Vai nespējat iedomāties vasaru bez smilšu pludmalēm? Iesakām aizbraukt uz Pērnavu, kas Igaunijā ir viena no populārākajām vietām, kur atpūsties vasarā. Pilsēta lutinās arī ar restorāniem, bāriem izklaidēm un SPA relaksācijai. Tā kā Pērnava ir lielākā pilsēta Igaunijā, teritorija iekļauj daudz dažādas atpūtas un apskates vietas, ar kurām varēsiet iepazīties šajā rakstā. Pilsēta ir īpaša ar tās jūru un pludmalēm, promenādēm, kā arī omulīgajiem mežiem un parkiem.  

Pērnavas piekrastes pļavu pārgājienu taka

Piejūras dabas rezervāts ir 341 hektārus plata meža un pļavu teritorija. Teritorijā redzēsiet gan liellopus, pilsētas govis, gan arī dažādus ligzdojošus putnus. Viesu izklaidei ir izveidota 600 metrus gara pārgājienu taka, un Pērnavas pludmales jūras krastā izvietota skatu platforma. 

Katram apmeklētājam būs iespēja ūdens krastā atklāt un apskatīt aizsargājamus augus, kas var kalpot kā izglītojoša aktivitāte bērniem. Šī izklaide būs piemērota arī personām ratiņkrēslos. 

Takas apmeklējums ir bezmaksas. 

Sērfošanas klubs “Aloha”

Vai vēlaties paspēt baudīt vasaras priekus, kamēr tas ir iespējams? Tad nav laika atlikt iespēju iemācīties sērfot! Aloha klubā tiek piedāvāta iespēja ņemt nomā kvalitatīvu inventāru, kā arī iegūt vērtīgu pamācību no kluba instruktoriem. 

Sērfošana nav vienīgais, ko iespējams apgūt apciemojot Aloha. Ļoti populārs ir skimbordings – tas ir dēlis, ar kuru slīd pa ūdens virsmu. Pārvērt šo par jaunu prasmju apguves vasaru! 

Pērnavas Vaļņa loks

Šeit redzēsiet apgaismotu promenādi, kas aizvedīs līdz tiltiņam, kas ir izbūvēts pār vaļņa grāvi. Pērnavas Vaļņa loka vidū ir izvietota Igaunijas augstākā struktūra. 

Ko vēl piedāvā Vaļņa loks? Lokācijā ir iekārtots amfiteātra tipa koncertu laukums, kas piedāvā gan vietējiem, gan ieceļotājiem baudīt kultūru. 

Ja vēlaties iepazīt Pērnavas vēsturisko pusi, tad šo varēsiet izdarīt pie Venēras, kur darbojas atjaunotā Kalēja smēde, kas ļauj apskatīt kalēja darbus. Maketi, kas ir eksponēti apkārtnē, dod priekšstatu par Pērnavas pārtapšanu no nocietinājuma par mūsdienīgu pilsētu, kas piemērota visām gaumēm. 

Ja šo vietu apciemosiet ar mazākajiem ģimenes locekļiem, būsiet droši, ka garlaicīgi nebūs nevienam – šeit ir ierīkots rotaļu laukums.

Pērnavas Lāzeru parks

Esat Pērnavā uz pāris dienām un vēlaties tās aizpildīt ar dažāda veida aktivitātēm? Dažādība nav garlaicīga, tāpēc azartiskākajiem Igaunijas viesiem, iesakām apmeklēt Pērnavas Lāzeru parku. Parks patiks tiem, kuri ir iemīļojuši, piemēram, peintbola spēles. Šeit varat atbraukt izklaidēties ar draugiem vai ģimeni un baudīt smieklu, un pozitīvu emociju jūru. 

Spēle ir modernizēta un to var izspēlēt nevis ar krāsainajām lodēm, bet gan lāzeru aprīkojumu. Zāle ir aprīkota ar labirintiem, slēptuvēm, tiltiņiem, izgaismotiem briesmoņiem, kā arī dūmiem un mūziku. 

Vienā reizē spēlē var piedalīties līdz 12 personām un tās ilgums ir 18 minūtes. Ja esat atbraukuši brīvdienās uz Pērnavu divatā – nav problēmu. Lāzeru spēli var baudīt arī divatā. 

Vana – Pērnavas putnu vērošanas tornis

Vana torņa augstums ir 8 metri un tas atrodas Pērnavas palienes pļavā. Šajā vietā Pērnavas upe ietek jūrā. 

Lokācija ir interesanta apskates vieta gan ziemā, gan vasarā. Pērnavas vērošanas tornī var baudīt lielisku skatu uz piestātni, smilšaino pludmali un upes grīvu, kā arī vērot putnus – putnus gan pļavā, gan jūrā, gan niedrājos. Ja vēlaties Vanu apmeklēt, jo esat putnu mīļotājs, tad ideālais laiks šim ir laika posmā no aprīļa līdz oktobrim. 

Pie skatu torņa ir iespējams novietot arī automašīnu, no stāvlaukuma līdz Pērnavas putnu vērošanas tornim ir 500 metri. Pēc torņa apmeklējuma, būs iespējams atpūsties pludmalē vai izbaudīt piejūras skatu ar velosipēdu. 

 

Pērnavas pilsētai noteikti piemīt romantikas un vieglprātības garša. Balto smilšu pludmales būs neaizmirstamas – tās ir liels iemesls, kāpēc uz tām ceļojumā brauc ārzemju tūristi.  

Pērnava sevī lieliski apvieno gan dabu un tās brīnumus, gan pilsētas un modernas vides iespējas.