcilajiem laikapstākļiem visa gada garumā un skaistajām pludmalēm, bet arī tādēļ, ka tās ir pilnas ar neskaitāmām un neaizmirstamām apskates vietām, kurām līdzīgas nav nevienas citas! Kanāriju salas veido piecas dažāda izmēra salas. Lielākā no tām ir Tenerife, tad seko Fuerteventura, Grankanārija, Lanzarote, La Palma, La Gomera, un pat mazākā no salām – El Hierro. Katra no tām ir ar savu ”odziņu”

Rakstā esam apkopojuši piecus apskates objektus, kurus noteikti ir jāieliek savā plānotājā, dodoties uz Kanāriju salām.

Teides Nacionālais parks

Šis ir Spānijas visapmeklētākais Nacionālais parks, kā arī pasaules mērogā tas ierindojas diezgan augstā vietā. Tas atrodas Tenerifē, un ir pazīstams ar trešo, augstāko vulkānu pasaulē, kā arī tas ir augstākais ģeogrāfiskais punkts Spānijā. Dodoties apskatīt Nacionālo parku ar kājām, jārēķinās, ka pastaiga būs aptuveni 6 stundu gara. Tiem, kuriem tik garas pastaigas pie sirds neiet, var izmantot mašīnas, ko iespējams noīrēt turpat pie Nacionālā parka.
Nacionālais parks ir iekļauts arī UNESCO pasaules mantojuma sarakstā, un tas apmeklētājiem spēj izraisīt sajūtu, ka viņi atrodas uz citas planētas dēļ senā un ne tik senā pagātnē piedzīvotajiem lavas izvirdumu pārpalikumiem, iespaidīgajām klintīm, un virsotnēm, no kurām iespējams pat redzēt citas Kanāriju salas. Tiem, kuri nevēlas doties augstās virsotnēs noteikti nevajag bēdāties, jo Nacionālā parka daba pārsteigs gandrīz ik uz soļa!

Teides Nacionālais parks

 

Jameos Del Agua

Jameos Del Agua ir viens no tūristu populārākajiem apskates objektiem uz Lanzarotes salas. Tās ir pazemes ūdens tilpnes, kas atrodās alās, caur kurām ir iespējams doties ekskursijās un gūt neaizmirstamus piedzīvojumus. Ūdens ir kristāldzidrs un ir iespējams redzēt pilnībā visu, kas atrodas zem tā. Alās norisinās savi veģetācijas procesi, tāpēc tajā ir iespējams apskatīt ne vien skaistas ūdenstilpnes, bet arī ieži ir apauguši ar interesantas izcelsmes augiem un ūdeņos dzīvo zivis un citi ūdens dzīvnieki, kurus, visticamāk, uz citām Kanāriju salām nesatiksi. Jameos Del Agua jau kļuvis ir tik pieprasīts, ka tā alās jau ir izveidots pat restorāns un bārs. Pēc tam, kad alas ir izpētītas, apmeklētājiem ir iespēja doties uz Vulkānu māju, kur būs iespējams vairāk iepazīties ar vulkānisko alu vēsturi, kā arī daudz interesantas informācijas par Lanzarotes salu kopumā.

Jameos Del agua 

 

Vaļu un delfīnu vērošana

Šī noteikti ir viena no ”must see” lietām, kas jāredz, dodoties uz Kanāriju salām. Ap Kanāriju salām dzīvo neskaitāmi delfīni, kā arī fiksēti daudz vaļi visa gada garumā. Braucieni parasti ir aptuveni 3-4 stundas gari un gandrīz vienmēr apbrīnojamie jūras dzīvnieki ir sabiedriski un neslēpjas. Vieni no visbiežāk novērotajiem vaļu sugu pārstāvjiem ir pilovaļi un no delfīniem – pudeļdelfīni, kas, kā izrādās, ir vieni no vissabiedriskākajiem un draudzīgākajiem delfīniem pasaulē.
Ekskursijas laikā atbildīgās personas būs parūpējušies par gardu maltīti un atspirdzinošiem dzērieniem brauciena laikā. Pieejamas ir dažāda izmēra laivas atkarībā no cilvēku skaita!

Vaļu un delfīnu vērošana

 

Mirador de Abrante

Panorāmas stiklotais tunelis apmeklētājiem pavērs skatu uz visu La Gomeras salu, plašo Atlantijas okeānu, kā arī Kanāriju salu skaistās klintis. Tunelis ir 7 metrus garš, tas atrodas 600 metru augstumā un ir viens no populārākajiem tūrisma objektiem La Gomeras salā. Pēc iespaidu gūšanas stikla tunelī, kur paskatoties uz leju būs sajūta, itkā cilvēks spētu lidot, turpat blakus ir restorāns, kur iemalkot kādu atspirdzinošu dzērienu vai autentisko Spānijas virtuvi.

 

Mirador de Abrante

 

Arukasa

Ceļotājiem, kuriem labāk pie sirds iet pilsētas un arhitektūras izpēte, šī noteikti ir lieliska vieta ar ko sākt! Arukasa ir maza izmēra pilsētiņa Grankanārijas salā. Tās galvenais apskates objekts ir San Juan Bautista baznīca, kas celta pilnībā no akmens 1909.gadā un tā pabeigšana prasīja 68 gadus.
Arukasa glabā ļoti bagātu un krāsainu vēsturi par sevi, kā arī pilsētas arhitektūra ir ļoti autentiska. Šeit atradīsiet ne tikai daudz un dažādus restorānus, bet arī vietējos muzejus, kuros ir iespējams uzzināt gan par Arukasu, gan Grankanāriju. Arukasas pilsētiņas apkārtnē atrodas arī kalni, kuros iespējams arī uzkāpt un apskatīt pilsētu no augšas.

Arukasa

 

Kanāriju salas ir īpašas ar to, ka katrā no tām ceļotāji iegūst savādāku pieredze. Katra no šīm salām ir unikāla savā veidā, un tas arī ir tas, kas padara tās tik īpašas!

Tenerifē atrodas trešais augstākais vulkāns pasaulē, kā arī sala piedāvā neskaitāmas aktivitātes tūristiem. Daudz skaistu restorānu, ūdensparku, kā arī ļoti autentiska arhitektūra, ko noteikti ir vērts redzēt! Šīs un daudz citu izklaižu piedzīvosiet uz šīs salas!
Fuerteventura ir zināma ar savām tirkīzzilajām, plašajām pludmalēm ar gaišām smiltīm. Šī sala būs lieliski piemērota tiem, kam patīk ūdens un pludmales sporti vai vienkārši gulēt smiltīs un atpūsties!
Grankanārija pārsteigs ar savām dabas zonu maiņām – no tirkīzzilām pludmalēm, baltām smiltīm un palmām līdz augstiem kalniem, bieziem un zaļiem mežiem, un sniegotām kalna virotnēm. Grankanārijas sala ir viens no populārākajiem ceļotāju galamērķiem visā pasaulē.
Lanzarote, savukārt, spēs atstāt iespaidu ar savu īpatnējo, vulkānisko zemi. Lielākā daļa no salas ir noklāta ar tumšām un sarkanīgām smiltīm, jokaina tipa akmeņiem un vulkānu lavas iežiem. Bet šī arī ir sala, kur atradīsies vienas no unikālākajām un skaistākajām pludmalēm Kanāriju salās.
La Palma sala domāta ikvienam, kas vairāk laika vēlas pavadīt dabā nekā tūristu kūrortos. Jābrīdina gan, ka salā nebūs skaistu pludmaļu, kur jauki laiskoties saulītē, bet šeit īsto maģiju būs iespējams noķert, ja tiks izpētīta salas vidiene!
La Gomera ir iecienīta dēļ unikālajām melno smilšu pludmalēm, kā arī dēļ maģiskiem dabas skatiem un panorāmām, kurus nebūs iespējams piedzīvot nekur citur.
El Hierro ir vismazākā no visām Kanāriju salām. Runājot, ka šī ir sala ”ar savu dvēseli”. Tā ir lieliska vieta visiem, kas labprāt nodarbojas ar niršanu. Piekrastes zemūdens pasaule ir ļoti skaista. Šī arī būs lieliska vieta, kur paslēpties no cilvēku burzmas, pavadīt laiku ar sevi un savu ģimeni, un sajust burvību, ko spēj sniegt šī mazā sala.