Dženova ir plaša pilsēta, kas atrodas Dženovas līcī pie Ligūrijas jūras Itālijas ziemeļrietumu reģionā. Pašlaik Dženova ir sestā lielākā pilsēta valstī un viens no svarīgākajiem ekonomiskajiem centriem, jo tās centrā dzīvo 588 000 iedzīvotāju, bet lielpilsētā – 1,5 miljoni. 

Galvenā pilsētas vērtība ir tās milzīgā osta un kuģu būvētavas, kas pastāv jau kopš 19. gadsimta. Tāpat kā daudzos Itālijas reģionos, arī Dženovā cilvēki ir dzīvojuši jau tūkstošiem gadu, un tās dabisko ostu izmantoja gan romieši, gan etruski.

Dženovai bija cieša saikne ar Svēto Romas impēriju, un viduslaikos tā bija pazīstama ar savu jūrnieku un karavīru floti. Vēlākajos periodos pilsēta piedzīvoja lejupslīdi, jo mainījās tirdzniecības ceļi, un pēc tam tā tika pievienota Napoleona impērijai. Mūsdienās tā atkal kalpo kā nozīmīga Itālijas daļa.

Piazza De Ferrari

Piazza De Ferrari atrodas vecpilsētas centrā, Molo rajonā, un tā ir viens no centrālajiem Dženovas punktiem, kas piedāvā neskaitāmus apskates objektus.

Piazza galvenā iezīme ir lielā, greznā strūklaka – šajā strūklakā ir vairākas ūdens strūklas, kas izsmidzina ūdeni centrālajā baseinā un veido skaistu simetrisku formu un ūdens kaskādi.

Apkārt strūklakai atrodas vairākas nozīmīgas ēkas, tostarp Dožu pils, Karlo Felice teātris, Dženovas birža un Galērijas hercoga pils.

Apbrīnojiet dažādo ēku un 19. gadsimta arhitektūru, iemetiet monētu strūklakā un vērojiet, kā vietējie iedzīvotāji dodas savās ikdienas gaitās. Apkārtnē ir vairāki nelieli restorāni un kafejnīcas ar āra sēdvietām, kur atpūsties.

Porta Soprana

Dženova ir pazīstama ar savulaik plašo pilsētas mūri – gadu gaitā mūri tika paplašināti un norobežoja lielu pilsētas daļu, un tie bija garākie pilsētas mūri Itālijā.

Daļa no šīs aizgājušās teritorijas joprojām saglabājusies līdz mūsdienām Porta Soprana vārtu mājas un torņu veidā. Šie divi torņi atrodas tikai dažu minūšu gājiena attālumā no Piazza De Ferrari un ir labi redzami no daudzām pilsētas daļām.

Abi torņi, kas ieskauj arkveida vārtus, ir apaļi un to virsotnēs ir izciļņi, kas ir lieliski piemēroti skaistu fotogrāfiju iemūžināšanai.

Dženovas osta

Dženovas milzīgā osta stiepjas 22 kilometru garumā, un tajā atrodas daudz piestātņu un ostu komerciāliem, atpūtas un izklaides mērķiem. Šī osta piedāvā milzīgu tūrisma potenciālu un ietver neskaitāmus bārus, restorānus un muzejus.

Apsveriet iespēju pavadīt kādu laiku, pastaigājoties pa dažādām ostām, lai apskatītu kuģu daudzveidību, vai arī apmeklējiet jūras muzeju vai akvāriju.

Ostas tīkla centrālajā punktā līča kreisajā pusē atrodas arī fantastiskā Lanterna di Genoa, kas ir liela 76 metrus augsta bāka, kura lokācijā ir atradusies jau kopš 1100. gada.

Dženovas Jūras muzejs

Tā kā 16.-19. gadsimtā Dženova bija nozīmīga jūras lielvalsts, ir saprotams, kāpēc pilsētā atrodas viens no lielākajiem jūras muzejiem Eiropā.

Šis muzejs ir patiesi interesanta un izzinoša vieta, kurā četros stāvos izvietoti vēsturiski artefakti, rekonstrukcijas un ekspozīcijas. Vienā no telpām ir izstādīti dažādi globusi un atlanti no dažādiem laikmetiem, bet citā – rekonstruēts kuģis.

Otrā stāva telpās ir arī kuģu vraku reprodukcijas un neskaitāmi flotes instrumenti. Turklāt blakus esošajā piestātnē atrodas Itālijas militārā zemūdene, un tiek piedāvātas ekskursijas pa šo fantastisko kuģi.

Forte Begato

Šis kalnainā nogāzē esošais cietoksnis atrodas Dženovas ziemeļu daļā, un tas atrodas liela kalna virsotnē.

Šis salīdzinoši modernais cietokšņa komplekss, kas izveidots 1818. gadā, daudzus gadus kalpoja kā aizsardzības būve, līdz tā nozīme samazinājās un tas tika pamests.

Galvenā kompleksa daļa ir lielās centrālās kazarmas, kurās kādreiz atradās vairāk nekā 300 karavīru, un virkne artilērijas platformu. Otrā pasaules kara laikā fortu izmantoja kā gūstekņu cietumu, bet tagad tas ir slēgts apmeklētājiem.

Lai gan ēkā iekļūt nav iespējams, tā joprojām ir aizraujoša vieta, ko apmeklēt, un pārgājiens uz plato virsotni ir lieliski piemērots ikvienam brīvdabas entuziastam.

Turklāt skats, kas paveras no virsotnes, ir elpu aizraujošs, un jūs varat redzēt Dženovas pilsētu, kas izplešas jūsu acu priekšā.

Dženova ir universitātes pilsēta, un daudzu studentu klātbūtne rada dzīvīgu atmosfēru. Ar visu šo mākslu un pasakaino arhitektūru jūs sapratīsiet, kāpēc jums noteikti vajadzētu šeit atgriezties vai ieteikt šo vietu citiem, kas meklē skaistu galamērķi savam ceļojumam.