Tas nav noslēpums, ka Tenerife ir viens no populārākajiem galamērķiem saules cienītāju ceļotājiem visā pasaulē. Mūžīgā vasaras salas temperatūra visu cauru gadu ir vidēji +25 grādi un tā ir viena no visattīstītākajām Kanāriju salām. Tenerifes ūdeņos mīt vaļi, delfīni, kā arī daudzu citu interesantu ūdens radību, ko iespējams redzēt daudzajos kuģu izbraucienos. Populārākie mēneši, kad apmeklēt Tenerifi ir februāris un marts. Šajos mēnešos temperatūra ir vispatīkamā un nav izjūtams pārlieku liels karstums.
Februārī uz Tenerifes salas norisinās otrais lielākais festivāls pasaulē, ko noteikti ir vērts piedzīvot ikvienam!

Salā ir arī jestra nakts dzīve – simtiem jauku bāru un deju vietas, ēstuves un restorāni. Tenerife ir viena no draudzīgākajām salām, kur doties kopā ar visu ģimeni, jo uz tās ir nodrošinātas neskaitāmas aktivitātes ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem.

Lai vai sala ir tiešām ļoti bagāta ar aizraujošām apskates vietām, esam apkopojuši piecas no tām!

 

Milzu klinšu viedojumi ”Los Gigantes”

Milzu vulkāniskas izcelsmes klintis, kas stiepjas 800 metru augstumā virs jūras līmeņa neatstās vienaldzīgu nevienu. Netālu no klintīm atrodas melno smilšu pludmales, no kurām paveras lielisks skats klinšu virzienā, kā arī ir iespējams doties tām tuvāk ar kādu no laivu ekskursijām. Tiem, kuriem prasās vairāk piedzīvojumu, iespējama ir arī došanās klinšu augšpusē, no kurienes pavērsies brīnišķīgs skats. Ūdenslidējiem runājot, klints vēl jau projām turpinās 30 metrus zem jūras līmeņa. Un kas to lai zin, varbūt arī dziļāk!

Milzu klinšu viedojumi ''Los Gigantes''

 

 

San Cristobal De Laguna

Pilsētiņa ar vienu no skaistākajām arhitektūrām uz salas, turklāt tā ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. San Cristobal De Laguna ielu plānojums saglabājies jau no 16.gadsimta sākuma un pilsētā ir ieturēts viens konkrēts stils, kas pilsētai piedod īpašu šarmu. Pasteļtoņu privātmājiņas ar greznojumiem, koka balkoni, autentiski restorāni un kafejnīcas un pati pilsētas smarža pat ir īpaša!

San Cristobal De Laguna

 

 

Cueva Del Viento tuneļi

Izbaudi vulkānisko tuneļu labirintus, kas kopumā ir aptuveni 18 kilometrus gari un ir piektais lielākais lavas tuneļu komplekss pasaulē un pats lielākais Eiropā. Tuneļu labirinti ir aptuveni 27 000 gadus veci. Tie ir izveidojušies no laikiem, kad vulkānā notikuši lavas izvirdumi un lavai plūstot caur paša ”vulkāna dzīslām”, un pēc tam sacietējot, izveidojušies tuneļi. Vēl līdz šai dienai, liela daļa ”Cueva Del Viento” tuneļi vēl pat nav izpētīti. Dodoties eksursijā caur tuneļiem, ir jārēķinās, ka tā aizņems aptuveni trīs stundas, kā arī ir svarīgi vilkt ērtus apavus, jo staigāšana būs gara!

Cueva Del Viento tuneļi

 

 

 

Loro parks

Lielisks veids, kā iepazīt ne tikai Kanāriju salu zemūdens pasauli, bet arī to sauzemes dzīvnieku pasauli. Loro zooloģiskais dārzs ir viens no modernākajiem Eiropā, un tas piedāvā iepazīt vairāk nekā 400 dzīvnieku sugu, kas dzīvo Kanāriju salās. Šis parks noteikti nav no tiem, kur dzīvniekus tur briesmīgos apstākļos un mazos krātiņos – Loro parka darbinieki tur lielisku rūpi par dzīvniekiem, un tie dzīvo vidē, kas ir izveidota pēc iespējas līdzīgāka tai, kādā tie dzīvo savvaļā. Zooloģiskais dārzs arī ir izglābis 12 dzīvnieku sugas no izmiršanas. Viena no iespaidīgākajām aktivitātēm ir doties cauri milzīga baseina tunelim, kurā, protams, nav ūdens, un tas dod iespēju redzēt zooloģiskā dārza ūdens iedzīvotājus visā krāšņumā!

Loro parks

 

 

 

Izstāžu un konferenču centrs ”Auditorio de Tenerife”

Viena no iespaidīgākajām celtnēm uz salas. Izstāžu un konferenču norisinās dažādi kulturāli pasākumi, kā piemēram, teātra izrādes, dažkārt pat koncerti, un dažādi citi pasākumi. Tā tika uzcelta 2003.gadā, un tās būvniecība aizņēma 6 gadus. Iestājoties tumsai, celtne tiek izgaismota, kas rada unikālu skatu ne tikai esot tās tuvumā, bet arī no tāluma. Dodoties uz ”Auditorio de Tenerife”, pirms tam noteikti ir vērts ieskatīties internetā, vai konkrētajā laikā ir paredzēti kādi pasākumi, lai izbaudītu pilnvērtīgu pieredzi!

Koncertzāle ''Auditorio de Tenerife''

 

Šī ir tikai mazākā daļa no visa, ko ceļotājiem spēj sniegt Tenerifes sala. Visbiežāk, Tenerife ir pazīstama ar vienām no skaistākajām pludmalēm pasaulē, bet ārpus tām ir simtiem skaistu vietu, ko izpētīt un kur būt. Turklāt, Tenerife ir arī sala, kur spāņiem raksturīgās tradīcijas ievēro diezgan izteikti, tāpēc svētkus šeit svin pēc pilnas programmas. Viens no iespaidīgākajiem karnevāliem norisinās februāra mēnesī, kad cilvēkiem, sabraucot no visas pasaules, kā karnevāla rīkotāji saka, ir atļauts pilnīgi viss, tikai ar vienu noteikumu – uzturēt jautrību!