Korfu ir fantastiska vieta, kur viesoties un atpūsties. Tai ir ārkārtīgi bagāta vēsture, bet daudzi cilvēki šeit pavada atpūtu arī dievišķo ainavu un dzirkstošo ūdeņu dēļ.

Pateicoties tās stratēģiskajam izvietojumam, idilliskajā salā savulaik valdīja visi – no romiešiem un venēciešiem līdz britu un franču valdniekiem. Tāpēc tās gleznainajos krastos un kalnu grēdās ir izvietotas visdažādākās iespaidīgās arheoloģiskās vietas, senas pilis un drupas. Daudzas vietas ir pat saistītas ar pašiem grieķu mitoloģijas pirmsākumiem.

Lai gan Korfu vecpilsēta piesaista vislielāko uzmanību ar savām burvīgajām bruģētajām ieliņām un neskaitāmajiem kultūras pieminekļiem, arī pārējā salas daļa ir pārpilna ar pārsteidzošām ainavām un apskates objektiem. Papildus elpu aizraujošajām pludmalēm un klusajiem zvejnieku ciematiem Korfu piedāvā arī citas interesantas ūdenssporta aktivitātes un izbraucienus ar laivu pa šo krāšņo Grieķijas salu.

Lai jums būtu vieglāk izvēlēties apmeklējamās vietas un apskates objektus, izmantojiet šos ieteikumus.

 

Angelokastro cietoksnis

Angelokastro senais cietoksnis atrodas ļoti dramatiskā vietā, stāvā un klinšainā kalna virsotnē ar skatu uz Jonijas jūru. Tās nocietinājumi atrodas salas ziemeļrietumu piekrastē, un to apskate ir ārkārtīgi interesanta.

Tas noteikti ir viens no iespaidīgākajiem arhitektūras pieminekļiem Jonijas salās, ko 13. gadsimtā cēla bizantieši. Gadu gaitā pils ir cietusi neskaitāmos uzbrukumos un aplenkumos, taču tā nekad nav gājusi postā. Osmaņi pat atteicās no mēģinājumiem iekarot Korfu pēc tam, kad tika sakauti pie pils vārtiem.

Ir viegli saprast, kāpēc viņi cīnījās, jo pat nelīdzenais, līkumainais ceļš uz cietoksni būtu apgrūtinājis uzbrukumu.

Angelokastro cietoksnis Korfu

 

Korfu pilsētas vecais cietoksnis

Ja vēlaties uzzināt vairāk par Korfu vēsturi, lieliska ideja ir apmeklēt veco cietoksni Korfu vecpilsētā. Cietoksnis ir viena no pirmajām lietām, ko ieraudzīsiet Korfu salā, ja ieradīsieties ar prāmi. Šis cietoksnis, kas lepni stāv uz klinšainas pussalas, tiek dēvēts par “veco” atšķirībā no tā līdzinieka – “Jaunā cietokšņa”, kas arī celts, lai aizsargātu Korfu no pirātiem un citiem ienaidniekiem!

Ieejot iekšā, jūs atradīsiet vairākas ēkas, piemēram, cietumu, kapelu un bijušo militāro slimnīcu. Veco un jauno Korfu pilsētas cietoksni savulaik savienoja lieli mūri, kas sargāja iedzīvotājus, tomēr tie tika nopostīti, un tagad tie stāv kā atgādinājums par interesanto Korfu pagātni. Tie ir obligāti iekļaujami ikviena vēstures cienītāja darāmo lietu sarakstā Korfu salā.

Korfu pilsētas vecais cietoksnis

 

Porto Timoni un Limni pludmales

Šis ir skaists dubults līcis ar divām pludmalēm: lielā pludmale saucas Porto Timoni, bet mazā – Limni. Tomēr, lai nokļūtu līdz pludmalēm, ir jāveic diezgan garš pārgājiens.

Ja jūs dosieties pārgājienā lejup, varat novietot automašīnu Afionas ciematā un doties pa taku. Paturiet prātā, ka jums būs nepieciešami piemēroti apavi un, protams, līdzi jāņem ūdens un uzkodas. Pārgājienam katrā virzienā vajadzētu aizņemt aptuveni 20-30 minūtes, un pusceļā lejup pa ceļam paveras skaists skats no gaisa uz dubulto līci. Ja nevēlaties vai nevarat doties pārgājienā, ir arī daudz laivu kompāniju, kas var veikt pārbraucienus uz pludmalēm un no tām.

Porto Timoni un Limni pludmales Korfu

 

 

Canal d’Amour (Mīlestības kanāls)

Korfu salas ziemeļos atrodas Canal d’Amour (Mīlestības kanāls), kas ir atvērums klintī jūrā. Acīmredzot ir leģenda, kas vēsta, ka, ja jūs spēsiet pārpeldēt no vienas puses uz otru, jūs satiksiet savas dzīves mīlestību otrā pusē. Pludmale starp klintīm tiek saukta par Canal d’Amour.

Canal d'Amour (Mīlestības kanāls)

 

Korfu vecpilsēta

Korfu vecpilsēta ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, un tajā ir daudz interesantu nodarbju. Izbaudiet vēsturiski nozīmīgas vietas, izcilus Korfu ēdienus un dodieties skaistā pastaigā pa līkumotām ieliņām.

Svētā Spiridona katedrāle ir viens no nozīmīgākajiem bizantiešu pieminekļiem visā Korfu. Tās sarkanais zvanu tornis bez pūlēm paceļas virs apkārtējām ēkām, tāpēc to Korfu vecpilsētā ir ļoti viegli atrast. Baznīcas arhitektūra ir izteikti venēciešu stilā, un tās iekšienē atrodas Svētā Spiridona relikvija.

Citas aktivitātes, ko jūs varētu darīt, ir apmeklēt Arheoloģijas muzeju, lai baudītu grieķu mitoloģijas vai arī doties pastaigā uz Bizantijas muzeju, lai apskatītu patiesi izcilu vietējo mākslu, kas radusies pirms vairākiem gadsimtiem.

Korfu vecpilsēta noteikti ir piedzīvojums, jo tā ir labi saglabājusies, pilna ar apskates objektiem un stāstiem aiz katra stūra. Apsveriet iespēju doties pastaigu ekskursijā, lai patiešām iepazītu šīs UNESCO vēsturiskās pērles nostūrus.

Mežainas klintis nolaižas līdz baltām smiltīm, tirkīza ūdens vilina peldētājus, ūdensslēpotājus un paraplanieristus, bet kruīza kuģi dodas uz apkārtējām salām. Korfu ir ko piedāvāt ikvienam, sākot ar balti mazgātiem ciematiem, seniem grieķu tempļiem un Venēcijas cietokšņiem un beidzot ar UNESCO sarakstā iekļautiem dārgumiem, kas izvietoti ielās.

Korfu vecpilsēta