Mazāk pazīstamā Bari pilsēta atrodas Itālijas dienvidos, Adrijas jūras ieskautā vietā. Tā ir pazīstama arī kā ostas pilsēta, universitātes pilsēta vai Svētā Nikolaja pilsēta.
Bari ziemeļu daļa atrodas vecpilsētas tuvumā starp ostām. Galvenās vietas, ko apmeklēt Bari ziemeļu daļā, ir Svētā Nikolaja bazilika, Hohenstaufena pils un Svētā Sabino katedrāle. Šī daļa ir pazīstama arī ar savu naktsdzīvi.
Pilsētai ir nozīmīga loma, jo tā ir Itālijas dienvidu kontinentālās daļas galvenais ekonomiskais punkts. Ostas pilsēta plešas 116 kvadrātkilometru platībā, kas sadalīta četrās galvenajās daļās.

Svētā Nikolaja bazilika

Svētā Nikolaja bazilika

Svētā Nikolaja bazilika atrodas Itālijas dienvidos, tā ir Bari katedrāle un viena no labākajām vietām, ko apmeklēt Bari. Katedrāle celta laikā no 1087. līdz 1197. gadam. Tai ir liela reliģiska nozīme kristietībā visā Eiropā, tāpēc tā tiek uzskatīta par vienu no svarīgākajiem svētceļojumu kūrortiem eiropiešu vidū.
Savas kvadrātveida formas dēļ tā vairāk atgādina pili, nevis baznīcu, un tolaik tā patiešām tika izmantota kā pils. Tajā glabājas daļa svētā Nikolaja relikviju no viņa svētvietas Mirā, kas šodien pazīstama kā Turcija.
Baznīcā atrodas bīskapa tronis, dažādas romānikas skulptūras, 16. gadsimta svečturu kolekcija un mitoloģiskas figūras.

Bari Vecchia

Bari Vecchia ir vecpilsēta, kas atrodas pašā pilsētas sirdī un ir iekarojusi savu vietu Bari tūrisma kartē. Pilsētas rosība noteikti pārsteigs jūs ar savu burvību un atmosfēru.
No pilsētas ir viegli piekļūt daudzām slavenām pilsētas vietām. Tā atrodas 300 metru attālumā no Švābijas pils, 500 metru attālumā no Svētā Nikolaja katedrāles un 400 metru attālumā no Svētā Sabina katedrāles.
Pilsētas centrālā atrašanās vieta sniegs jums lielisku iespēju iepazīt pilsētas centru un citas tuvākās vietas. Pilsētā ir dažādas vietas, kas piedāvā lieliskas brokastu opcijas, ko var baudīt atvērtās terasēs.

Švābijas pils

Castello Svevo sauc arī par Švābijas pili, kas atrodas Apūlijas pilsētā Bari. To 1132. gadā uzcēla Normanu karalis Rodžers II, bet 1156. gadā to nopostīja karalis Vilhelms I.
Romas imperators Frederiks II to atjaunoja 1233. gadā, taču visbeidzot tā tika atdota Neapoles karalim, kas vēlāk to pārveidoja par kazarmām un cietumu. Pils ziemeļu daļu norobežo jūra, bet dienvidu daļu no abām pusēm ieskauj grāvis. Pils tiek izmantota kā muzejs, kurā tiek eksponēti dažādi mākslas veidi. Ja dodaties ekskursijā pa Bari, iekļaujiet šo apskates objektu savā sarakstā.

Bari pludmales

Vislielākā vērtība, ko sniedz uzturēšanās Itālijā, ir satriecošā piekraste, kas sniedz iespēju apskatīt dažas no skaistākajām pludmalēm. Ir dažas pludmales Bari un tās tuvumā, kas jūs aizvedīs izklaides pilnā ceļojumā.
Pane e Pomodoro ir viena no šādām pludmalēm pašā Bari, kas piesaista daudzus ceļotājus, jo īpaši vasarā. Patiesībā tā ir ļoti populāra arī vietējo iedzīvotāju vidū. Bari pludmales neapšaubāmi ir labākās vietas, kur doties, ja apciemojat Bari.
Cala Paura Polignano ir vēl viena pludmale, kas ir ļoti pazīstama Bari iedzīvotāju vidū. No šīs pludmales paveras aizraujoši skati un valdzinošs saulriets. Tā neapšaubāmi ir viena no ideālajām vietām, ko apmeklēt Itālijā tiem, kas piekrastē vēlas nobaudīt vietējās ceptās zivis.

Via Sparano

Via Sparano ir modes iepirkšanās pasāža, kas atrodas Bari. Tā ir lieliska vieta, ja jums nepieciešama mazumtirdzniecības terapija. Šī iepirkšanās aleja atrodas Bari jaunajā rajonā, kas stiepjas līdz Aldo Moro laukumam.
Uz ielas atrodas lielākā daļa lielveikalu zīmolu, piemēram, H&M, Zara, Armani un pat Disney veikals. Papildus mazumtirdzniecībai iepirkšanās ielā ir arī dažādas kafejnīcas, bāri un restorāni, kur pavadīt skaistus vakarus.
Bari un Apūlijas reģionu daudzi Itālijas apmeklētāji ir atstājuši novārtā. Tomēr Apūlijas reģions Itālijā ir kļuvis gan par kultūras un vēstures vietu, ko apmeklēt, gan par vietu pludmales mīļotājiem un tiem, kas vēlas izbaudīt autentiskāku Itālijas pieredzi.