Šīs otrās lielākās Grieķijas pilsētas pirmsākumi meklējami 315. gadā p.m.ē., un reiz tā bija bagātākā Bizantijas impērijas pilsēta. Vairāku tūkstošu gadu laikā Salonikos ir uzkrājuši lielu ikonisku ēku kolekciju, kas cēlušās no bizantiešu, paleohristiešu, romiešu, sengrieķu, osmaņu un sefardiešu ebreju laikiem.

Tā ir pazīstama kā rosīgs festivālu un kultūras centrs, un tajā ir viena no atraktīvākajām naktsdzīves vietām Grieķijā. Ikviens, kurš apmeklēs Salonikos un mīl vēsturi un arheoloģiju vai pasaules reliģijas, būs pārsteigts par daudzajiem pieminekļiem, ko šeit var atklāt.

Grieķu kulinārijas gardumu baudīšana, pilsētas bagātā mantojuma apskate un nakts dejas pie dzīvās mūzikas ir tikai daži no būtiskākajiem ieteikumiem, ko darīt Salonikos. Tāpēc iedziļināsimies Vidusmaķedonijas galvaspilsētā un atklāsim dažus no pilsētas aizraujošākajiem tūrisma objektiem.

Baltais tornis

Baltais tornis ir arhitektūras dārgakmens, kas atrodas Salonikos krastmalā. Tas celts 15. gadsimtā Osmaņu valdīšanas laikā un sākotnēji tika dēvēts par “Asins torni”, jo tajā atradās cietums un nāvessoda izpildes vieta.

Kultūras ziņā Baltais tornis ir cieši saistīts ar Salonikos identitāti, jo tas simbolizē pilsētas noturību gadsimtu pārmaiņu laikā. Mūsdienās tajā atrodas muzejs, kurā apskatāma pilsētas vēsture.

Uzkāpjot pa Baltā torņa vītņveida kāpnēm, kas ir pieejamas visiem, jūs priecēs elpu aizraujošs skats uz Salonikos un mierīgo termālo līci. Tā atrašanās vieta krastmalā padara to par lielisku sākumpunktu nesteidzīgām pastaigām pa mājīgo promenādi.

Piecas apskates vietas Salonikos

 

Ladadika

Interesants rajons, ko apmeklēt Salonikos, ir Ladadika. Ladi grieķu valodā nozīmē eļļa, un Ladadika ir olīveļļas veikali. Jādomā, ka reiz to ir bijis daudz, lai apkaimei dotu šādu nosaukumu. Tagad apkaime ir pilna ar restorāniem, kafejnīcām un naktsklubiem, bet ne daudz ko citu. Tā ir skaista Salonikos daļa, un, manuprāt, tas ir viens no nedaudzajiem rajoniem, kas izskatās kā vecpilsēta, lai gan ir salīdzinoši neliels.

Nāciet uz kafiju, našķi vai kokteili stilīgajos bāros un restorānos vienā no avangardiskākajiem pilsētas rajoniem.

Piecas apskates vietas Salonikos

 

Arheoloģijas muzejs

Viens no Salonikos vēstures aspektiem ir tas, ka šeit ir piedzīvots tik daudz, un katram laikmetam ir savs muzejs. Salonikos Arheoloģiskais muzejs ir viens no lielākajiem muzejiem Grieķijā, un tajā glabājas sengrieķu un romiešu laikmeta artefakti, kas atrasti Saloniku un Grieķijas Maķedonijas apkārtnē. Tas atrodas pilsētas centrā un ir nozīmīga kultūras dzīves sastāvdaļa. Tajā ir daudz pastāvīgu ekspozīciju, kā arī regulāri tiek rīkotas jaunas un aizraujošas izstādes, kuras jūs varat apmeklēt un iepazīt.

Piecas apskates vietas Salonikos

 

Galerija Rotunda

Viena no slavenākajām un senākajām baznīcām un pieminekļiem ir romiešu 366. gadā uzceltā Rotunda. Jūs redzēsiet, ka ēka ir piedzīvojusi vairākas pārmaiņas un reliģijas.

Tas padara tās apmeklējumu aizraujošu, vērojot vēstures slāņus un to, kā katrs īpašnieks ir atstājis savas pēdas. Īpaši izceļama ir griestu mozaīka. Ēkas ārpusē jūs redzēsiet arī vairākas strūklakas.

Piecas apskates vietas Salonikos

 

Salonikos tradicionālos tirgus

Šis forums bija pilsētas centrs, viss komplekss bija organizēts ap taisnstūra formas bruģētu atklātu laukumu, kas tika izmantots kā tikšanās vai pulcēšanās vieta – līdzīgi kā mūsdienu laukumi. Faktiski forums atrodas netālu no Aristoteļa laukuma, mūsdienu pilsētas centra. Kā pilsētas administratīvais centrs tas bija savienots ar visām galvenajām ielām.

Visvairāk saglabājusies un iespaidīgākā foruma kompleksa ēka ir senais amfiteātris jeb Odeons. Joprojām saglabājušās sēdvietas un skatuve, kur pirms gandrīz 2000 gadiem norisinājās klasiskās grieķu drāmas un traģēdijas. Odeonā notika arī gladiatoru cīņas. Savulaik forums bija dzīvīga un rosīga vieta, pilna ar tirgotājiem un pircējiem, kas pulcējās ap tirgu, kas bija neatņemama antīko forumu sastāvdaļa. Viss komplekss bija organizēts ap laukumu, kas tika izmantots kā tikšanās vai pulcēšanās vieta.

Mēs ceram, ka tas ir palīdzējis jums gūt labāku priekšstatu par to, ko jūs varat darīt Salonikos. Šī ir pilsēta, kas aicina jūs doties piedzīvojumos katru stundu dienā, ar koku ieskautām alejām un dzīvīgu atmosfēru.

Piecas apskates vietas Salonikos