Ir laiks sākt plānot brīvdienas! Arī pie mums, tepat Latvijā, ir daudz interesantu apskates un izklaides vietu, kurp doties ar draugiem vai ģimeni. Ikviens var atrast sev ko piemērotu, piemēram, kartinga halle un kartingi azartiskai atpūtai, ainaviskas dabas takas veselīgai pastaigai, VR room azarta cienītājiem u.c. Lasi rakstu un iedvesmojies skaistai brīvdienu atpūtai Latvijā!

1. Iekštelpu kartinga halle

Kartingi ir forša ideja atpūtai gan ar ģimeni, gan draugiem. Varat sarīkot draudzīgas sacīkstes un uzvarētājam pasniegt simbolisku balvu, piemēram, pusdienas picērijā. Vai kādreiz ir dzirdēts par elektrokartingiem? Vai šis kartings Rīgā ir izmēģināts? Ja nē, tad jāapmaklē “GUNSnLASERS” kartinga halle Mārkalnes ielā 10, Rīgā. Elektro kartingi ir mūsdienīga izklaide, tādēļ turpini lasīt un iepazīsties ar to priekšrocībām!

Elektrokartingu priekšrocības

Mums ir jādomā arī par nākotni, tādēļ ir vērts mainīt ne tikai savus ikdienas paradumus, bet arī izklaides iespējas. Elektro kartings Rīgā vai jebkur citur ir labāka alternatīva, ko iesakām izvēlēties arī Tev!

Svarīgākās atšķirības starp benzīna un elektrokartingiem:

  • benzīna kartingi strādā ar 2 vai 4 taktu dzinēju, bet elektriskie kartingi darbojas ar elektromotoru, kuru darbina atkārtoti uzlādējamas baterijas;
  • elektrokartingi ir mūsu dabai un cilvēkam labāks risinājums, jo netiek radīti neveselīgi izmeši un izplūdes gāzes;
  • ar elektrokartingu var braukt ātrāk, līdz pat 135 km/h (sacīkšu elektrokatingiem) vai līdz 45 km/h izklaidei un atpūtai paredzētajiem elektrokartingiem;
  • kartingi ar elektro motoru ir vieglāk un ērtāk vadāmi un kontrolējami, jo pateicoties akumulatora novietojumam, kopējais svars tiek sadalīts vienmērīgāk;
  • nospiežot pogu, ar elektrisko kartingu var braukt arī atpakaļgaitā. Tas ir ērtāk, jo nav nepieciešams saukt instruktoru, lai iestumtu kartingu atpakaļ trasē situācijā, kad ir gadījies izbraukt no trases;
  • elektriskie kartingi ir saslēgti ar īpašu datora sistēmu, kas precīzi uzņem katra braucēja apļa laiku. Vari apmeklēt kartinga halli regulāri un salīdzināt gan savu, gan pārējo rezultātu;
  • elektro kartingi ir dažāda apmēra, tādēļ var braukt arī bērni. Augumam ir jābūt vismaz 1,2m garam;
  • elektrokartingiem ir dažādas jaudas, tādēļ nav jāuztraucas mazāk pieredzējušiem braucējiem.

Elektriskais kartings Rīgā, “GUNSnLASERS” trasē, ir forša atpūtas iespēja. Te instruktori ir draudzīgi un labprāt iepazīstinās katru braucēju ar noteikumiem un visām tehniskajām niansēm. Kartinga halle atrodas interesantā lokācijā un piedāvā arī lāzertaga, airsofta un virtuālās realitātes pakalpojumus.

Foto: gunsnlasers.lv

Elektro kartings Rīgā

Kartinga halle “GUNSnLASERS” atrodas Rīgā, Mārkalnes ielā 10. Tā ir ierīkota kādreizējā Juglas manufaktūras rūpnīcā, kur agrāk tika ražoti kokvilnas audumi. Šie elektro kartingi atrodas iekštelpās, tādēļ nav jāuztraucas par laikapstākļiem. Izklaide ir pieejama gan tad, kad ārā ir sniegs un lietus, gan spīd karsta saule. Dodies izklaidēties!

Darba laiks un cenas

Kartinga halle strādā katru dienu, tomēr iepriekš ir vēlams veikt rezervāciju, lai pārliecinātos, ka vēlamais laiks ir patiešām pieejams. Kā to izdarīt?

“GUNSnLASERS” kontaktinformācija pasākuma rezervēšanai:

  • tālr. +371 27274646 (pēc savienojuma, spied pogu viens un tad atkal viens);
  • e-pasts [email protected];
  • interneta vietne www.gunsnlasers.lv (pieejama online kontaktforma).

Ja interesē kartings Rīgā, tad viennozīmīgi Mārkalnes ielā 10, jo te jaudīga atpūta ir garantēta! Kartinga halle piedāvā dažādus brauciena ilgumus – sākot no 10 minūtēm līdz pat 120 minūtēm, kas ir superīgs piedāvājums ballītēm. Par aktuālo cenu un pasākumu iespējām lasi mājaslapā www.gunsnlasers.lv!

 

2. Pastaiga dabā (20 idejas)

Mēs visnotaļ varam lepoties ar savu dabu un tās skaistumu, kas katrā gadalaikā ir pavisam citāds. Apvieno lietderīgo ar patīkamo, dodoties atpūtā, kas uzlabos arī Tavu veselību!

20 idejas, kurp aizbraukt pastaigā:

  1. Raganu purva sēra dīķu taka, kas atrodas Ķemeru nacionālajā parkā;
  2. Stiglavas grava;
  3. Ogres zilie kalni;
  4. Katvaru muižas parks ar interesantiem kokiem;
  5. Slutišķu gravu taka;
  6. Kaltenes taka ar putnu vērošanas torni;
  7. Lāčkroga ezers;
  8. Līgatnes dabas takas;
  9. Lielzezera dabas taka Limbažos;
  10. Tīrumnieku purva taka;
  11. Čužu purva taka;
  12. Baltā kāpa Saulkrastos;
  13. Adamovas dabas taka;
  14. Randu pļavas;
  15. Numernes valnis;
  16. Jaundomes dabas taka;
  17. Carnikavas promenāde gar Gauju un līdz jūrai;
  18. Zvārtes iezis;
  19. Stompaku purvs ar partizānu mītnēm;
  20. Zirgu salas dabas taka.

Pirms došanās uz kādu no minētajām vietām, vispirms iesakām internetā izlasīt, vai attiecīgajā brīdī objekts apmeklētājiem ir pieejams. Rekonstrukciju vai sliktu laikapstākļu gadījumos pie dabas takām var būt grūti piebraukt.

Foto: pixabay.com

3. Virtuālās realitātes istaba

Jā, virtuālās realitātes istabas apmeklējums patiešām var kļūt par lielisku brīvdienu plānu. Te Tu saņemsi visu, kas nepieciešams superīgai atpūtai – varēsi noķert azartu un elpu aizraujošas emocijas, spēlējot kādu no populārākajām virtuālās realitātes spēlēm, bez raizēm iedzert atspirdzinošu dzērienu un apēst picu kopā ar draugiem!

“GUNSnLASERS” kartinga halle piedāvā arī VR atpūtu, individuāliem pasākumiem izīrējot pilnībā aprīkotu telpu ar:

  • VR brillēm un spēlēšanas svirām;
  • spēļu attēlošanas ekrāniem;
  • oficiālajām spēlēm;
  • plašumu, lai netraucēti kustētos spēles laikā;
  • galdus un krēslus, kur iespējams apēst līdzpaņemtās uzkodas.

 

Kartinga halle un VR telpa atrodas Rīgā, Mārkalnes ielā 10 (Juglas mikrorajons), “GUNSnLASERS” iekštelpu aktīvās atpūtas centrā.

Uz vietas ir pieejams plašs populārāko un labāko virtuālās realitātes spēļu klāsts, piemēram:

  • Beat Saber;
  • Onward;
  • Arizona Sunshine;
  • Carve Snowboarding;
  • Job Simulator;
  • Real VR Fishing;
  • Blade & Sorcery: Nomad;
  • Creed: Rise to Glory;
  • Gorilla Tag un daudzas citas.

Spēļu piedāvājums ir patiesi dažāds – sākot ar kaujas simulācijām un beidzot ar bērniem piemērotām, izklaidējošām spēlēm. Uz vietas instruktors parādīs, kā darbojas iekārtas un kā ieslēgt vēlamo spēli.

Lai pieteiktu savu pasākumu, zvani pa tālruni +371 27274646 (pēc savienojuma, nospied 1 un 1) vai raksti uz e-pastu [email protected], norādot vēlamo datumu, laiku un cilvēku skaitu!

Foto: gunsnlasers.lv

4. Mazpilsētu apskate

Esam pieraduši doties apskatīt Liepāju, Ventspili, Cēsis, Jelgavu, Kuldīgu, taču Latvijā ir daudz citu mazu, bet pievilcīgu pilsētu ar interesantiem apskates objektiem. Dodies apskatīt!

Limbaži

Limbaži atrodas nedaudz vairāk kā stundas brauciena attālumā no Rīgas. Neliela pilsēta, kura visdrīzāk, mums visiem vislabāk zināma ar tās piena produktu gatavošanas tradīcijām.

TOP vietas, ko apskatīt Limbažos:

  • Pilsdrupas – pils celta 13. Gadsimtā un kalpojusi kā cietoksnis Livonijas krusta kara laikā. Šobrīd ir palikušas tikai drupas, kurām blakus ierīkots skatu tornis;
  • Limbažu muzejs – izstāde par pilsētas vēsturi un nozīmi Livonijas laikā, kā arī dažādas tematiskās ekspozīcijas. Pirms došanās iepazīsties ar darba laiku un aktualitātēm mājaslapā www.limbazumuzejs.lv;
  • Evaņģēliski Luteriskā baznīca, kas celta 17. Gadsimtā un ir ievērojama tās baroka laika arhitektūras dēļ;
  • Lielezera dabas taka ar iespēju nopeldēties un sauļoties labiekārtotā pludmalē;
  • Sudraba muzejs – tā ekspozīcijas ir veltītas novada sudraba un amatniecības vēsturei. Par piedāvājumu vairāk lasi mājaslapā www.sudraba-muzejs.lv.

Pilsētā ir vēl daudz citu interesantu objektu, kā arī visu gadu darbojas vairākas kafejnīcas, kurās garšīgi paēst. Dodies brīvdienās!

Foto: pixabay.com

Gulbene

Gulbene ir maza pilsēta Latvijas ziemeļaustrumos, kas pazīstama ar skaistām ainavām un bagāto vēsturi.

Dažas no populārākajām apskates vietām Gulbenē:

  • Šaursliežu bānītis Gulbene-Alūksne, kas ved cauri skaistām dabas ainavām;
  • Gulbenes muiža, kas celta 18. gadsimtā un šobrīd kalpo kā kultūras centrs un muzejs;
  • Evaņģēliski Luteriskā baznīca – neogotikas arhitektūras paraugs, celta 19. gadsimta beigās;
  • Gulbenes muzejs, kurā vairāk var iepazīties ar pilsētas un tās apkārtnes vēstures liecībām, tiek piedāvātas arī tematiskas ekspozīcijas. Pirms došanās iepazīsties ar info mājaslapā www.gulbenesmuzejs.lv.

Mazpilsētā ir arī vairākas kafejnīcas, kur paēst siltas pusdienas un iedzert kafiju. Dodies ciemos uz Gulbeni un tās apkārtni!

Ilūkste

Maza pilsēta Latgalē, netālu no Latvijas-Baltkrievijas un Latvijas-Lietuvas robežas. Pilsētā atrodas vairākas vēsturiskas ēkas, kā arī HES, kas darbojas joprojām.

Vietas, ko apskatīt Ilūkstē:

  • Pilsdrupas – pils celta 14. gadsimtā un nopostīta 16. gadsimtā Livonijas kara laikā;
  • Evaņģēliski Luteriskā baznīca – celta 18. gadsimtā, tai raksturīgi baroka un rokoko arhitektūras stila elementi;
  • Novadpētniecības muzejs, kurā iepazīties ar pilsētas un tās apkārtnes vēsturi. Plašāku informāciju par ekspozīcijām un darba laiku lasi muzeja mājaslapā www.ilukstespilsetasvesturesmuzejs.lv;
  • Ilūkstes Mežaparks – plaša zaļā teritorija ar pastaigu takām, bērnu rotaļu laukiem un piknika vietām.

Braucienu uz Ilūksti vari apvienot arī ar Daugavpils apskati vai atpūtu pie kāda no daudzajiem Latgales ezeriem!

Kādas izskatīsies Tavas brīvdienas? Esi aktīvs un doties atpūtā ārpus sava mājokļa! Vienalga, vai šoreiz Tavā plānā būs kartingi un kartinga halle vai divu dienu izbrauciens pa Latviju, saplāno sev foršu nedēļas nogali kopā ar ģimeni vai draugiem!