Meklējot, ko vislabāk darīt Rodā, var būt grūti izvēlēties tikai dažas iespējas. Ir tik daudz dažādu aizraujošu un interesantu aktivitāšu un apskates objektu, ka to sašaurināšana var šķist neliels izaicinājums. Ļaujiet mums jums palīdzēt ar dažiem interesantiem ieteikumiem par labākajām aktivitātēm, darāmajām lietām un vietām, ko apmeklēt Rodā.

 

Rodas vecpilsēta

Rodas vecpilsētā ir kaut kas pasaulīgs. Ne tikai tāpēc, ka tā atgādina filmēšanas laukumu bruņinieku cīņām, bet arī tāpēc, ka tā ir tikpat dzīva šodien kā viduslaikos.

Vecpilsēta ir UNESCO Pasaules mantojuma objekts. Tā ir vecākā un mūsdienās vislabāk saglabājusies viduslaiku pilsēta Eiropā. Vairāk nekā 6000 cilvēku joprojām dzīvo un strādā daudzajos vēsturiskajos veikaliņos, viesnīcās, restorānos un namos, kas atrodas pilsētas vecajos aizsargmūros.

Visapkārt bruģētajam ceļam ir krodziņi, kur kādreiz bruņinieki dzēra, lūdza un kaldināja plānus. Visa pilsēta, ieskaitot visas mazās ieliņas un osmaņu un ebreju kvartālus, ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Piecas apskates vietas Rodā (Rodas salā)

Lindos ciemats

Ja plānojat ceļojumu uz Rodas salu, iespējams, esat dzirdējuši par tās gleznainajām pilsētām un skaistajām ainavām, tostarp slaveno Lindosu. Šis galamērķis, kas atrodas salas austrumos, ir viena no populārākajām tūristu apskates vietām, jo tajā apvienotas satriecošas pludmales un tradicionālā grieķu arhitektūra.

Pirmais, kas jums jādara, ierodoties Lindosā, ir jāapmeklē arheoloģiskā vieta un akropole uz kalna. Tas neapšaubāmi ir viens no Rodas apskates objektiem, kas noteikti jāredz, ne tikai vēstures, bet arī skatu dēļ. Priekšā paveras Egejas jūra, bet aiz tās – Lindos ciemats. Un turpat lejā, pa labi, ir Svētā Pāvila līcis, gandrīz pilnībā slēgts līcis, kas vilinās jūs peldēties.

Lindos ciemats

Tauriņu ieleja

Katru gadu no jūnija līdz septembrim Rodas salā notiek mazs spārnots dabas brīnums. Miljoniem koši krāsainu Panaxia sugas tauriņu lido, lai barotos ar Zitia koku sulām un dētu olas. To apbrīnošanai ir izveidojusies tauriņu ieleja ar trāpīgu nosaukumu. Taču, lūdzu, rīkojieties uzmanīgi un palīdziet saglabāt šīs maigās mazās radības.

Tauriņu ieleja

 

Rodas arheoloģiskais muzejs

Rodas Arheoloģiskais muzejs atrodas iespaidīgā pilij līdzīgā ēkā vecpilsētā. Ēku 15. gadsimtā uzcēla Svētā Jāņa ordeņa bruņinieki, un sākotnēji tā tika izmantota kā slimnīca slimniekiem un nabadzīgajiem. Mūsdienās tajā apskatāma iespaidīga seno artefaktu kolekcija, kas savākti no visiem Rodas nostūriem.

Daži no muzeja eksponātiem datējami pat 7000 gadu senumā. Izceļams paviljons ar sienu mozaīku, marmora statuja un rekonstruēta apbedījumu vieta, kas datēta ar tūkstošiem gadu. Ja vēlaties uzzināt vairāk par Mikēnu laikmetu, varat apmeklēt arī muzeja piebūvi.

Rodas Arheoloģiskais muzejs

Prasonisi

Pēdējais mūsu Rodas apmeklējumu sarakstā ir doties uz Prasonisi, kas atrodas Rodas dienvidu galotnē. Zaļā sala (kā tulkojams tās nosaukums) ir dīvains dabas radījums. Šeit satiekas divas jūras: Egejas jūra un Vidusjūra.

Atkarībā no gadalaika tā ir sala vai pussala. Vasarā, kad ūdens līmenis ir zems, izaug smilšaina kāpa, un Prasonisi kļūst par pussalu, kas pievienota Rodas salai. Šī kāpa ir Prasonisi pludmale, kas ir īsta paradīze sērfotājiem. Ziemā, kad ūdens līmenis paaugstinās, pludmale pazūd zem jūras, un Prasonisi atkal kļūst par salu.

Šī gleznainā ostas pilsēta ir vārti uz Grieķijas Rodas salu, tāpēc tajā ir daudz unikālu apskates objektu. Rodas Dodekanesa ir viena no skaistākajām un populārākajām Grieķijas salām. Viduslaiku vietas, brīnišķīgie skati un tīrās pludmales ir padarījušas Rodas salu pasaulslavenu, ik gadu piesaistot tūkstošiem apmeklētāju.

Prasonisi