Nākamajā ceļojumā uz Itāliju plānojat apmeklēt Romu? Kopā ar mīļoto vai ģimeni Roma ir lieliska vieta, kur pavadīt savu atvaļinājumu, jo īpaši tāpēc, ka pilsētu var viegli apmeklēt kājām.

Pilsētā, kas ir tik pilna ar senatnes un kristīgās ticības ikonām, ir grūti zināt, kur doties vispirms. Protams, jūsu izvēli noteiks jūsu pašu intereses, taču ir daži objekti, kas ir gandrīz obligāti Itālijas pieminekļi un pasaules top apskates objekti, piemēram, Kolizejs un Vatikāns.

Roma ir tik liela, ka tā var pārsteigt, tāpēc pat visaizrautīgākajam ekskursantam vajadzētu veltīt laiku, lai atpūstos un izbaudītu la dolce vita kādā parkā vai ietves kafejnīcā.

Tātad, kādas ir labākās vietas, ko apmeklēt Romā? 

Kolizejs 

romas kolizejs

Sāksim šo obligāti apmeklējamo apskates objektu sarakstu ar Kolizeju, kas atrodas vēsturiskajā centrā, kas itāļu valodā tiek saukts par “Centro Storico”. Tas noteikti ir simboliskākais piemineklis, ko apmeklēt Romā.

Ar vairāk nekā 50 000 skatītāju ietilpību tas ir lielākais amfiteātris romiešu pasaulē. Šajās arēnās, kur notika slavenās gladiatoru cīņas, dzīvnieku cīņas un romiešu spēles, kurās vienmēr sekoja šausminoša nāve, tika izlietas diezgan daudz asiņu.

Apmeklējums nav bezmaksas, un, iespējams, jums nāksies gaidīt dažas stundas, pirms nokļūsiet šeit, ja dodaties uz turieni sezonas laikā.

Romas forums

romas forums

Kolizejā iegādātajā biļetē ir iekļauta arī piekļuve Romas forumam un Palatīna kalnam, tāpēc būtu žēl tos izlaist no saraksta, jo šie trīs tūrisma objekti ir savstarpēji saistīti.

Forums bija pilsētas centrs, un tajā var apskatīt seno tirgu, administratīvo un reliģisko ēku drupas. Tomēr nekādus paskaidrojumus par šo vietu jūs neatradīsiet, tāpēc, ja jūs interesē vēsture, jums tiešām vajadzētu izvēlēties ekskursiju gida pavadībā.

Palatīna kalns

palantīna kalns

Šis ir trešais Kolizeja biļetē iekļautais apskates objekts. Palatīna kalns, viens no 7 Romas kalniem, saskaņā ar mitoloģiju ir vieta, kur Romuls un Rems dibināja pilsētu. Kā jūs, iespējams, zināt, viņi ir divi dvīņi, kurus kādā alā bija atradis un zīdījis vilks.

Palatīna kalna virsotnē jums būs pieejama šī ala un vēsturisku personību, piemēram, pirmā Romas imperatora Augusta, rezidenču drupas.

Venēcijas laukums

venēcijas laukums roma

Netālu no Romas Foruma, Via dei fori impierali otrā galā, atrodas Venēcijas laukums, viens no galvenajiem Romas laukumiem. No turienes visas ielas ved uz Romas galvenajiem tūrisma objektiem.

Tieši šeit jūs varat apbrīnot Viktora Emanuela II pieminekli, ko dēvē arī par “Altare della Patria” vai “Vittoriano” – milzīgu balta marmora ēku, kas veltīta pirmajam Itālijas karalim Viktoram Emanuelam II.

Blakus laukumam atrodas arī slavenā Trajāna kolonna, kas ataino imperatora Trajāna militāros iekarojumus.

Vatikāns

romas vatikāns

No laukuma var doties gar Tibru līdz Sant’Angelo tiltam un tāda paša nosaukuma pilij. Pēcāk no Andželo pils uz Vatikānu ved garš koridors. Pat ja neesat ticīgs cilvēks, Vatikāna apmeklējums ir obligāts pasākums Romas apmeklējuma laikā.

Tā ir mazākā valsts pasaulē, tomēr ir viena no apmeklētākajām vietām ekskursijas laikā Itālijā. Tajā drīkst uzturēties tikai priesteri un mūķenes, daži augsta ranga pārstāvji, apsargi un, protams, pāvests.

Neliels fakts par apsargiem – viņi ir šveicieši, un viņiem, protams, jābūt katoļiem. Viņi dod uzticības zvērestu pašam pāvestam. Šī tradīcija aizsākās 1527. gada Romas izlaupīšanas laikā, kad šveiciešu sargi sargāja pāvestu viņa bēgšanas laikā Sant’Angelo pilī.

Mēģiniet dažādot savu pieredzi, iepazīstot Romu, lai jūs neapmeklētu pārāk daudz seno vietu vai baznīcu pēc kārtas. Turklāt šos nopietnākos apskates objektus jāpapildina ar dažiem, kas ir vienkārši, kā piemēram- Spānijas kāpnēm un vietu, kur visiem tūristiem jāiet iemest monētu – Trevi strūklaku.