Ne velti Francija ir viens no populārākajiem tūrisma galamērķiem pasaulē. Ar savu satriecošo arhitektūru, skaisto dabu un gardajiem ēdieniem tā ir piemērota ikvienam. Lai gan Parīze, iespējams, ir slavenākā Francijas pilsēta, ir arī daudzas citas apbrīnojamas vietas, ko apmeklēt.

Parīze

Parīze

Parīze ir visvairāk apmeklētais tūrisma galamērķis uz Zemes. Pilsēta, pēc daudzu cilvēku domām, var piedāvāt vairāk nekā visi Francijas apskates objekti kopā.

Parīzes apskates objektu ir bezgalīgi daudz – vai tas būtu Eifeļa tornis vai Triumfa arka, Parīzes Disnejlenda, Notre Dame katedrāle vai Sacré-Cœur bazilika, jūs noteikti atradīsiet kaut ko, kas piesaistīs jūsu uzmanību.

Taču Parīze ir kas vairāk nekā tikai tās pieminekļi. Pilsēta ir dzīva ar kultūru, mākslu un modi. Viena no labākajām lietām, ko jūs varat darīt Parīzē, ir pievienoties ekskursijai ar autobusu vai doties vakara kruīzā pa Sēnas upi.

Jūs varat pavadīt vairākas dienas, pārlūkojot pilsētas slavenās mākslas galerijas un muzejus vai iepērkoties. Un, protams, neviens ceļojums uz Parīzi nebūtu pilnīgs, ja neizmēģinātu kādu no slavenajiem pilsētas ēdieniem.

Šampaņa-Ardenna (Champagne-Ardenne)

Šampaņa-Ardenna

Atzīsim, ka labāko vietu apskats Francijā nebūtu pilnīgs, ja netiktu pieminēta šampanieša dzimtene. Šampaņas reģions atrodas Francijas ziemeļaustrumos, tikai 1,5 stundu brauciena attālumā no Parīzes, un tas ir absolūti obligāts apskates objekts ikvienam, kam patīk malkot burbuļus.

Tikai vērojot, kā saule riet virs idilliski viļņainajiem vīna dārziem un sapņainās ainavas, ir pietiekams iemesls, lai apmeklētu šo reģionu. Tomēr tie, kas vēlas nobaudīt šīs zemes augļus, var doties ekskursijā uz kādu no prestižajiem Šampaņas namiem.

Gorges du Verdon (Verdonas Aiza)

Verdonas Aiza

Ja ceļojums uz Lielo kanjonu Arizonā šķiet pārāk liels izaicinājums, vienmēr varat doties uz tā franču ekvivalentu. Francijas dienvidaustrumos, Provansas-Alpu-Lazūra krastā, 700 metrus dziļās Verdonas aizas (Gorges du Verdon) ir patiesi elpu aizraujošs skats.

Izbrauciens pa 25 kilometrus garo posmu ar burvīgajiem tirkīza krāsas ūdeņiem, kas ietek mākslīgajā La Lac de Sainte-Croix, ir patiesi neaizmirstams piedzīvojums. Tomēr piedzīvojumu alkstošāki ceļotāji, iespējams, dos priekšroku plostošanai pa krācēm.

Daudz mierīgāku dienu var pavadīt, dodoties pārgājienā pa 100 kilometrus garo kanjona malu vai jājot zirga mugurā un izstaigājot vertikālās kaļķakmens klintis.

Korsika

Korsika

Nokļūstot uz skaistās Vidusjūras salas Korsikas, jūs drīz vien aizmirstat, kurā valstī atrodaties. Galu galā tās unikālā atrašanās vieta starp Franciju un Itāliju nozīmē, ka tā apvieno labāko no abām kultūrām.

Šī slavenā Napoleona dzimtene noteikti attaisno arī savu iesauku – “Skaistuma sala”. Stilīgas piekrastes pilsētas, klinšainas granīta virsotnes un neskarti meži piešķir tai skaistu, bet vienlaikus mežonīgu pievilcību.

Tā ir 1000 kilometru gara debesu tirkīza krasta līnija, kuru var izpētīt, un tā ir arī populāra vieta snorkelēšanai un niršanai ar akvalangu. Taču tie, kas dod priekšroku vienkārši sauļoties, var to darīt kādā no salas neskartajām pludmalēm. Neraugoties uz tās starptautisko pievilcību, gleznainā Korsikas sala ir spējusi saglabāt savu kultūru un šarmu.

Nebrīnieties, ja, dodoties pārgājienā laukos, sastapsiet ēzeli vai divus. Salā ir daudz brīvi klīstošu savvaļas dzīvnieku, tostarp cūkas, govis, kazas un aitas. Tomēr, par laimi, šeit nav bīstamu čūsku!

Overņa

Overņa

Centrālajā Francijā, pašā tās sirdī, atrodas Overņas vulkānu reģionālais dabas parks, kas ir lielākais vulkānu ansamblis Eiropā. Parkā, kas aizņem 395 000 hektāru zemes, atrodas četri vulkānu masīvi. Puy de Dôme ir augstākais reģiona vulkāns, kas sasniedz 1465 metrus virs jūras līmeņa.

Apmeklētāji no visas pasaules ierodas, lai apbrīnotu šos guļošos milžus, kas tūkstošiem gadu ir gulējuši miera stāvoklī. Šīs virsotnes ir iecienītas arī kā pārgājienu, velobraucienu un lidojumu ar gaisa balonu galamērķis.

Senajos vulkānos atrodas arī dabiski karstie avoti un minerālūdeņi, kas padara tos par populāru termālo SPA galamērķi. Papildus tam šajā reģionā ir daudz viduslaiku pilsētu un piļu drupu, ko apskatīt, tāpēc tas pavisam noteikti ir lielisks atpūtas variants Francijā.

Pazīt Franciju nozīmē mīlēt Franciju. Tā var lepoties ne tikai ar vieniem no izsmalcinātākajiem vīniem un virtuvi pasaulē, bet arī ar skaistākajiem galamērķiem. Patiesi, lai kur arī jūs ceļotu, tur ir neskaitāmi skati, kas aizraus jums elpu.

Sākot no viļņainiem vīna dārziem un dziļiem kanjoniem līdz augstām smilšu kāpām un majestātiskiem ciematiem – šeit ir vairāk nekā pietiekami daudz vietu, lai apmierinātu zinātkāros ceļotājus.