Palermo – pilsēta ar bagātu vēsturi un neskaitāmiem apskates objektiem, kas saglabājušies vairākus simtus gadu cauri laikam. Tā ir feniķiešu dibināta pilsēta, kas savus zelta laikus piedzīvoja no 9. – 11.gadsimtam, arābu kundzības laikā. Tā ir arī Sicīlijas galvaspilsēta, un ir veidota šarmantā baroka, jūgenstila un arābu arhitektūras sajaukumā, jo gadiem ejot, piedzīvojusi dažādu kultūru ietekmi.

Palermo atrodas Tirēnu jūras krastā, un tā glabā senas itāļu tradīcijas. Noteikti arī izmanto iespēju doties bezmaksas tūrē pa vēsturisko pilsētas centru ar minibusu, kas ietver populārāko Palermo objektu apskati.

Pretorijas laukums

Viens no centrālajiem Palermo laukumiem ar skaistāko strūklaku Palermo, kas dēvēta arī par Kauna strūklaku, atrodas šeit jau no 15. gadsimta beigām, kad to izveidoja Mediči ģimenes pārstāvja Kosimo I sievastēva villai Florencē. Pēc viņa nāves dēls izpārdeva tēva mantu, un strūklaku nopirka Palermo senāts. Strūklaku izjauca, pārveda uz Palermo un no jauna uzstādīja šeit. Kādēļ kauna strūklaka? Ļoti vienkārši – pilnīgi visas skultpūras, ko redzēsi, būs pilnībā kailas! Šis ir viens no ievērojamākajiem renesances stila mākslas darbiem, kas saglabājies no tik seniem laikiem.

Piecas apskates vietas Palermo

 

Kapučina katakombas

Katakombās kopumā dus 1284 mumificēti cilvēku ķermeņu. Agrāk tās bija paredzētas tikai mirušajiem kapučinu ordeņa brāļiem, taču tagad tās ir kļuvušas par populāru, kaut arī baisu tūrisma objektu. Tā ir uzskatāma par lielāko mūmiju kolekciju Eiropā. Lai gan daudzi katakombās guļošie bērni pārtapuši par skeletiem, vairāki saglabājušies tik labi, ka izskatās, ka viņi ir vienkārši aizmiguši. Katakombu korpusi ir sadalīti atsevišķās daļās. Priesteriem ir sava telpa, kur tie ir ietērpti savos garīdznieka tērpos, citā telpā atrodas valsts amatpersonas savās uniformās, un atsevišķa telpa veltīta arī jaunavām, sievietēm, vīriešiem, bērniem un jaundzimušajiem.

Piecas apskates vietas Palermo

 

Massimo teātris

Lielākais teātris Itālijā, kā arī trešais lielākais visā Eiropā. To projektēja itāļu arhitekts Džovanni Batista Filipo Bazils, kurš celtniecības darbus sāka tālajā 1874. gadā, un tos pabeidza viņa dēls Ernesto Basile 1897. gadā. Massimo teātris ir veidots neoklasicisma stilā, izmantojot daudz dažādu sarežģītu fesku un izsmalcinātas dekorācijas. Tas ir arī pazīstams gandrīz visā operas žanra pasaulē, un tajā ir uzstājušies daudz populāru mākslinieku, un norisinājušās neskaitāmas prestižas izrādes.

Piecas apskates vietas Palermo

Palermo katedrāle

Katedrāle veltīta Svētās Jaunavas Marijas uzņemšanai debesīs, un mūsdienās tā kalpo kā Palermo vizītkarte. Tās iekšienē atrodas daudzu ievērojamu personu kapenes, piemēram Ruggero II, Constanzs d`Argona vai Frederico II. Katedrāles centrālajā daļā pretī altāram atrodas grīdā iebūvēta bronzas meridiāna, kas 17.gadsimtā kalpojusi kā solārā observatorija – to izmantoja kā laikrādi un kalendrāru, īpaši Lieldienu noteikšanai. Šeit atrodas arī svēto relikviju un karalisko dārglietu muzejs, kura lielākais lepnums ir Aragonas Konstances kronis cepures formā.

Piecas apskates vietas Palermo

Normāņu karaliskā pils

Normana karaliskā pils ir viena no senākajām karaļu rezidences vietām Eiropā. Mūsdienās tā kalpo kā Sicīlijas reģionālās pārvaldes mājvieta. Tā ir celta arābu valdīšanas laikā uz neliela paaugstinājuma, jeb vietā, kur feniķiešu un romiešu laikos atradās aizsardzības nolūkos izmantota celtne, kas diemžēl vairs nav saglabājusies. Pēc tam arābi šeit uzcēla pili, bet vēlāk to pameta. Normāņi to atjaunoja un pārveidoja ļoti krāšņā ēkā ar banketu zālēm, dārziem un citām greznām telpām. Ēka vēlāk tika pārveidota un tikai dažas no telpām saglabājušas savu sākotnēju izskatu.

Piecas apskates vietas Palermo

 

Palermo Itālijā ir zināma arī kā vietējo produktu tirdziņu pilsēta. Cilvēki no dažādām pasaules valstīm brauc uz Palermo, lai nobaudītu autentiskos itāliešu gardumus! Būdams Palermo, noteikti nogaršo arancini – pildītas rīsu bumbiņas, panelle – fritēti zirnīši, kā arī pasta con el sarge, kas, savukārt, ir īpaši pagatavoti makaroni ar sardīnēm. Ja brauciens paredzēts jūlijā, ļoti iespējams, ka pavērsies iespēja piedalīties Santa Rosalia svētkos, kas skaitās viens no nozīmīgākajiem festivāliem Itālijā.

 

Balcia Ceļojumu apdrošināšana – ceļotājiem nevis tūristiem!

Plašākais iekļauto aktivitāšu segums – lec, brauc, nirsti vai laidies citos piedzīvojumos! Atbalsts ceļojuma atcelšanas gadījumā, ceļojuma laikā un atlabšanā pēc negadījuma pat tad, kad ceļojums noslēdzies. Ieskaties piedāvājumā

Luminor Black – pārsteidzoši praktiska kā ikdienā, tā ceļojot

Pasargā sevi ar pirkumu apdrošināšanu, ceļojumu apdrošināšana visai ģimenei, iekļaujot ceļojumu atcelšanas, kavēšanās vai nozaudētas bagāžas riskus, auto nomas pašriska segumu un citas pozīcijas. Veic ērtu skaidras naudas izņemšanu līdz 400 EUR mēnesī bez komisijas maksas visa pasaulē un piesaki Priority Pass pieeju lidostas atpūtas zonām visā pasaulē! Ar pilniem ceļojuma apdrošināšanas noteikumiem iepazīties luminor.lv

Atbalsti tripthis portāla attīstību!

Atbalsti TripThis portāla administrāciju meklējot un publicējot aviobiļešu un ceļojumu piedāvājumus, kā arī atbalsti portāla uzturēšanu un turpmāku attīstību, attīstot jaunus darbības virzienus. Atbalstīt mūs vari šeit – https://www.buymeacoffee.com/tripthiseu

Lidojums atcelts vai kavējas?

Ja Tavs lidojums ir atcelts vai kavējās vairāk nekā trīs stundas, pārbaudi vai Tev pienākas kompensācija līdz pat €600! TripThis iesaka pārbaudīt to pie SkyCop.

Kā uzzināt par lētām aviobiļetēm un akcijām pirmajam?

Lai nepalaistu garām lētas aviobiļetes un izdevīgus ceļojumu piedāvājumus, Mēs iesakam sekot TripThis FacebookTwitterInstagram un TikTok.

Atrodi apskates un izklaides iespējas:

Atrodi labākās apskates un izklaides iespējas pilsētā izmantojot Getyouguide. Getyourguide ir lielākais portāls, kur iespējams iegādāties ieejas biļetes un citus piedzīvojumus.

Labākos un izdevīgākos auto nomas piedāvājumus meklē: