Jūs esat izvēlējies nākamo brīvdienu galamērķi, aprēķinājis budžetu, sācis veidot uzkrājumu plānu un sācis sastādīt savu ceļojuma maršrutu. Nākamais solis ceļojuma plānošanas procesā ir lidojumu rezervēšana. Un lētu lidojumu atrašana var būt viena no grūtākajām šī procesa daļām.

Lielākajā daļā ceļojumu aviobiļetes ir visdārgākā ceļojuma daļa. Lai gan lidojumu cenas pēdējos gados ir samazinājušās, tās joprojām var ievērojami ietekmēt ceļojuma budžetu. Neatkarīgi no tā, vai esat individuāls ceļotājs vai ģimene, kas vēlas atpūsties ārzemēs, lēta lidojuma piedāvājuma atrašana var būtiski ietekmēt jūsu pieredzi.

Uzsāciet izpēti agri

Lielākā daļa aviokompāniju parasti piešķir vietas 11 mēnešus iepriekš. Tiklīdz zināt, ka, iespējams, ceļosiet, jums jāsāk izpēte.

Sāciet, nosakot aptuvenus ceļojuma datumus un sekojiet līdzi cenām. To var izdarīt, regulāri pārbaudot savu iecienītāko aviobiļešu meklētājprogrammu vai aviosabiedrības tīmekļa vietni un sekojot līdzi labiem piedāvājumiem. Laba ideja ir arī pierakstīties uz e-pasta paziņojumiem, lai jūs būtu gatavi, tiklīdz lidojumu cenas sasniedz zemāko punktu.

Rezervējiet īstajā laikā

No visiem trikiem, kā atrast lētus lidojumus, šis, iespējams, ir viens no sarežģītākajiem, jo nav patiesa “īstā laika” rezervācijai, jo aviokompānijas var jebkurā brīdī paziņot par izpārdošanu.

Tomēr pagātnes tendences liecina par to, kad ir īstais laiks veikt rezervāciju. CheapAir.com katru gadu veic aptauju un nesen atklāja, ka vislētākais laiks rezervēt lidojumus ir 64 dienas iepriekš. Taču attiecībā uz starptautiskajām biļešu cenām tika konstatēts, ka atkarībā no tā, uz kurieni lidojat, šis laiks ir ļoti atšķirīgs – no 58 līdz 120 dienām pirms lidojuma.

Esiet elastīgi attiecībā uz ceļojuma datumiem

Aviobiļešu cenas atšķiras atkarībā no nedēļas dienas, gadalaika un gaidāmajām brīvdienām, piemēram, Ziemassvētkiem un Jaunā gada.

Bieži vien lidot nedēļas vidū ir lētāk nekā nedēļas nogalē, jo nedēļas nogalē ceļo lielākā daļa cilvēku un aviosabiedrības tad paaugstina cenas. Cenas bieži ir zemākas arī tad, ja lidojat uzreiz pēc lieliem svētkiem. Lidojumi agri no rīta vai vēlu vakarā parasti ir lētāki, jo tad ceļot vēlas mazāk cilvēku.

Pirms apņematies izlidot, pārbaudiet arī citus datumus, lai atrastu lētāko dienu. Pat vienas dienas starpība var nozīmēt milzīgu ietaupījumu!

Lidojums uz/no alternatīvām lidostām

Dažās pasaules lielākajās pilsētās ir vairāk nekā viena liela lidosta. Pārbaudot, vai nav lētāk lidot uz citu lidostu, var ietaupīt naudu. Mazākās lidostās bieži vien ir lieliskas sabiedriskā transporta sistēmas, kas neapgrūtinās nonākšanu jūsu galapunktā pilsētā.

Pārbaudiet, kuras šobrīd ir labākās vietas ceļošanai

Cenas atšķiras atkarībā no vietas, uz kuru lidojat. Ja jums nav pārāk svarīgs galamērķis, izmēģiniet šo naudas taupīšanas triku:

Dodieties uz Skyscanner.com
Ievadiet lidostu, no kuras vēlaties izlidot
Noklikšķiniet uz galamērķa lodziņa
Parādīsies lodziņš ar iespēju “Visur”
Izvēlieties šo iespēju, izvēlieties datumus un nospiediet meklēt

Jūs redzēsiet sarakstu ar visiem lidojumiem no jūsu izvēlētās lidostas šajā datumā, kas sakārtoti no lētākā līdz dārgākajam. Šī ir lieliska iespēja, ja jums ir iespēja būt elastīgiem ar saviem ceļojuma datumiem un galamērķi.

Neizvairieties no vietām, kuras iepriekš neesat apsvēris. Nedaudz palasiet internetā, un, iespējams, atklāsiet, ka tur ir saule, jūra, smiltis un viss pārējais, ko meklējat.

Rezervējiet savlaicīgi

Vislabāk ir rezervēt biļetes laikus – līdz pat gadam iepriekš. Lidojuma vietas parasti ir lētākas, kad tās kļūst pieejamas pirmo reizi. Parasti aptuveni gadu pirms reālā lidojuma, bet dažkārt arī agrāk.

Piesargieties no slēptajām izmaksām, rezervējot lētas aviobiļetes

Ņemiet vērā, ka lētas aviobiļetes ar zemo cenu aviosabiedrībām var būt maldinošas. Ļoti bieži var būt slēptas izmaksas, tāpēc pirms pirkšanas pārbaudiet, vai nav jāmaksā aviopārvadājumu nodokļi, maksa par bagāžu vai sēdvietu izvēle. Aviokompānijas var arī automātiski pievienot ceļojuma apdrošināšanu un citas funkcijas, iepriekš nepārbaudot, vai tās vēlaties.

Katru dienu aviokompānijas piedāvā tūkstošiem pārsteidzošu piedāvājumu, lai konkurētu ar citu aviokompāniju. Lētas cenas ir pieejamas, un tās var pārvērst jūsu sapņu ceļojumu realitātē – ja zināt, kur meklēt.