Lai apskatītu visu, ko Florence var piedāvāt, būtu nepieciešamas vairākas nedēļas. Apsverot visas Florencē redzamās un darāmās lietas un plānojot ekskursiju dienas, jūs noteikti nevēlēsieties palaist garām ievērojamākos objektus, kas padarījuši Florenciju par vienu no populārākajām pilsētām Eiropā.

Jūs noteikti atradīsiet labākās apmeklējamās vietas, izmantojot šo ērto sarakstu ar Florencē labākajiem apskates objektiem.

Santa Maria Del Fiore katedrāle

Santa Maria del Fiore katedrāle ir arhitektūras šedevrs un Florences panorāmas lepnums. Tās burtiskais tulkojums angļu valodā nozīmē “Svētās Marijas Ziedu katedrāle”. Taču vietējie iedzīvotāji to tautā dēvē par Duomo. 

Katedrāle ir pazīstama ar savu bagāto vēsturi un arhitektūras brīnumiem. Ēka celta vairāk nekā 150 gadu laika periodā, no 1296. līdz 1436. gadam, un tā ir dažādu arhitektūras stilu apvienojums, kas dominēja dažādos laikmetos, padarot to ļoti unikālu. 

Tik mainīgā Santa Maria del Fiore katedrāle stāsta par to, kā laika gaitā mainījās cilvēku arhitektūras gaume. Turklāt Duomo ir vairāk nekā 152 metrus gara un 90 metrus plata, padarot to par trešo lielāko katedrāli pasaulē.

Katedrāle ir viens no krāšņākajiem mākslas darbiem un slavenākais Florences tūrisma objekts. Tās ārpuse ir veidota no sārtā un zaļā marmora, un to norobežo marmors, kas ir apburošs skats. 

Katedrāles kompleksā, kas atrodas Florences galvenajā laukumā Piazza del Duomo, ietilpst Džoto Kampanile un Baptisterija, un visas šīs trīs ēkas ir atzītas par UNESCO Pasaules mantojuma objektiem. Tās ir vēstures, ticības un mākslas dārgumu krātuve.

Boboli dārzi

Boboli dārzi ir viens no iespaidīgākajiem brīvdabas muzejiem, kas demonstrē Florences kultūras mantojumu. Dārzā atrodas vairāki seni ozoli, fenomenālas skulptūras, strūklakas un skaisti jumtiņi un ēnas.

Tas ir veidots Eiropas karalisko dārzu stilā, kas galvenokārt ir raksturīgs Versaļas dārziem. Tā projektēšana, izveide un attīstība ilgst vairāk nekā četrus gadu simtus, sākot no 15. līdz 19. gadsimtam. Viss dārzs aizņem 111 hektāru lielu platību ar skaisti labiekārtotu teritoriju. Sākotnējo plānu zīmēja slavenais galma arhitekts Nikolo Tribolo (Niccolò Tribolo).

Uffizi pils un galerija

Uffizi pils un galerija ir pārsteidzošs pagātnes mākslas šedevru dārgums. Tas ir ievērojams mākslas muzejs un viens no visvairāk apmeklētajiem objektiem Florencē. To izveidoja 1851. gadā, un tās projektu veidojis slavenais arhitekts Vasari.

Daži no satriecošākajiem darbiem, kas apskatāmi Uffizi pilī un galerijā, ir Fra Angelico “Jaunavas kronēšana”, Sandro Botičelli “Veneras piedzimšana”, Parmigianino “Madonna ar garo kaklu”, Leonardo da Vinči un Andrea del Verrocchio “Pasludinājums” un vēl vairāki citu slavenu mākslinieku izcilākie darbi.

Mikelandželo laukums

Mikelandželo laukums (Piazzale Michelangelo) ir 19. gadsimta terase, kas atrodas kalna virsotnē un no kuras paveras skats uz “renesanses šūpuli” – Florenci.

Ceļojums uz Florenci būs nepilnīgs, ja no šī laukuma neredzēsiet krāšņo panorāmu! Uzcelts uz kalna pa kreisi no varenās Arno upes, šis ir skaists laukums, ko izveidojis slavenais Florences arhitekts Džuzepe Poggi. 

Skats, kas paveras no laukuma saulrieta laikā, ir elpu aizraujošs, un tūkstošiem tūristu plūst uz šo vietu, lai baudītu elpu aizraujošo Florences panorāmu. Turklāt laukumā atrodas restorāns, kur var ieturēt dažas no gardākajām maltītēm brīvā dabā. Neatkarīgi no tā, vai ir diena vai nakts, Mikelandželo laukums piedāvā pastkartes cienīgu skatu uz Florences pilsētu, kad vien šeit atrodaties.

Piazza Della Repubblica

Šī ekskluzīvā vieta Florencē ir ne tikai vēsturiska, bet arī komerciāli ļoti nozīmīga. Tā kā tās vecmodīgais šarms katru dienu piesaista simtiem tūristu, kafejnīcām un ēstuvēm, kas izvietojušās gar tās celiņiem, ir iespēja apkalpot daudzus ceļotājus.

Dažas no šīm kafejnīcām datējamas ar 19. gadsimtu, un ir zināms, ka tās apmeklējuši tā laika slavenākie itāļu mākslinieki. Viktorijas laikmeta lampu un pilsētas gaismu hipnotizējošais saplūdums ir brīnišķīgs skats vakaros. Tas ir ideāls galamērķis, ko apmeklēt, ja vēlaties mierīgi atpūsties vai pastaigāties kopā ar saviem mīļajiem.

Florence ir slavena kā viena no kultūrvēsturiskākajām pilsētām pasaulē, un tajā ir daudz apbrīnojamu arhitektūras un ievērojamu vietu.

Mūsdienās tūrisms neapšaubāmi ir nozīmīga Florences ekonomikas daļa, un katru gadu pilsētu apmeklē vidēji 13 miljoni cilvēku. Papildus tūrismam Florencē ir arī liela rūpniecības nozare, un tā ražo tādas preces kā mēbeles, gumiju, ķīmiskās vielas un pārtiku.