Bagāta pasākumu un festivālu programma gaidāma arī šonedēļ, kur ikviens ar visdažādākajām svētku gaumēm, varēs atrast sev vispiemērotāko veidu, kā atpūsties no ikdienas rutīnas! Šonedēļ gaidāmi ne tikai festivāli un pasākumi, bet arī daudz koncerti ar ārzemju māksliniekiem. Lai vai laiks šobrīd Latvijā nelutina, tas nedrīkst apturēt no lieliska laika pavadīšanas!

 

Šīs nedēļas spilgtākais festivāls

Grandiozais strūklaku šovs ‘The 5th element’

Ogres estrādē, 12.augustā

Ūdens strūklaku, gaismu, uguns un lāzeru muzikālais uzvedums, iekļaujot dažādu multimediālo skatuves specefektu. Pasākums būs elpu aizraujošs gan pieaugušajiem, gan bērniem un jauniešiem. Programma 3 cēlienos -”Dziesmas  no kino filmām”, ”Vakara īpašā mākslinieka performance” un ”Pasaulslaveni skaņdarbi”. Katrs cēliens aizņems aptuveni 40 minūtes. Muzikālajos skaņdarbos tiks iekļauta mūzika no ”Queen”, ”ABBA”, Tina Turner, kā arī mūsdienās iemīļoto ārzemju un latviešu mākslinieki – ”Musiqq”, ”Melo-M”, Dināra Rudāne, ”Fotia Fire Show”, ”Paper Planes” un citi.

Pasākuma laikā darbosies ēdināšana, kā arī bāri, kur atveldzēties ar patīkamu dzērienu, vai sasildīties ar tēju vai kafiju. Jaunākajiem pasākuma apmeklētājiem būs pieejams arī popkorns un cukurvate!

Neskaitāmi mūsdienu lieljaudas lāzeri un strūklaku baseins 30 metru platumā. Strūklakas un uguns šāvēji, kuru specefektu augstums sasniegs skatuves jumt konstrukcijas. Gaismu un 3D miglas projekcijas – šis pasākums ir veltīts ikvienam, kas alkst pēc jaunām sajūtām, un kuri vēlas baudīt Latvijā vēl nebijušu mūziķu un specefektu uzvedumu!

9.augusts

 

Operetes festivāla turpinājums Ikšķilē – džeza transformācijas

Iepazīsti daudzšķautņaino džeza mūzikas pasauli, kā arī jaunos un dedzīgos šī mūzikas žanra profesionāļus. Šis koncerts solās būt tikpat niansēts un juteklisks kā pasaules klausītāju mīlestību iekarojušais džezs, kas ir mūsdienīgs un sajūtas transformējošs mūzikas stils. Noteikti apsver iespēju to apmeklēt!

 

10.augusts

 

Koncerts “Kad Mazsalaca atkal zied”

Plkst. 19:00 Mazsalacas Kultūras centra iekšpagalmā ar savu priekšnesumu dziedās daudzpusīgi talantīgais Ainars Bumbieris, kurš ir ne tikai dziedātājs un dziesmu autors, bet arī pasākumu vadītājs, kas garantē to, ka ikviens skatītājs tiks ierauts mūzikas pasaulē!

 

Koncerts ‘We Love The 90s’

Brīvdabas koncertzālē „Wondersala” Andrejsalā, Rīgā, notiks neaizmirstams  koncerts īstas deju mūzikas pazinējiem. Četras grupas un četri atšķirīgi stili — šajā vakarā ikviens izjutīs vēlamo noskaņu. Liriska „Haddaway” deja, nevaldāms „Snap!” elektroniskais vilnis, romantiska „No Mercy” popmūzika un „Nana” melodiskais hiphops. Sākums no plkst. 19:00.

 

11.augusts

 

Grupas MENUETS koncerts – ”ZELTA 55”, Jelgavā

Brīvdabas koncertzālē ”Mītava”, Jelgavā, sākot no plkst. 19:00 sāksies koncertprogramma, kurā skanēs  visu laiku skaistākās un populārākās „Menueta” dziesmas. Menuets ir viena no latviešu iemīļotākajām rokgrupām, kas izpilda, galvenokārt, Imanta Kalniņa dziesmas. Šogad grupa svin 55 gadu jubileju!

12. augustā koncerts norisināsies arī LIEPĀJĀ!

 

Operetes festivāla turpinājums Ikšķilē – GALĀ koncerts un valšu vakars

No plkst. 17:00 Miro restorāna kafejnīcā, Ikšķilē, dzīves baudītāji gaidīti, lai izballētos GALĀ koncerta pavadībā. Koncertā savu spožo talantu uz festivāla skatuves demonstrēs izcili solisti – mūzikas zvaigznes, kas jau spējušas iekarot klausītāju sirdis plašā starptautiskā mērogā, un vēlāk gaidāms arī valšu vakars!

 

BONEY FIELDS koncerts

Blūza un Fanka karalis, leģendārais amerikāņu dziedātājs, trompetists un šovmenis Boney Fields (ASV) Latvijā –  Latgales vēstniecībā “GORS”! Savā mūzikā Boney Fields meistarīgi apvieno melanholiskus blūza un enerģizējošus fanka ritmus, kas liek publikai dzīvot līdzi, celties kājās un dejot.  Uz skatuves viņam pievienosies spēcīga Latvijas mūzikas profesionāļu komanda “Blues Mastery Band”. Koncerts sāksies plkst. 19:00

 

RAUM koncerts

RAUM (īstajā vārdā Reinis Straume) ir dziesmu izpildītājs un autors, kurš 2021. gadā piesaka sevi kā solo mākslinieku. Reinis vairākus gadus ir bijis viens no grupas “Double Faced Eels” vadošajiem dalībniekiem un mūzikas un teksta autors vairākām grupas pēdējo gadu veiksmīgākajām dziesmām. Šajā dienā mākslinieks koncertēs Ogres novada Kultūras centrā, pilsētas skvēra skatuvē, plkst. 20:00

 

Progresīvās mūzikas un mākslas festivāls ”Progausis”

Jau otro gadu festivāls “Progausis” pulcēs dažādu žanru progresīvās mūzikas cienītājus visās vecuma grupās.  Divu dienu garumā uz divām skatuvēm klausītājus izklaidēs gan daudzsološi jaunpienācēji, gan rūdīti un pieredzējuši mākslinieki. Kaives muižas parku pieskandēs dzīvu emociju piesātināta mūzika, no avangarda līdz blūzrokam, neaizmirstot psihodēliju un džezu.

 

Rīgas burgeru festivāls

Esplanādē, Rīgā, divu dienu garumā norisināsies Rīgas burgeru festivāls. Festivāla laikā paredzētas šovu programma, konkursi skatītājiem un citas izklaides DJ pavadībā, tostarp influenceru šovs, burgeru ātrēšanas sacensības un burgeru cīņas. Festivāla noslēgumā notiks svētku koncerts, kurā uzstāsies pagaidām neizziņoti pašmāju mākslinieki.

 

Jēkabpils pilsētas svētki

Koncerti, dižtirgus, norises bērniem, sportiskas aktivitātes, izstādes, performances. Bagāta programma divu dienu garumā! Apmeklētājiem būs iespēja piedalīties dažādās meistarklasēs, krāsu skrējienā, rīta vingrošanās un aktivitātes paredzētas mazuļiem – norisināsies mazuļu rāpošanas sacensības!

 

Alternatīvais kamermūzikas festivāls “Sansusī”

Kamermūzikas festivāls Sansusī katru gadu pulcē laikmetīgās mākslas mīļotājus no visas pasaules un, ievedot tos mežā, pasniedz lieliskāko tā brīža mūziku, teātri, cirku un deju. Šogad festivāls norisināsies Aknīstē, Jēkabpils novadā.

 

12.augusts

 

Mājas kafejnīcu dienas Siguldas novadā

Šogad mājas kafejnīcu dienas Siguldas novadā norisināsies 12. un 13. augustā, kad novads iepazīstinās ar gardākajām bērnības dienu receptēm! Jau trešo gadu visā Latvijā norisinās Mājas kafejnīcu dienas, kad lauku saimniecības, uzņēmēji un vietējo kopienu entuziasti ver savas pagalma durvis un iepazīstina ar savas ģimenes vērtībām un gardākajiem ēdieniem.

 

Grupas ”The Sound Poets” koncerts

Iekš 19. Ziemeļlivonijas festivāla , plkst. 20:00, Ainažu brīvdabas estrādē uzstāsies grupa ”The Sound Poets”. Pēc koncerta gaidāma arī balle kopā ar grupu Tirkizband un DJ Niketupel.

 

Koncerts ”Cream Soda”

”Cream Soda” ir elektroniskās mūzikas grupa, kas dibināta 2012. gadā. Mūzikas kritiķi slavē Cream Soda kā vienu no visuzrunājošākajiem jaunajiem māksliniekiem, kuru ir vērts sekot. Turpinot pārvarēt robežas un attīstīt savu mākslu, Cream Soda ir gatavi atstāt ilgstošu ietekmi pasaules mūzikas ainā. Koncerts norisināsies VEF Kvartāla promenādē, Rīgā, ar sākumu plkst. 19:00.

 

Festivāls “Tinte”

Valmiermuižas parkā norisināsies vienas dienas festivāls “Tinte”, kas sevi piesaka kā šogad lielāko mūzikas festivālu Vidzemē. Festivāla organizatori gatavo īpašu galvenās skatuves instalāciju, lai pasākuma apmeklētājiem nodrošinātu labu redzamību un kvalitatīvu muzikālo baudījumu. Paralēli lielajai skatuvei darbosies DJ telts, ēdināšanas kvartāls un atpūtas zona.

 

Pļavas festivāls

Mazjumpravas muižas teritorijā, Rīgā, visas dienas garumā notiks pirmais Pļavas festivāls, kas veltīts Latvijas vērtīgajām, bet izzūdošajām dzīvotnēm – dabiskajām pļavām. Pļavas produktu tirdziņš, savvaļas augu sēklu vākšanas meistarklase, tējas mandalu meistarklase, kukaiņu ķeršana un daudz citas aktivitātes sākot no plkst. 10:00.

 

13.augusts

 

Koncerts kopā ar Maksimu Galkinu

Maksima Galkina koncerti vienmēr ir neizsmeļams pozitīvo emociju un lieliska garastāvokļa avots – parodijas, dziesmas, priekšnesumi no televīzijas šoviem – katra viņa miniatūra un reprīze noslīpēta līdz filigrānam mirdzumam, bet mākslinieka meistarība ir apbrīnas vērta. Brauc un izsmejies Latgales vēstniecībā ”Gors”, plkst. 17:00.

 

Boney Fields. Blūza & Fanka karalis

Savā mūzikā Fīldss meistarīgi apvieno fanku un blūzu – abas Great Black Music sastāvdaļas. Pirms pieciem gadiem pārpildītu Liepājas koncertzāles Lielo zāli ar savu nerimstošo enerģiju burtiski uzlādēja leģendārais amerikāņu dziedātājs, trompetists un šovmenis Bonijs Fīldss. Šovasar viņš atgriežas uz “Lielā dzintara” skatuves dēļiem, lai liepājniekiem un pilsētas viesiem vēlreiz atgādinātu, ka viņš ir un paliek nepārspēts blūza un fanka karalis. Koncerta sākums no plkst. 17:30.

 

VENSTPILS GROOVE Afterparty

Visiem mūzikas mākslas cienītājiem paredzēts pasākums M/Darbnīcā, Aristida Briāna iela 9, Rīgā no plkst. 18:00. Meistarklases kopā Tarek Yamani (taustiņinstrumenti), Dustin Drews (saksofons), Kristianu Kalvi (trompete), Artu Jēkabsoni (vokāls), Mathias Fischer (bungas) un Carl Morgan (ģitāra).

 

15.augusts

 

Zemfira

Zemfira Ramazanova ir tatāru izcelsmes krievu rokmūziķe. Karjeras laikā māksliniece izdevusi deviņus studijas albumus un viņas ieraksti pārdoti vairāk nekā 3 miljonos kopijās. Fani mūziķes koncertus definē kā traku ballīti, kuras laikā grūti nostāvēt uz vietas – ķermenis pēc tā vien tik alkst, kā kustēties mūzikas ritmos. Koncerts norisināsies Wondersalā, Rīgā, ar sākumu plkst. 18:00.

 

16.augusts

 

Koncerts kopā ar Žoržu Siksnu

Žoržs Siksna kļuva atpazīstams jau 1970. gados, kad uzstājās kopā ar Viktoru Lapčenoku, Margaritu Vilcāni. Dažas no viņa populārākajām dziesmām ir “Muļķe sirds” un ”Genovena”. Mūziķis ar īpašu koncertprogrammu priecēs apmeklētājus ”Kasdārzā” terasē, Rīgā, no plkst. 20:00.

 

R&B BLUES JAM koncerts

Esiet gatavi doties ceļojumā pa Amerikas mūzikālajiem lielceļiem, ieklausīties blūza saknēs, vienlaikus izpētot tā attīstību un sadzirdēt, kāds ir blūzs mūsdienās. Priekšnesumā tiks iepīti Stīvija Vandera un Bena Hārpera funk-blūza ritmi, kā arī Maikla Džeksona valdzinošās melodijas. Koncerts norisināsies M/Darbnīcā, Aristida Briāna ielā 9, Rīgā, ar sākumu plkst. 18:00.

 

Verka Serduchka & Band koncerts

Eirovīzijas karaliene un viņas grupa – Verkas Serduchkas hiti jau sen ir kļuvuši par dzimšanas dienu, kāzu un vienkārši priecīgu piektdienu himnām! Katrs skatītājs dažas stundas jutīsies kā laimīgākais cilvēks šajā pasaulē! Wondersalā, Rīgā, no plkst. 19:00.