Spānija ir lielisks galamērķis ceļotājiem un, lai gan pazīstamākās vietas ne velti ir populāras, Spānijā ir arī daudz slēpto dārgakmeņu.

Spānijas dinamiskie lielpilsētu centri, elpu aizraujošās pludmales un kultūras piedāvājums ir nepārspējami, tāpēc šī valsts ir neapstrīdama pieturas vieta daudzu ceļotāju Eiropas brīvdienu maršrutos. Lūk, labākās vietas, kas liks jums sapņot par Spānijas piedzīvojumiem!

Madride

Madride

Spānijas lielpilsēta ir valsts galvaspilsēta, kurā var iepazīties ar tās neticamo vēsturi. Tas ir lielisks brīvdienu galamērķis, jo tajā ir karaļa pilis, maršējoši karavīri, sardzes maiņa un simtiem muzeju, kurus vērts apmeklēt.

Neviens Madrides apmeklējums nav pilnīgs bez visu trīs lielāko pilsētas muzeju apmeklējuma. Prado muzejā (Museo Nacional del Prado) apskatāma kādreizējā Spānijas karaliskā mākslas kolekcija, savukārt netālu esošajā Reina Sofia muzejā apskatāmi tādi mūsdienu šedevri kā Pikaso aizkustinošā Guernica.

Arī netālu esošajā Tīsenas-Bornemisas muzejā ir apvienoti senie meistari un labākie laikmetīgās mākslas darbi.

Madride ir arī klasiska, eiropeiska pastaigu pilsēta, kurā ir daudz zaļo zonu, piemēram, Buen Retiro parks, kā arī plaši, tikai gājējiem paredzēti bulvāri, piemēram, ikoniskais Gran Via.

Šeit plaukst arī ēdienu kultūra, sākot no ikdienas tapas ēdieniem līdz pat modernai, ar Michelin zvaigznēm apbalvotai molekulārajai gastronomijai.

La Latina, viens no vecākajiem pilsētas rajoniem, ir kļuvis par centru, kurā ir daudz tapu ēdināšanas iestāžu, lielākoties ar āra terasēm. Ir jautri doties no vietas uz vietu un nobaudīt katras vietas ēdienus.

Barselona

Barselona

Otrā lielākā Spānijas pilsēta piedāvā pilnīgi atšķirīgu ceļojuma pieredzi salīdzinājumā ar Madridi. Tās piekrastes atrašanās vieta rada vairāk kūrorta sajūtu un siltus, saulainus laikapstākļus, ko baudīt lielākajā daļā gada dienu. Tā atrodas valsts ziemeļaustrumu piekrastē, pie Vidusjūras, un arī šķiet, ka tajā valda daudz modernāka un progresīvāka atmosfēra nekā Madridē un citās Spānijas pilsētās.

Barselonā noteikti jāapmeklē tūristu apskates objekti, tostarp milzīgā un mūžīgi nepabeigtā pilsētas modernā katedrāle Sagrada Familia un Žoana Miro muzejs.

Citas labas vietas, ko apskatīt Barselonā, ir pilsētas pludmales, kas ir gandrīz trīs jūdzes garas, un La Rambla – milzīga, kokiem apstādīta iela, kas ir tikai gājēju ielas daļa. Tā ir vieta, kur, šķiet, visa pilsēta iziet pastaigāties.

Turpiniet ceļu līdz vietai, kur La Rambla satiekas ar ūdeni, un jūs atradīsiet iepirkšanās centru Maremagnum. Tas atrodas uz savas mākslīgi veidotas salas, ko gandrīz pilnībā ieskauj ūdens. Uz to var nokļūt, ejot pāri ļoti īpašam koka paceļamajam tiltam, ko sauc par Rambla de Mar. Tas atveras katru stundu, lai ļautu buru laivām un jahtām izbraukt cauri.

Sansevastjana jeb Donostija (Donostia-San Sebastian)

Donostia-San Sebastian

Šī kūrortpilsēta atrodas Spānijas ziemeļu piekrastē, Basku reģionā. Sansebastjana atrodas tieši pie gleznainā Biskajas līča, kas iztek uz Atlantijas okeānu. Tā ir populāra sērfotāju pilsēta, kur Playa de Zurriola ir diezgan populāra sērfošanas vieta. Apmeklējot šo pilsētu, ir iespēja iepazīt arī unikālo basku kultūru.

Šeit var pavadīt laiku La Končas smilšainajā pludmalē vai doties pārgājienā uz Monte Orgull – cietokšņa virsotnes kalnu, no kura paveras skats uz pilsētas vecpilsētas ostas rajonu.

Tāpat ir jautri pavadīt laiku bruģētajā vecpilsētā, ko sauc par Parte Vieja. Šajā rajonā ir daudz patiešām jauku, vietējiem iedzīvotājiem piederošu veikaliņu un daudz vietu, kur pasēdēt un nobaudīt basku tapas versiju.

Valensija

Valensija

Valensija ir ostas pilsēta, kurai ir sena saikne ar jūru un Spānijas tirdzniecību ar pasauli, īpaši ar Eiropu, Tuvajiem Austrumiem un Āfriku. Tā atrodas Vidusjūrā, valsts dienvidaustrumu piekrastē.

Tā kā Spānija ir piekrastes pilsēta, šeit ir vairākas jaukas pludmales, kurās var baudīt atpūtu. Vēl viena apskates vieta brīvā dabā ir Albuferas parks – pludmales mitrāju rezervāts ar daudzām pastaigu takām un dažām labām pludmalēm.

Pilsētā ir daudz muzeju. Ievērības cienīgs ir Valensijas Mākslas muzejs (Museu de Belle Arts de Valencia) ar lielisku spāņu meistaru, piemēram, El Greko un Goijas, darbu kolekciju. Vecpilsētas viduslaiku centrā atrodas arī liela gotikas stila katedrāle un veco pilsētas mūru paliekas.

Noteikti apmeklējiet Torres de Serranos, kas ir daži no vienīgajiem saglabājušajiem mūra pilsētas vārtiem. Tie vairāk nekā 300 gadus kalpoja kā cietums.

Nacionālajā keramikas un dekoratīvās mākslas muzejā González Martí galvenā uzmanība pievērsta spāņu dekoratīvajai mākslai, un šeit ir neticama keramikas, tradicionālo tērpu un mēbeļu kolekcija. Bērniem noteikti patiks Dabas zinātņu muzejs un tā lielā dinozauru skeletu kolekcija.

Ibiza

Ibiza

Viena no labākajām atpūtas vietām Spānijā pāriem ir Ibiza. Tā atrodas aptuveni 100 jūdžu attālumā no Spānijas piekrastes, un līdz tai var aizlidot ar lidmašīnu vai piecas līdz sešas stundas braukt ar prāmi.

Ibiza ir lielākā no Baleāru salām – galvenokārt kūrorta salu grupa Vidusjūrā. Arī pārējās trīs lielākās salas – Maljorka, Menorka un Formentera – ir populāras apskates vietas Spānijā.

Ibiza, iespējams, ir vislabāk pazīstama ar elektronisko mūziku, pludmales ballītēm un milzīgiem deju klubiem, taču tajā ir arī daudz lielisku ģimenes kūrortu un daudz jautru lietu, ko apskatīt un darīt kopā ar bērniem. Tajā ir kaut kas ikvienam, un tā ir labs galamērķis gan vienatnē dzīvojošiem, gan pāriem, gan ģimenēm.

Tikai dažas pasaules valstis ar savām saulainajām Vidusjūras pludmalēm, pasaules mantojuma pilsētām, neticamo virtuvi un daudzpusīgo kultūru spēj piedāvāt tik daudzpusīgu apskates objektu kā Spānija. Tā ir patiesi unikāla.