Laiks atpūsties sportiskā un azartiskā gaisotnē! Esam sagatavojuši Tev trīs ieteikumus, ko darīt galvaspilsētā. Šīs izklaides Rīgā neatstās Tevi vienaldzīgu. Lasi rakstu un ķer iedvesmu, kā brīvo laiku pavadīt interesanti – jo aktīvā atpūta var būt arī jautra izklaide!

TOP 1 – elektrokartingi

Elektriskais kartings ir mazs, atvērta tipa, transportlīdzeklis, kas paredzēts atpūtai vai sacensībām. To darbina elektromotors nevis benzīna dzinējs, padarot to par videi draudzīgāku alternatīvu nekā tradicionālie kartingi.

 

Kāpēc izvēlēties elektrokartingu nevis benzīna kartingu?

  • Dabai draudzīgāki – elektriskie kartingi ir videi labāka aktīvā atpūta nekā benzīna braucamie, jo ir nulles emisija, mazāks trokšņu piesārņojums, kā arī tiek darbināti ar atkārtoti uzlādējamām baterijām.
  • Klusa darbība – elektrokartings ir daudz klusāks nekā benzīna kartingi, tāpēc nerada trokšņa piesārņojumu. Līdz ar to ar elektrokartingiem var braukt arī iekštelpās. Šādas izklaides Rīgā ir jo īpaši pieprasītas.
  • Mazāka apkope – elektriskajiem kartingiem ir nepieciešama mazāka apkope nekā benzīna kartingiem, jo ​​tiem ir mazāk kustīgu daļu, tāpat nav nepieciešama eļļas maiņa vai regulēšana.
  • Zemākas ekspluatācijas izmaksas – elektroenerģijas izmaksas parasti ir zemākas nekā degvielai, kas nozīmē, ka elektriskajiem kartingiem kopumā ir zemākas ekspluatācijas izmaksas. Tāpēc šāda aktīvā atpūta Rīgā vai citur būs izdevīgāka.
  • Labāka veiktspēja – elektromotori nodrošina tūlītēju griezes momentu. Tādēļ uzrāviens ir krietni jaudīgāks un ātrums tiek attīstīts ātrāk. Elektriskajiem kartingiem ir arī labāka un vieglāka vadāmība, kā arī iespēja braukt atpakaļgaitā, kas ir jo īpaši noderīgi, ja gadījies izslīdēt no trases.

 

Elektrokartingi var atšķirties pēc izmēra, ātruma un jaudas, taču parasti tie tiek izdalīti divās kategorijās: bērniem paredzētie un pieaugušajiem, gan arī izklaidei vai sacīkstēm paredzētie. Tos var vadīt, izmantojot stūri un pedāļus vai izmantojot rokas tālvadības pulti. Izklaidei un atpūtai paredzētie braucamie var sasniegt ātrumu līdz 45 km stundā, un ar vienu uzlādi var darboties vairākas stundas atkarībā no akumulatora jaudas.

Pieprasīta aktīvā atpūta

Elektriskie kartingi salīdzinājumā ar benzīna braucamajiem kļūst arvien populārāki, jo:

  • ir zemāks trokšņu līmenis;
  • mazāk izmešu;
  • uzlabota efektivitāte.

Liels plus, ka elektrokartingu var izmantot iekštelpās, tādēļ var braukt gan vasarā, gan arī ziemā un sliktos laikapstākļos. Līdz ar to aktīvā atpūta Rīgā un citviet ir pieejama visu gadu, piemēram, atrakciju un aktīvās atpūtas parkos, ģimenes izklaides centros un citur. Pamēģini un citas izklaides Rīgā Tev vairs nebūs jāmeklē!

Kur pieejama labākā aktīvā atpūta kartingos? Izvēlies “GUNSnLASERS” iekštelpu trasi, kas atrodas Rīgā, Mārkalnes ielā 10! Lai pieteiktu braucienus vai pat noorganizētu dzimšanas dienas ballīti vai korporatīvo pasākumu, zvani pa tālr. +371 27274646 (pēc savienojuma spied pogu 1 un 1) vai raksti uz e-pastu [email protected], norādot vēlamo laiku un personu skaitu!

Plašāku informāciju par kartingiem lasi mājaslapā www.gunsnlasers.lv!

 

TOP 2 – virtuālās realitātes istaba

Kāda varētu būt aktīvā atpūta tiem, kuriem patīk viss par un ap IT lietām un datorspēlēm? Pareizā atbilde ir izklaides Rīgā, VR istabās. Atkarībā no izvēlētās VR spēles, Tev var nākties kārtīgi iesvīst, vicinot rokas un kustinot visu ķermeni. Lai arī šādas izklaides Rīgā vēl ir salīdzinoši jaunums, pasaulē tās ir pieprasītas.

Kas ir VR room?

VR telpa jeb istaba ir īpaši iekārtota un aprīkota telpa, kas paredzēta, lai cilvēkam nodrošinātu pilnībā ieskaujošu pieredzi. Šīs telpas parasti ir aprīkotas ar izcilu aparatūru, specializētu programmatūru un dažādiem sensoriem un kontrolieriem, kas lietotājiem ļauj mijiedarboties ar virtuālo vidi reāllaikā. Katras VR telpas izkārtojums var atšķirties atkarībā no interjera dizaina un piedāvājuma. Dažās VR istabās var būt vairāki projektori vai lieli ekrāni, savukārt citās var izmantot uz galvas piestiprinātus displejus (HMD), lai radītu personiskāku un aizraujošāku pieredzi. Modernās virtuālās realitātes istabās ir pieejama kustības izsekošanas tehnoloģija, kas ļauj lietotājiem pārvietoties un mijiedarboties ar virtuālajiem objektiem un vidi dabiskā un intuitīvā veidā. Vai arī Tev šādas izklaides Rīgā šķiet saistošas?

Jauna virtuālās realitātes telpa Rīgā

Ja vēlies nokļūt pavisam citā pasaulē un izbaudīt mūsdienu tehnoloģiju sniegtās iespējas, dodies uz “GUNSnLASERS” VR Room Rīgā, Mārkalnes ielā 10. Izklaide ir pieejama katru dienu, arī brīvdienās. Veic rezervāciju mājaslapā www.gunsnalsers.lv vai zvanot pa tel. 27274646 (spied 1 un 1)! Aktīvā atpūta virtuālās realitātes telpā būs aizraujošām emocijām piepildīta izklaide. 

 

TOP 3 – lāzertaga spēle

Lāzertags jeb laser tag ir populāra aktīvā atpūta Rīgā, ko daudzi izvēlas ne tikai vienkārši izklaidei, bet arī dzimšanas dienas svinībām un korporatīvajiem pasākumiem. Šī patiesi ir unikāla sportiska spēle, jo to var spēlēt jau no 4 gadu vecuma.

Īsumā par lāzertagu

Lāzertags ir komandu šaušanas spēle, kurā tiek izmantoti infrasarkano staru “ieroči” un galvas apsēji ar sensoriem, kas uztver trāpījumu. Šmaukties nav iespējams, jo sistēma uztver katru šāvienu un trāpījumu. Pēc spēles katrs dalībnieks saņem diplomu ar savu statistiku un titulu, ja tāds ir nopelnīts.

Lāzertaga spēles notiek iekštelpās vai āra laukumos, kuri ir iekārtoti ar dažādiem elementiem, lai nodrošinātu spēlētāju aizsegu un spēli padarītu tematisku. Visa pasākuma laikā kopā ar spēlētājiem ir instruktors, kurš ne tikai palīdz ar ekipējumu, bet arī dod dažādus uzdevumus jeb misijas.

Lāzertaga spēles misijas vai spēļu veidi var atšķirties atkarībā no norises vietas un izmantotā aprīkojuma, taču šīs ir dažas no populārākajām misijām:

  • izdzīvo pēdējais – mērķis ir no spēles izslēgt visus pretinieku spēlētājus, šaujot tiem. Uzvar pēdējais spēlētājs vai komanda. Misijas laikā nav iespējams doties uz savu bāzi “atdzīvoties”. Lieliska aktīvā atpūta, jo būs jāskrien un jālien;
  • noķert karogu – komandas mēģina notvert otras komandas karogu, vienlaikus aizstāvot savu. Startā abi karogi atrodas laukuma vidū. Uzvar komanda, kas noķer otras komandas karogu un nogādā to savā bāzē;
  • kalna karalis – spēlētāji sacenšas, lai kontrolētu noteiktu laukuma zonu. Uzvar spēlētājs vai komanda, kas saglabā kontroli pār teritoriju visilgāk;
  • zombiji – viens vai vairāki spēlētāji tiek uzskatīti par zombijiem un mēģina inficēt citus spēlētājus, trāpot tiem ar lāzera šāvienu. Uzvar pēdējais spēlētājs vai komanda, kas nav inficēta;
  • dominēšana – divas komandas sacenšas, lai sagūstītu un kontrolētu vairākus kontrolpunktus visā laukumā. Uzvar komanda, kas konkrētā laikā periodā ir kontrolējusi visvairāk punktu;
  • VIP – viens spēlētājs no katras komandas tiek iecelts par VIP, un viņa komandai viņš ir jāpavada uz noteiktu laukuma zonu, kamēr pretinieku komanda mēģina viņu likvidēt.

Šie ir tikai daži piemēri no daudzām misijām un spēļu veidiem, ko var spēlēt lāzertagā. Instruktors dos atbilstošus uzdevumus, ņemot vērā spēlētāju vēlmes, vecumu, skaitu, kā arī pasākuma tematiku.

Šī aktīvā atpūta ir piemērota visu vecumu un fiziskās sagatavotības cilvēkiem. Lai gūtu lielisku lāzertaga spēles pieredzi, izvēlies kādu no “GUNSnLASERS” izklaides parkiem, kas atrodas trīs dažādās lokācijās Rīgā:

  1. Šampētera ielā 1, Šampēterī (iekštelpu un āra laukumi);
  2. Viestura prospektā 2, Mežaparkā (āra laukumi);
  3. Mārkalnes ielā 10, Juglā (iekštelpu laukumi).

Apmeklē interneta vietni www.gunsnlasers.lv, lai pieteiktu pasākumu online reģistrācijas formā, vai arī raksti ziņu uz e-pastu [email protected]! Aktīvā atpūta garantēta.

Jaudīgākās izklaides Rīgā viennozīmīgi ir “GUNSnLASERS” aktīvās atpūtas parkos Šampēterī, Mežaparkā un Juglā. Ienāc mājaslapā www.gunsnlasers.lv un piesaki savu pasākumu jebkurā sev vēlamā laikā!