Nav noslēpums, ka Tallinas vecpilsēta ir patiesi skaista un apskates vērta. Nešaubos, ja to jau esat apciemojuši, izstaigājuši visas ieliņas un skatu platformas. Tallina ir izcila vieta izbraucienam ar ģimeni, jo tajā izklaides var piemeklēt gan lieliem, gan maziem. 

Tallinas televīzijas tornis

Tallinas televīzijas tornis ir visaugstākā atvērtā platforma Ziemeļeiropā, tās kopējais augstums ir 175 metri. No šī torņa ir iespējams redzēt pilsētu 360 grādos, kā arī nobaudīt pusdienas ar ģimeni skaistā restorānā ar panorāmas logiem. Ja esat mākslas cienītāji, tad šī būs piemērota vieta arī tam! Tallinas televīzijas tornī atrodas muzejs ar vēsturiskām fotogrāfijām, kinoteātris, kā arī izstāžu zāle un interaktīva ekspozīcija. Mazākie ceļotāji var baudīt izklaides bērnu stūrītī vai rotaļu laukumā. 

Ja esat adrenalīna cienītāji, tad jums noteikti patiks “Pastaiga gar malu” aktivitāte – tā ilgst, apmēram, 30 minūtes un norit gida pavadībā. Pastaiga noteikti būs nedaudz biedējoša, īpaši tiem, kuri nejūtas ērti augstās vietās, taču ikviens būs piestiprināts ar drošības virvi, kas ļaus pat apsēsties uz televīzijas torņa malas un uzņemt fotogrāfijas. Lūdzu, neaizmirstiet veikt rezervāciju iepriekš, iegādājoties biļetes internetā – “Pastaiga gar malu” + pārējā torņa apskate = 30 EUR, TV torņa biļete bez “Pastaiga gar malu” no 7 līdz 13 EUR. 

Hidroplānu ostas muzejs (Lennusadam)

Neesat droši, vai muzeji ir piemēroti jums? Mēs esam patiešām pārliecināti, ka šis jums tomēr patiks, jo šis ir viens no modernākajiem muzejiem visā Baltijā! Muzejs ir izvietots lielā angārā, kur vietu ir atradusi zemūdene “Lembit”, kas ir piedzīvojusi Otro pasaules karu. 

Visus muzeja eksponātus apmeklētāji var aplūkot trīs stāvos – pirmais, kas ir “zem ūdens” līmenis, kur atradīsiet zemūdeni un kuģa skeletu, tam seko otrais līmenis – zemūdene, lielgabals un laiva – un trešais stāvs ir paredzēts “debesu” līmenim, kur pie griestiem ir piestiprinātas lidmašīnas. 

Hidroplānu ostas muzejā piedzīvosiet tādas aktivitātes, kā zemūdenes ekipāžas projekcija, šautuve, lidojumu simulators, mini kinoteātris, virtuālā realitāte un foto stūrītis ar kostīmiem. 

Biļešu cena nav tā mazākā, taču muzejā pavadīsiet vismaz 2 stundas, kas noteikti būs tā vērts! Pieaugušo biļete izmaksās 15 EUR.

Panorāmas rats Skywheel of Tallinn

Ja vēlaties baudīt skatu uz Tallinas pilsētu, Ilemistes ezeru, lidostu un jūru, turklāt darīt to 120 metru augstumā – dodamies piedzīvojumā uz panorāmas ratu Skywheel. 

Pieredzi iespējams baudīt arī ar ģimeni vai draugiem, privātā gaisotnē, ar dzirkstošu dzērienu! Tornis Tallinā priecē tā apmeklētājus jebkurā gada laikā – vasarā nodrošinot atvēsinošu temperatūru un siltumu ziemā gondolās.

Ja uztraucaties, vai aktivitāte ir paredzēta maziem bērniem vai cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, tad neraizējaties, jo gondola ir veidota, lai tā pielāgotos visiem. 

Standarta biļetes cena ir 10 EUR no personas, taču ģimenes biļeti ir iespējams iegādāties mazliet lētāk. Pašiem mazākajiem, līdz 3 gadu vecumam, par apmeklējumu maksāt nebūs nepieciešams. 

Telliskivi radošā pilsēta (Telliskivi)

Vēlaties sajusties kā vietējais Tallinā? Pilsētas iedzīvotāji ir iemīļojuši Telliskivi radošo pilsētiņu un tā ir kļuvusi par tiešām populāru atpūtas vietu. Pilsētiņa atrodas bijušās rūpniecības teritorijā. Šeit būs iespējams baudīt naktsdzīvi un mieloties ar garšīgiem ēdieniem dažādos restorānos un kafejnīcās. Telliskivi ir mājas dažādiem radošajiem un start-up uzņēmumiem, kā arī trīs teātriem un dizaina veikaliem. Ja esat ielu mākslas mīlētājs, tad noteikti novērtēsiet pilsētiņas grafiskā dizaina sienu. To ir veidojuši dažādu tautību mākslinieki un par katras gleznas stāstu ir iespējams uzzināt ekskursijā caur šo mākslas ielu. 

Pirita klostera drupas (Pirita Convent)

Senajā 1407.gadā tika dibināts Livonijas mūķeņu klosteris. Ēkas teritorijā ir veikti izrakumi, taču tās pamati, pagrabi, kapsēta un pagrabi ir saglabājušies un palikuši neskarti arī šodien! 

Ciemiņiem iespaidīga šķiet klostera drupu baznīca. Tā ir 35 metrus augsta fasādes smaile. Apskatei redzamas sienas, pagrabi un kāpnes, kuras ir saglabājušās līdz pat mūsdienām. 

Siltajā gada laikā teritorijā tiek organizēti koncerti, kas padara tos pavisam noteikti neaizmirstamus. 

Vai prātojat, cik šī aktivitāte jums izmaksās? Ieejas maksai jāsagatavo tikai 3 EUR. Noteikti ir tā vērts! 

 

Tallina noteikti ir īstā vieta, kur pavadīt savu laiku, ja apciemojat Igauniju, piemēram, nedēļas nogalē un vēlaties noorganizēt aktivitātes divu dienu garumā. Pilsēta piedāvā jautrību visiem – garlaicīgi nebūs! Tallina sevī apvieno mūsdienīgo ar naktsdzīvi un kultūras dzīvi, kā arī vēsturisko gaisotni.