Saule, svelme, tirkīzzili ūdeņi un baltas smiltis – šie ir vārdi, kas cilvēkiem parasti saistās ar Kanāriju salām. La Palma sala noteikti nebūs šajā sarakstā – šeit laikapstākļi lielākoties nelutina, bieži līst un ir apmācies, bet pozitīvi – temperatūra vidēji turas starp 20 līdz 26 grādiem visu cauru gadu. Pirmajā momentā neizklausās diezgan vilinoši, bet apmeklēt salu noteikti ir tā vērts. Lai vai La Palma nav iecienīts tūristu galamērķis, tā ir pilna ar elpu aizraujošiem dabas veidotiem apskates objektiem!

Populārākā aktivitāte, ar ko nodarboties La Palma salā ir došanās pārgājienos! Salā ir neskaitāmas takas, kuru garums kopsummā sarēķinot sasniedz 1000 km! Ja satraucies par sliktiem laikapstākļiem – runājot, ka kamēr vienas salas pusē līst lietus, otrā spīd saule. Vadoties pēc laikapstākļu prognozēm, noteikti ir iespējams saplānot maršrutus, lai lietus neizbojātu pārgājienu. Otrs variants – tā kā La Palma sala ir pietiekami augsta, sliktu laikapstākļu gadījumā, ir iespējams doties kalnos tik augstu, lai visi lietus mākoņi būtu zem kājām!

Krāsu ūdenskritums (Cascada De Los Colores)

Ūdenskritums, kas neatstās vienaldzīgu nevienu! Tas ir noslēpies Angustias ieplakā un tā akmeņainā siena ir noklāta sarkanos, oranžos, brūnos un zaļos toņos, kas izveidojušies saules un dažādo minerālvielu sajaukumā. Ūdenskritums ir mākslīgi izveidots sešdesmitajos gados ar iemeslu, lai spētu ūdeni noturēt un izmantot to ūdens apgādei uz salas. Lai vai ūdenskritums ir veidots mākslīgi, tā skaistās krāsas ir izveidojušās dabiski! Sarkanie toņi izveidojušies dzelzs oksidēšanās rezultātā un pārējās krāsas citu minerāļu ietekmē.

Cascada De Los Colores

San Antonio krāteris (Centro de Visitantes Volcán San Antonio)

Objekts, kuru pilnvērtīgai apskatīšanai un piedzīvošanai vēlams ieplānot visu dienu. Neskaitot pārgājienu gar krātera malu, noteikti ieteicams apmeklēt vulkānu muzeju, kas atrodas turpat blakus. Tajā būs iespēja uzzināt vairāk par paša San Antonio krātera vēsturi, kā arī uzzināt vairāk par to, kas īsti ir vulkāns un kā tas darbojas. Būs interesanti ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem! Nelielajā kompleksā atrodas arī neliela observatorija, kura sniegs iespēju izpētīt virs vulkāna esošās zvaigznes un pašā ekskursijas dienas noslēgumā apmeklētājiem būs iespēja pavakariņot kompleksa kafejnīcā ar brīnišķīgu skatu!

San Antonio krāteris (Centro de Visitantes Volcán San Antonio)

 

 

”Caldera de Taburiente” Nacionālais parks

Runājot, ka ”Caldera de Taburiente” nacionālais parks ir viens no visiespaidīgākajiem nacionālajiem parkiem Kanāriju salās. Milzīgi kalni, kas sasniedz 2000 metru augstumu, biezi un maģiski meži, skaistas nogāzes un daudz citu apbrīnojamu dabas brīnumu šeit būs iespēja apskatīt. Dodoties uz ”Caldera de Taburiente” noteikti ir jāparūpējas par ērtu apģērbu, galvenokārt, par ērtiem apaviem, jo ceļš nebūs viegls, bet tas būs iespaidu pilns! Parku ir iespējams apmeklēt arī tumsas laikā, kas būs pavisam citāda pieredze, kur galvenais akcents būs vērsts uz apgaismojuma neskartām, zvaigžņotām debesīm!

''Caldera de Taburiente'' Nacionālais parks

Santa Cruz

Santa Cruz ir La Palma salas galvaspilsēta un tā ir pilsēta, kur viss notiek bez steigas! Tā nav tūristu pārpildīta, bet to noteikti ir vērts apmeklēt un pavadīt tajā vismaz divas dienas, lai pilnvērtīgi sajustu tās burvību! Pat vienkārša pastaiga pa Santa Cruz ieliņām būs īpaša, bet noteikti ieteicams apmeklēt arī galvenos apskates objektus Santa Cruz pilsētā, kā piemēram,  ”The Plaza de España” laukums,  kā arī plašā pludmale, kas sniedzas 1200 metru garumā un 50 metru platumā. Pilsēta pazīstama arī ar vairumu festivālu, kas šeit notiek ik gadu, kā piemēram, ”Los Indianos” festivāls, kā arī ”Dance Of The Dwarves”.

Santa Cruz

Cueva Del Viento tuneļi

La Palmas salas apmeklējums nav bijis pilnvērtīgs, ja nav apmeklēts ”Cueva Del Viento”. Pastaiga caur vulkāniskajiem tuneļiem ļaus sajust, cik maģiska ir vulkānu būtība, to ietekme uz zemi un dabu. Cauri tuneļiem ir iespējams doties gida pavadībā un apmeklējums sadalīts divās daļās – pirmajā daļā apmeklētāji tiks vadāti caur tuneļiem ar busiņu, un otrajā daļā būs jādodas pastaigā ar kājām caur šaurākiem tuneļiem. Jābrīdina, ka cilvēkiem, kam nepatīkami atrasties šaurākās telpās, šī nebūs piemērotākā izklaide, bet visiem pārējiem, silti iesakāms tuneļus apmeklēt!

Cueva Del Viento tuneļi

 

La Palma ir ļoti īpaša sala. Tā arī ir viena no jaunākajām Kanāriju salām. Lai vai sala nav pilna ar tirdzniecības centriem, naktsklubiem un citām tūristu iecienītām aktivitātēm, tā tomēr ir ļoti bagāta ar neaizmirstamiem dabas skatiem, svaigu gaisu, kalniem un nogāzēm, ūdenskritumiem, un daudz citiem labumiem, ko daba sniedz! Nakts laikā tā ir lieliskākā sala no visām Kanāriju salām, kur pētīt zvaigžņotās debesis un vērot zvaigžņu lietu!

Luminor Black – tuviem un tāliem galamērķiem

Ar Luminor Black ceļojumos būs spēkā ceļojuma apdrošināšana visai ģimenei, kura atlīdzinās zaudējumus ceļojuma atcelšanas, kavēšanās vai bagāžas nozaudēšanas gadījumā. Tāpat atlīdzinās arī nomas auto pašriska summu, ja būs noticis negadījums. Ar pilniem ceļojuma apdrošināšanas noteikumiem iepazīties luminor.lv  

Atbalsti tripthis portāla attīstību!

Atbalsti TripThis portāla administrāciju meklējot un publicējot aviobiļešu un ceļojumu piedāvājumus, kā arī atbalsti portāla uzturēšanu un turpmāku attīstību, attīstot jaunus darbības virzienus. Atbalstīt mūs vari šeit – https://www.buymeacoffee.com/tripthiseu

Lidojums atcelts vai kavējas?

Ja Tavs lidojums ir atcelts vai kavējās vairāk nekā trīs stundas, pārbaudi vai Tev pienākas kompensācija līdz pat €600! TripThis iesaka pārbaudīt to pie SkyCop.

Kā uzzināt par lētām aviobiļetēm un akcijām pirmajam?

Lai nepalaistu garām lētas aviobiļetes un izdevīgus ceļojumu piedāvājumus, Mēs iesakam sekot TripThis FacebookTwitterInstagram un TikTok.

Atrodi apskates un izklaides iespējas:

Atrodi labākās apskates un izklaides iespējas pilsētā izmantojot Getyouguide. Getyourguide ir lielākais portāls, kur iespējams iegādāties ieejas biļetes un citus piedzīvojumus.

Labākos un izdevīgākos auto nomas piedāvājumus meklē: