Malta ir viena no ģeogrāfiski vismazākajām salām pasaulē, un savas mazās platības dēļ, tā skaitās arī kā viena no visapdzīvotākajām salām uz pasaules. Bet tie, kuri ir bijuši Maltā, liekot roku uz sirds, var teikt, ka būdamam uz salas, tas itin nemaz nav jūtams. Reti kur nāksies stāvēt garās rindās, izjust cilvēku masu grūstīšanos, kā arī nesastapsiet nevienu debesskrāpi vai milzīgu tirdzniecības centru. Bet, ar visu to, mazajā valstī sev interesējošas lietas spēs atrast jebkurš tās apmeklētājs. Maltu noteikti iecienīs kā kūrortu mīlētāji un vēstures un kultūras cienītāji, tā arī sporta un aktīvā dzīvesveida piekritēji.

Maltas salai blakus atrodas arī divas tai piederošas mazākas salas – Gozo un Comino, veidojot trīs salu kompleksu, kur nokļūšana no vienas salas uz otru ir pavisam vienkārša. Malta atrodas starp Sicīliju un Tunisiju, un Malta ir tieši 81 reizi mazāka nekā pati Sicīlija!

Piemērotākais laiks, kad apmeklēt salu – no maija līdz oktobrim. Šajos mēnešos Maltā tikpat kā nekad nelīst un vienmēr spīd saule. Jūlijs un augusts būs karstākie mēneši, kad naktsmītnes un automašīnas ieteicams meklēt ar kondicionieriem. Esam sagatavojuši nelielu ieskatu, kuras vietas noteikti ir vērts apmeklēt, dodoties uz Maltu!

Azure dabiskais baseins

Vēl nesen šī vieta priecēja apmeklētāju acis ar brīnišķīgu akmens arku ūdenī, bet diemžēl, stipru vēju dēļ, tā sagruva. Bet tas nemaina faktu, ka šī ir viena no TOP ceļotāju apskates vietām Maltā, jo tā ne tikai ir elpu aizraujoši skaista peldvieta, bet drosmīgākajiem būs iespēja arī ienirt zemūdens pasaulē un izpētīt pasakainus koraļļu rifus un iepazīt satriecošo zemūdens dzīvību, kas valda šajā vietā. Tā kā sagruvušās arkas dēļ, rifi konstanti maina savu atrašanās vietu, ļoti silti ieteicams niršanas priekus baudīt kopā ar gidu. Ja tomēr gribas redzēt ko līdzīgu arkai, kas agrāk atradās šeit, iesakām apmeklēt Zilo groti, kas sniegs ļoti līdzīgus iespaidus tam, ko kādreiz varēja piedzīvot arī šeit. Ja ūdens prieki īsti neiet pie sirds, apskatīt šo vietu un arī Zilo Grotiir iespējams arī dodoties laivu braucienā, kas arī būs vienlīdz iespaidīgi!

Azure dabiskais baseins

 

Popaija ciemats

Viena no populārākajām apskates vietām Maltā ir Popaija (Popeye) ciematiņš, kurā 1980. gadā tika uzņemts mūzikls par jūrnieku Papaiju, kura lomu spēlēja pasaulē slavenais mūziķis Robinu Viljamsu, un šobrīd šajā vietā ir izveidots atrakciju parks, kurā labi pavadīt laiku būs iespējams ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem! Mazas mājiņas, nedaudz jokainās un netipiskās formās, sniegs sajūtu, it kā tu atrodies fantāziju pasaulē! Atrakciju parka apmeklētāji izbaudīs daudz dažādu aktivitāšu, tajā skaitā, arī izbraucienus ar kuģīšiem, ūdens batutiem un interaktīvus šovus. Ja nav vēlēšanās piedalīties atrakciju parka izklaidēs, ciemats atstās arī lieliskus iespaidus, apskatot to no blakus esošās klints, un īpaši ieteicams tur doties ir tieši saulrieta laikā.

Popeye ciemats

 

 

Comino`s Zilā Lagūna

Mēs pat esam gatavi saderēt, ka īsti nebūsiet redzējuši tiešām tirkīzzilu un dzidru ūdeni, ja vēl neesat apmeklējis Maltas Comino`s Zilo Lagūnu. Dienu no dienas, neatkarīgi no laikapstākļiem, ūdens šeit ir tik zils, ka tas pārspēj debess zilo toni! Tas ir arī tik dzidrs, ka neatkarīgi no tā, cik dziļi iepeldēsiet ūdenī, pabāžot galvu zem ūdens, jūs redzēsiet, cik tālu ir zeme. Un lieki piebilst, ka ūdens šeit arī ir ļoti silts, tāpēc šī būs lieliska vieta, kur atveldzēties arī cilvēkiem, kam vienmēr dabiskajās peldvietās ūdens ir par aukstu. Pie lagūnas atrodas arī neliela pludmalīte ar zeltainām smiltīm, kur visas dienas garumā varēsiet laiskoties saulītē. Jābrīdina, ka dienas vidus daļā, Zilās lagūnas pludmalīte ir diezgan cilvēku pārpildīta, tāpēc labāk doties to apmeklēt vai nu agri no rīta, vai vairāk uz vakara pusi.

Comino`s Zilā Lagūna

 

Gantijas tempļi

Neliels tempļu komplekss, kas ir vairāk nekā 5000 gadus vecs, un ir iekļauts arī UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Tā ir otra vecākā cilvēka veidotā, reliģiskā struktūra pasaulē. Tās ir senākas nekā piramīdas un, neapšaubāmi, tās sevī glabā milzīgu vēsturi, ar kuru šeit būs iespējams arī iepazīties. Tempļi izgatavoti no lieliem, pāris vietās pat 5 metrus augstiem, kaļķakmens mūriem, kuros manāmi arī seno cilvēku atstātie rokraksti. Jāsaka, ka šīs vietas iespaidīgums neslēpjas īpaši smalkā vizuālā baudījumā, bet gan faktā, cik daudz informācijas tas glabā savās sienās, un ko tas zinātniekiem ļauj saprast par senā cilvēka dzīvi.

Gantijas tempļi

 

Valleta – Maltas galvaspilsēta

Valeta kādreiz kalpojusi kā bruņinieku bāze tālākiem karagājieniem, un laika gaitā tā ir izveidota kā gandrīz perfekts cietoksnis, kuru ieskauj grāvji, jūra un milzīgas sienas. Valeta izmēra ziņā ir pavisam neliela – to noteikti varētu pielīdzināt pat Vecrīgai. Tā arī ir diezgan klusa – šī noteikti nebūs vieta ceļotājiem, kas vēlas skaļas ballītes. Valettā varēsi baudīt mierpilnus vakarus jaukos bāros, malkojot laba vīna glāzi, uzkožot ko gardu un vienkārši baudīt klātesamības un laimes sajūtu, ko sniedz pilsēta. Pilsētas arhitektūra apbur ar tās vienveidību, lai vai cik dīvaini tas izklausītos. It visur ir jūtama vēstures garša, un gandrīz visas ēkas ir izgatavotas no kaļķakmens, kā arī ēku fasādes ir izkrāšņotas ar Maltai raksturīgajiem slēgtā tipa balkoniņiem. Valettā noteikti apskati arī vienu no tās galvenajiem simboliem – Valettas katedrāli un Carmelite baznīcu.

Valleta - Maltas galvaspilsēta

 

Malta atstās iespaidu uz jebkuru tās apmeklētāju, un tā noteikti būs vieta, kur gribēsies atgriezties atkal un atkal. Šī ir lieliska vieta, kur izvēdināt galvu no ikdienas rutīnas, baudīt gardu ēdienu un baudīt dzidrus ūdeņus apkārt visai salai. Dodoties uz salu, noteikti ieplāno tur pavadīt vismaz 7 līdz 10 dienām, lai pietiktu laika gan ekskursijām, gan laiskai atpūtai pie jūras. Jauki ir arī tas, ka sala ir pietiekami maza, lai nebūtu jāraizējas par to, ka kaut kas varētu būt pārāk tālu no konkrētas apmešanās vietas. Lai tiktu no vienas salas puses līdz otrai, nepieciešamas vien pāris stundas gara brauciena.

Plāno ceļojumus jau šodien – biļetes līdz -50% 

SPER SOLI TUVĀK VASARAI! Ceļo Latvijā, Baltijā un Polijā par lielisku cenu! Biļete ir jāiegādājas akcijas nedēļas laikā 08.05.2024.–15.05.2024. braucieniem periodā 10.05.2024.–19.06.2024. Izmantojiet AKCIJAS KODU: LUXMAIJS. Akcija pieejama luxexpress.lv mājas lapā


Luminor Black – tuviem un tāliem galamērķiem

Ar Luminor Black ceļojumos būs spēkā ceļojuma apdrošināšana visai ģimenei, kura atlīdzinās zaudējumus ceļojuma atcelšanas, kavēšanās vai bagāžas nozaudēšanas gadījumā. Tāpat atlīdzinās arī nomas auto pašriska summu, ja būs noticis negadījums. Ar pilniem ceļojuma apdrošināšanas noteikumiem iepazīties luminor.lv  

Atbalsti tripthis portāla attīstību!

Atbalsti TripThis portāla administrāciju meklējot un publicējot aviobiļešu un ceļojumu piedāvājumus, kā arī atbalsti portāla uzturēšanu un turpmāku attīstību, attīstot jaunus darbības virzienus. Atbalstīt mūs vari šeit – https://www.buymeacoffee.com/tripthiseu

Lidojums atcelts vai kavējas?

Ja Tavs lidojums ir atcelts vai kavējās vairāk nekā trīs stundas, pārbaudi vai Tev pienākas kompensācija līdz pat €600! TripThis iesaka pārbaudīt to pie SkyCop.

Kā uzzināt par lētām aviobiļetēm un akcijām pirmajam?

Lai nepalaistu garām lētas aviobiļetes un izdevīgus ceļojumu piedāvājumus, Mēs iesakam sekot TripThis FacebookTwitterInstagram un TikTok.

Atrodi apskates un izklaides iespējas:

Atrodi labākās apskates un izklaides iespējas pilsētā izmantojot Getyouguide. Getyourguide ir lielākais portāls, kur iespējams iegādāties ieejas biļetes un citus piedzīvojumus.

Labākos un izdevīgākos auto nomas piedāvājumus meklē: