Basku pilsēta Bilbao piedāvā neskaitāmas vietas, ko aplūkot un darīt, – no pasaules līmeņa mākslas muzejiem līdz izsmalcinātiem restorāniem, stilīgiem un moderniem rajoniem, pārtikas tirgiem un daudz avangarda laikmetīgās arhitektūras. Lūk, apskates objekti, kas noteikti jāapmeklē Bilbao!

Gugenheima muzejs

Gugenheima muzejs

Lielākā daļa tūristu, kas apmeklē Bilbao, dodas uz Gugenheima muzeju, kas ir galvenais pilsētas apskates objekts. Pati ēka ir iespaidīgs mākslas darbs, novatorisks 20. gadsimta arhitektūras paraugs, ko projektējis slavenais arhitekts Frenks Gehrijs.

Muzejs ir atzīts par vienu no nozīmīgākajiem sava laika arhitektūras darbiem. Tās viļņotajās un atstarojošajās sienās Nervionas upes krastā jūs atradīsiet mākslas brīnumzemi, kas ietver gan modernās, gan laikmetīgās mākslas darbus.

Kucēns (Puppy)

Kucēns (Puppy)

Šis kucēns ir viens no slavenākajiem suņiem pasaulē, un tas ir daudzu Bilbao tūristu fotogrāfiju fons. Pie ieejas Gugenheima muzejā Bilbao pastāvīgi zied krāsains ziedu kucēns. Amerikāņu mākslinieka Džefa Kūnsa (Jeff Koons) 13 metrus augstā skulptūra, ko dēvē vienkārši par kucēnu jeb “puppy”, satur vairāk nekā 70 000 dzīvu ziedu. 

Bilbao vēsturiskais kvartāls

Bilbao vēsturiskais kvartāls, kas pazīstams arī kā Siete Calles jeb “Septiņas ielas”, ir sarežģīts ielu tīkls, kas veido pilsētas vecāko un, iespējams, dzīvīgāko rajonu. 

Tas atrodas netālu no upes grīvas, un tajā ir izvietoti daži no svarīgākajiem pilsētas vēstures pieminekļiem, tostarp Santjago katedrāle un Sanantonio baznīca. Šā iemesla dēļ šis rajons 1972. gadā tika pasludināts par vēstures un mākslas pieminekli. Tā ir arī populāra vieta tiem, kas mīl nobaudīt vīna glāzi un basku stila tapas, pazīstamas kā “pintxos“.

Bilbao Santjago katedrāle

Bilbao Santjago katedrāle

Tas ir izcilākais gotikas piemineklis Basku zemē. Santjago katedrāle tika uzcelta pirms vairāk nekā 600 gadiem, bet par katedrāli tā atzīta tikai kopš 1955. gada. 

Lai gan tās celtniecība ilga vairāk nekā gadsimtu, būvniecībā nav bijuši pārtraukumi, tāpēc tās arhitektūras stils ir pilnīgi viendabīgs. Tai ir trīs ieejas, un interesanti, ka svētdienās tajā notiek bilingvāli dievkalpojumi spāņu un basku valodā.

Bizkaia tilts

Bizkaia tilts

Pazīstams arī kā Puente Colgante jeb ” Piekaramais tilts”, tika uzbūvēts laikā no 1887. līdz 1893. gadam, lai savienotu Bilbao upes grīvas krastus. 

Tas bija pirmais šāda veida tilts, un ir viens no tikai astoņiem, kas joprojām pastāv, tādējādi tas ir vecākais funkcionējošais transporta tilts pasaulē. 

Šis izcilais UNESCO Pasaules mantojuma objekts savieno Portugates un Getso pilsētas un darbojas kopš tā atklāšanas 1893. gadā. 

Ja tas jums atgādina Eifeļa torni, tas ir tāpēc, ka tā dizainers, Biskajā dzimušais arhitekts Alberto de Palacio, strādāja kopā ar Gustavu Eifeli pie šī tilta izveides. 

Bilbao ir moderna pilsēta, ko ieskauj zaļi kalni un debesskrāpji, kas padara to par vienu no labākajām vietām, ko apmeklēt Spānijā. Šī kosmopolītiskā pilsēta Basku zemes centrā ir patiesi izsmalcināta un dzīvīga!