Pēc, burtiski, vētrainas nedēļas, kad daba sevi parādīja ne no savas labākās puses, ir beidzot atgriezusies vasara! Šonedēļ gaidāmi daudz dažādu pasākumu visai ģimenei. Nedēļas pasākumi, galvenokārt, sastāv no dažādiem muzikāliem festivāliem – sākot ar ārzemju mūzikas, beidzot arī ar mūsu latviešu labākajiem gabaliem! Mūzikas žanri ir tik krāsaini, ka jebkurš varēs atrast sev vispiemērotāko!

 

Šīs nedēļas gaidītākais pasākums

„Latvijas šlāgerkanāls”

Kā vēl labāk pavadīt svētdienu, ja ne atbraukt uz vēju pilsētu un 100 metru attālumā no pludmales izdejoties pie latviešu visiecienītākajiem šlāgermūzikas gabaliem! Mēs, latvieši, mūzikas ziņā, nemaz sliktāki, teiksim, par angļiem, kuri ceļ gaismā savus populāros mūziķus – mums ir savas dvēseles dziesmas, un tās nedrīkst pazaudēt. Līdz koncerta dienai, ir iespēja iesūtīt savu vismīļāko dziesmu pasākuma organizētājiem – koncerta dienā tiks noorganizēts, lai kāds no māksliniekiem šo dziesmu arī izpilda!

Koncertā uzstāsies Andris Ērglis, Samanta Tīna, Jānis Krūmiņš, Jenny May, Guntis Veits, Normunds Rutulis, Ieva Sutugova, Kaspars Markševics, Ineta Rudzīte, Liene Šomase.

Tādēļ šajā dienā, Liepājā – koncertzālē ”Pūt Vējiņi”, ikviens ir laipni aicināts uz zelta dziesmu izlases koncertu ”Latvijas šlāgerkanāls”. Koncerta sākums no plkst. 19.00.

 

16.augusts

 

Koncerts kopā ar Žoržu Siksnu

Žoržs Siksna kļuva atpazīstams jau 1970. gados, kad uzstājās kopā ar Viktoru Lapčenoku, Margaritu Vilcāni. Dažas no viņa populārākajām dziesmām ir “Muļķe sirds” un ”Genovena”. Mūziķis ar īpašu koncertprogrammu priecēs apmeklētājus ”Kasdārzā” terasē, Rīgā, no plkst. 20:00.

 

R&B BLUES JAM koncerts

Esiet gatavi doties ceļojumā pa Amerikas mūzikālajiem lielceļiem, ieklausīties blūza saknēs, vienlaikus izpētot tā attīstību un sadzirdēt, kāds ir blūzs mūsdienās. Priekšnesumā tiks iepīti Stīvija Vandera un Bena Hārpera funk-blūza ritmi, kā arī Maikla Džeksona valdzinošās melodijas. Koncerts norisināsies M/Darbnīcā, Aristida Briāna ielā 9, Rīgā, ar sākumu plkst. 18:00.

 

Verka Serduchka & Band koncerts

Eirovīzijas karaliene un viņas grupa – Verkas Serduchkas hiti jau sen ir kļuvuši par dzimšanas dienu, kāzu un vienkārši priecīgu piektdienu himnām! Katrs skatītājs dažas stundas jutīsies kā laimīgākais cilvēks šajā pasaulē! Wondersalā, Rīgā, no plkst. 19:00.

 

17.augusts

 

Latvian Voices A capella festivāls Valmierā

Valmierā, trīs dienu garumā norisināsies trīs dažādi koncerti. Pirmajā dienā uzstāsies ”Shipsea” plkst. 19.00, Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā, otrajā dienā – ”Midnight Five”, ”Akustika” terasē, un trešajā dienā – ”Mansound” no Ukrainas, Valmieras kultūras centrā.

 

Festivāls “Muzikālais augusts Daugavpilī 2023”

Jau 11. gadu augusta ceturtdienas Daugavpilī pieskandinās festivāla “Muzikālais augusts” daudzveidīgās koncertprogrammas. Šajā ceturtdienā, Daugavpils Kultūras pilī ar koncertizrādi “Raimonds Pauls Rīgas Krievu teātrī” viesosies Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris.

 

18.augusts

 

26. Starptautiskais Garīgās mūzikas festivāls

Diriģentes Kristas Audares pavadībā, sākot no plkst. 19.00, Rīgas Sv.Pētera baznīcā, ar programmu “Klusuma vadmotīvs” norisināsies 26. Starptautiskais Garīgās mūzikas festivāla atklāšanas koncerts! Šajā programmā apvienoti mūsdienu komponisti, kuru mūzikā pausti neizsmeļami, eksistenciāli meklējumi pēc patiesuma un cilvēka esības jēgas.

 

Raxtu Raxti un Sinfonietta Rīga

Pirmatskaņojums, kurā satiksies mūsdienu tautas mūzikas apvienība “Raxt Raxti” un valsts kamerorķestris Sinfonietta Riga ar diriģentu Normundu Šnē. Koncertā, kurš norisināsies Jelgavā, Brīvdabas koncertzālē ”Mītava”, dzirdēsim skaistākās grupas dziesmas orķestra aranžējumā. Sākums no plkst. 19.00.

 

Bandava – senvēstures un mūzikas festivāls

Mūsdienu etniskās mūzikas un tradicionālās kultūras festivāls “Bandava”. Festivāls tapis, lai popularizētu Kurzemes kultūrvēsturiskās saknes un Bandavu kā vienu no Latvijas vēsturiskās zemes nozīmīgām sastāvdaļām, kas savulaik sniegusi artavu Kurzemes identitātes veidošanā. Tematiskais vadmotīvs — kurši un to dzīve vēlajā dzelzs laikmetā un turpmāk. Festivāls norisināsies divas dienas.

 

 Preiļu pilsētas svētki

Šogad Preiļi svin savu 95.jubileju – Svētku programma paredzēta veselām trīs dienām! Šīs trīs dienas būs bagātīgas ar dažādām aktivitātēm un koncertprogrammām jau no deviņiem rītā. Izklaides būs daudzsološas ne tikai pieaugušajiem, bet arī mazākajiem svētku apmeklētājiem!

 

Rokfestivāls ”Vērte” Rūjienā

Rūjienas estrādē no plkst.19.00 (ieeja no plkst.17.00) notiks rokfestivāls “Vērte”, aicinot baudīt jaudīgu mūziku, draugu būšanu un vakaru, kurā satiksies cilvēki ar kaislību pret smagajiem rifiem. Uz skatuves kāps: “Calico”, “Tape Electro”, “Iron Wings”, “Bloody Heels”, “Pienvedēja Piedzīvojumi”, “Refleksija”, “Apēdājs”.

 

19.augusts

 

Lāčplēša dārza svētki 2023

Jau ceturto gadu pēc kārtas, no plkst. 14.00 – 21.00, Liepājā, karostas rajonā, norisināsies Lāčplēša dārza svētki. Programma bagāta ar dažādiem muzikāliem priekšnesumiem, kā arī leļļu teātri mazākajiem skatītājiem. Amatnieku un mājražotāju tirdziņi, mākslas skolas izstādes, “Karostas spēka cilvēku” sumināšana, kā arī daudz citu jauku aktivitāšu!

 

LNSO VASARNĪCA 2023 – Balets un ”Aburtā princese” un Lenesons

Mazākie festivāla “Vasarnīca” apmeklētājus un viņu ģimenes ir aicināti sastapt mūzikas un bērnu draugu – lelli LeNeSOnu – un doties muzikālā ceļojumā uz aizmigušo Florestāna karaļvalsti pie apburtās princeses Auroras. Nabaga princesi no burvju miega var pamodināt tikai cēlais princis, kurš parādās viņas sapņos. Lai princi atrastu, LeNeSOnam un festivāla “Vasarnīca” klausītājiem palīgā steigsies arī citi pasaku tēli, koncertuzvedumā izdzīvojot brīnumainas lietas! Pasākums norisināsies Latgales vēstniecībā ”Gors” ar sākumu no plkst. 16.00.

 

Hameleoni Svin Jelgavā!

Grupas ”Hameleoni” 25 gadu jubilejas koncerts. Koncertā pirmoreiz tiks atsakoņts arī grupas jaunākais albums “Dāvana”. Koncerta apmeklētājiem būs iespēja apmeklēt svinību turpinājumu – Nakts superballi “Toreiz un Tagad”. Koncerts norisināsies Brīvdabas estrādē ”Mītava” no plkst. 19.00.

 

“Kartupeļpalma Vējiem Līdzi”

Kultūras namā ”Wiktorija”, norisināsies festivāls ”Kartupeļpalma Vējiem Līdzi”. Festivālā uzstāsies grupas “Dzeltenie pastnieki”, “Židrūns”, “Aston Kais”, un “Bēdu brāļi”. Pasākuma mērķis ir uz divām skatuvēm piedāvāt labāko latviešu mūziku, bez kuras nevar gūt pilnvērtīgu priekšstatu par to, kas šobrīd aktuāls, par mērauklu ņemot nevis popularitātes rādītājus, bet mākslinieciskās vērtības un oriģinalitāti.

 

“Roka nemieri”

Tukuma novada Smārdē kultūrtelpā “Ir Open” notiks pirmais rokfestivāls “Roka nemieri”. Festivālā uzstāsies Latvijas rokgrupas Linga”, “Laime pilnīga”, “Sxima”, “Šķembas”, “Calico”, “Starp līdzīgiem”, “Tūkstoš ceļi”, “Marlēna”, “Dani Ryan”, “Hypervert”, “Dziļi vienalga” un “Stop acting”.

 

“Automuzons”

Balvu novadā, Kubulu pagastā un Balvu pilsētā, norisināsies pirmais auto un mūzikas festivāls “Automuzons”. No plkst. 14.00, apmeklētāji būs aicināti vērot dažādas ar auto sportu saistītas aktivitātes. Iepriekš piesakoties, ikvienam būs iespēja piedalīties autoatrakcijās un arī vērot paraugdemonstrējumus. Papildus aktivitātēm varēs apskatīt auto izstādi, bērniem tiks uzstādītas piepūšamās atrakcijas.

 

Velobrauciens apkārt Lubāna ezeram

Lubāna ezers ir vislielākais iedambētais ezers Eiropā. Tā garums ir 14 km, bet platums – 9 km. Tas ir skaists dažu stundu brauciens kā ģimenēm kopā ar bērniem, tā arī dabas baudīšanai vienatnē. Velomaršruts sevī ietver putnu vērošanas torņus, meža celiņus, atpūtas un ugunskura vietas, peldvietas apmeklējumu un pat kulinārā mantojuma baudījumu.

 

“Dziesminieku dienas Sēlijā” Jaunjelgavā

Šī gada lielākais dziesminieku notikums, kurā pulcēsies dalībnieki no visas Latvijas, norisināsies vēsturiskajā Sēlijas novadā. Festivālā piedalīsies Anta Eņģele, Silvija Silava, Zane Šmite, Haralds Sīmanis, Ilze Grunte, Valdis Atāls, Kārlis Kazāks, Arnis Miltiņš, Uldis Ozols, Arnis Čakstiņš, Silvestrs Sīlis, un daudz citi!

 

20.augusts

 

Jūrmalas krāsu skrējiens

Kauguros notiks jautrākais un krāsainākais skrējiens Jūrmalā. Piecu kilometru garas distances laikā ikviens varēs piedzīvot krāsu festivāla sajūtas. Aicināti piedalīties jebkura vecuma skrējēji – galvenais, lai pozitīvi noskaņots prāts un vēlme izkrāsot sevi un citus!

 

Svētki Bauskas pilī

Izcilais vēsturisko deju balets „Cracovia Danza” no Polijas ar krāšņu deju izrādi “Fortuna – Lady with an Ermine”. Horeogrāfiskajā uzvedumā rekonstruēti fragmenti no renesanses laika baleta izrādes, kurai kostīmu dizainu veidoja Leonardo da Vinči. Šis un vēl citi vēsturtiski atdarināti notikumi Bauskas pils svētkos!

 

22.augusts

 

V Baltijas džeza festivāls ŠKIUŅA DŽEZS

Džeza koncertu programmā piedalīsies Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Ukrainas mūziķi, kā arī svarīga “Škiuņa džezs” daļa būs meistarklases, kurās savu pieredzi var papildināt topošie un esošie džeza entuziasti. Festivāls norisināsies veselas 5 dienas, Lūznavas muižā, Lūznavā.

 

23.augusts

 

LABDARĪBAS KONCERTS “Ar mūziku pret vētru”

Koncertā tiks vākti ziedojumi vētrā cietušās Jaunpils pils, Jaunpils baznīcas un mājsaimniecību atjaunošanai! No plkst. 19:00 aicināti ir visi atbalstītāji un visi līdzcilvēki uz grandiozu labdarības koncertu Jaunpils pils laukumā “AR MŪZIKU PRET VĒTRU”.