Portugāle atrodas Pireneju pussalā. Te ir viss – bagāta vēsture, novatoriska māksla, brīnišķīgi skati un draudzīgi, nesteidzīgi vietējie iedzīvotāji. Lai gan tā ir maza Eiropas valsts, tā ir tūristu paradīze, jo piedāvā garšīgu gastronomiju, idillisku klimatu, bagātu kultūrvēsturi un pieņemamas ceļošanas cenas.

Lisabona un Portu tiek slavētas, taču Portugālē ir daudz vairāk nekā tikai šīs aizraujošās vēsturiskās pilsētas. Zeltainas pludmales, kalnu parki un sulīgas upju ielejas ir vieni no šīs mazās Pireneju pussalas ievērojamākajiem objektiem.

Katram reģionam ir savi dažādi apskates objekti, un labākās vietas atrašana lielā mērā ir atkarīga no jūsu interesēm. Šeit ir uzskaitītas vienas no labākajām vietām, ko apmeklēt Portugālē.

Lisabona

Lisabona

Portugāles galvaspilsēta Lisabona ir viena no pievilcīgākajām Eiropas pilsētām. Šī dinamiskā Atlantijas osta Težu upes krastos ir izkaisīta pa kalniem. Pilsētas vēsturiskā centra izpēte ir ceļojums tās aizraujošajā pagātnē – mantojumā, ko raksturo tādi slaveni apmeklētāju apskates objekti kā varenais Castelo de São Jorge un Alfama, kas ir senākā Lisabonas daļa.

Kultūras baudījumu paplašina pasaules klases muzeju kolekcija. Uz austrumiem, tālāk no pilsētas centra, jūs varat apbrīnot Parque das Nações modernumu un tā pievilcīgos objektus, piemēram, izcilo Oceanário.

Savukārt uz rietumiem esošajā Belēmā Portugāles zelta atklājumu laikmets atspoguļojas krāšņajā Mosteiro dos Jerónimos un savdabīgajā Torre de Belém, kas abi ir UNESCO Pasaules mantojuma objekti.

Starp tiem var izstaigāt skaistus, kokiem apstādītus laukumus, pastaigāties gar plašām upes krastmalām vai aplūkot elpu aizraujošas panorāmas no dažādiem skatu punktiem, kas izvietoti visā pilsētā.

Évora

Évora

Dziļi Alentežu reģiona sirdī atrodas Evora, kas ir viens no pievilcīgākajiem galamērķiem Portugālē. Evora ir slavena ar savu apbrīnojamo labi saglabājušos pieminekļu ansambli, un tā ir pelnījusi rūpīgu un nesteidzīgu izpēti.

Tās viduslaiku mūri aptver gadsimtiem senu vēsturi, ko ilustrē pārliecinošā 12. gadsimta katedrāle Templo Romano, kas datējas aptuveni ar 2. gadsimtu, kā arī Igreja de São Francisco ar tās apbružāto Capela dos Ossos, kas pabeigta 1550. gadu vidū.

Evoras vēsturiskā nozīme un tās arhitektūras dārgumu neskartais stāvoklis ir nodrošinājis tai UNESCO Pasaules mantojuma vietas statusu. Taču jūs pārsteigs arī pilsētas burvīgā tirgus pilsētiņas atmosfēra un piezemētais raksturs. Ir patīkami klīst un iepirkties tās alejās, pārlūkot interesantus muzejus un pusdienot pievilcīgos laukumos, kur jūs uzskatīs par viesi, nevis tūristu.

Tavira

Tavira

Tavira, kas daudzos ceļvežos minēta kā vispievilcīgākā Algarves pilsēta, patiešām atbilst visiem ainaviskajiem kritērijiem. Rio Gilão upe ar smaidu šķērso šo patīkami nesteidzīgo pilsētu, un romiešu laipa savieno vienu tās pusi ar otru.

Krastmala ir lieliska pastaiga pirms vai pēc tam, kad esat iepazinuši pārējos Taviras vēsturiskos dārgumus. No pils mūriem paveras brīnišķīgs skats uz vecpilsētu un tuvējo piekrasti. Jūs varat arī izpētīt Igreja de Santa do Castelo, grandiozo baznīcu, kurā guldīti bruņinieku karotāji.

Pievilcīga iespēja, īpaši karstajos vasaras mēnešos, ir apmeklēt piekrastes Ilha de Tavira – milzīgu pludmali, kurā pat sezonas laikā ir daudz brīvas vietas. Uz to var nokļūt ar pasažieru prāmi no Quatro Águas piestātnes.

Porto

Porto

Porto ir otra lielākā pilsēta aiz Lisabonas, un tā ir portvīna dzimtene. Pilsēta atrodas Duro upes krastos, kas paceļas gar tās pauguriem.

Tā ir gleznaina un bagāta ar vēsturi. Neraugoties uz tās nelielo izmēru, pilsēta liks jums smaidīt – sākot ar tās tiltiem un beidzot ar garšīgo portvīnu.

Aizrautīgus grāmatu mīļotājus apburs Livralia Lello, skaistākā grāmatu tirgotava pasaulē, kas atrodas pašā pilsētas centrā. Jūgendstila arhitektūra ir iedvesmojusi tādus rakstniecības grandus kā J. K. Roulinga, kura savulaik dzīvoja šajā pilsētā.

Pēc grāmatu apskates nākamā pieturvieta būs Clerigos tornis, no kura augšas paveras visskaistākais skats uz pilsētu. Jums būs jāuzkāpj 225 pakāpieni, taču skati ir pūļu vērti.

Algarve

Algarve

Algarves pludmales nozags jūsu sirdi un iedegs dvēseli. Tā ir apvīta ar episkajām arkām, līčiem, alām, skaistiem laikapstākļiem visa gada garumā un ir sērfotāju paradīze.

Šajā reģionā ir tik daudz ko darīt, tāpēc jūs varētu šeit pavadīt visu savu atvaļinājuma laiku. Algarvē ir iespēja arī piedzīvot vienus no labākajiem pārgājieniem. Jūs varat sākt, apmeklējot Ferragudo, fantastisku zvejnieku ciematu, kurā savijas tradicionālais šarms un jūras piekrastes svaigums.

Ņemiet līdzi savu fotoaparātu un iemūžiniet balinātās mājas un ziedošās ieliņas. Sporta fanātiķi labi izmantos Praia do Amado spēcīgos vējus, kur ik gadu notiek daudzi starptautiski sērfošanas, piemēram, vindsērfinga un ūdens slēpošanas, pasākumi.

No vēsturiskajām pilsētām Lisabonas un Porto līdz maziem bruģētiem ciematiņiem ziemeļos, no plašā vīna reģiona līdz mežonīgajai Atlantijas okeāna piekrastei – Portugālē noteikti netrūkst skaistu vietu, kas var aizraut ceļotāju iztēli.